7 PMU-benodigdheden die je niet mag missen als PMU-specialist

Wordt 2021 hét jaar waarin jij het roer omgooit en jij je laat omscholen tot PMU-specialist? You go, ambitious lady! Als je PMU-specialist wilt worden via een PMU-opleiding, kan je niet zonder dé 7 PMU-benodigdheden. Allemaal goede producten, om de beste make-up permanent te kunnen plaatsen. Om je te ondersteunen bij de voorbereiding en je aan te moedigen in jouw keus, sommen we in deze blog de belangrijkste PMU-benodigheden op die je niet wilt missen!

Alle PMU-benodigdheden om een goede PMU-specialist te worden

In deze blog vind je echt alle informatie over de volgende essentiële PMU-benodigdheden:

 • Micropigmentatie-apparaten
 • De meerdere soorten liners
 • De juiste nazorgproducten
 • Een goede pigment remover
 • De Long-Time-Liner pigmenten (wenkbrauwen, lippen, eyeliner & camouflage)
 • Pencelen om de ideale vorm te tekenen
 • PMU-accessoires

Micropigmentatie-apparaten


We zien, we zien, wat jij nóg niet ziet en het is het béste micropigmentatie-apparaat van de Benelux: de Long-Time-Liner. Klein tipje van de sluier, zodra je eenmaal met de Long-Time-Liner werkt, wil je écht niet meer anders. Neem dat maar van ons aan. Maar omdat we jouw visie graag verruimen en de beroerdste niet zijn, geven we je ook nog wat andere opties. Je weet wel, gewoon voor het geval dát.

long-time-liner-pmu

Naast de LTL zijn er namelijk ook andere micropigmentatie-apparaten op de markt waarmee jij de schone kunst van PMU kunt uitoefenen. Voorbeelden hiervan zijn de Derma Medical 3, de Symphony 2 en de Unika. Deze zijn allemaal ontwikkeld door het permanente make-up bedrijf Ecuri Cosmetics. Andere PMU apparaten zijn de LaBina PL1000, de Perfect Eyelash en de ARTMEX V9 MTS.

Waarom wij onze Long-Time-Liner tussen al deze apparaten als dé holy grail zien in permanente make-up land? Omdat de LTL niet alleen jou als PMU-specialist, maar ook jouw geliefde klant een hoop voordelen oplevert. Zo ervaren jouw klanten met dit micropigmentatie-apparaat:

 • minder pijn, minder zwelling en geen korstjes;
 • een langblijvend en super natuurlijk make-up resultaat;
 • een uitgebreid aanbod aan pigmenten;
 • de optie om gelijktijdig twee pigmenten te kiezen;
 • diervriendelijke en zero-waste pigmenten;
 • dat ze slechts twee behandelingen nodig hebben voor een optimaal resultaat.

Sinds 2017 werk ik, Elmas Aydin, nauw samen met Long-Time-Liner. Ik heb hun gehele opleiding afgerond en ga regelmatig terug voor bijscholing. Daarnaast kan ik met trots zeggen dat ik de enige leverancier van Long-Time-Liner producten in Nederland ben. Ook binnen mijn opleidingsaanbod werk ik alleen met deze producten. Als je eenmaal met de Long-Time-Liner gewerkt hebt, wil je niks anders meer!

Het beste PMU-apparaat

Meerdere soorten liners

Oké, dat PMU-apparaat zit in jouw winkelmandje. Maar zónder de juiste liners doet jouw apparaat natuurlijk nog helemaal niets. Je komt tijdens jouw zoektocht 1-, 3-, 4- en 5-punts naalden tegen en snapt er, eh… vrij weinig van. Want wát is het verschil en waar moet je op letten? Maar misschien nog wel het belangrijkste: wát heb jij en wat heeft jouw klant nodig? We leggen je het verschil uit tussen de verschillende aansluitingen, zodat jij de juiste keuze maakt.

Eigenlijk komt het erop neer dat elke type naald een ander doel heeft. Het is dus vooral afhankelijk van op wat voor soort permanente make-up jij je wil gaan richten. En of je er nog andere dingen naast wil gaan doen. Zoals bijvoorbeeld behandelingen als microneedling voor een porseleinen huidje. Dít zijn de toepassingen per naaldmodule op een rij:

 • 1-punts micro naaldmodule: deze is voor meerdere toepassingen en wordt onder andere gebruikt voor de wimperlijn, eyeliner en voor het maken van fijne haartjes.
 • 3-punts micro naaldmodule: deze is bedoeld voor preciziewerk en wordt onder andere gebruikt voor de lipliners, het voller laten lijken van wimpers en voor eyeliners.
 • 3-punts outline naaldmodule: dé naaldmodule voor meerdere toepassingen. Je gebruikt deze onder andere voor de lippen, eyeliner en het maken van bredere lijnen.
 • 4-punts platte naaldmodule: deze naaldmodule is ideaal voor de hairstroke techniek, maar ook voor schaduwen en het vullen van de lippen
 • 5-punts magnum naaldmodule: deze gebruik je voor het opvullen van vlakken zoals bij lip shading.
 • 5-punts ronde naaldmodule: dit is een naaldmodule die je kunt inzetten voor dikke eye- en lipliners, maar ook voor shaduwen en het opvullen van de lippen.

De juiste PMU-nazorg producten


Jouw klant heeft zich helemaal door je in de watten laten leggen en wandelt de salon super tevreden uit met prachtig gelukte permanente make-up. That’s great! Maar jouw klant moet natuurlijk ook tevreden blijven. Lees: het eindresultaat moet ook ná een aantal weken de beloftes waarmaken. Hoe je dat klaarspeelt? Door flink wat aandacht te besteden aan nazorg! En jouw klant alle opties te bieden om dit op een zo goed mogelijke manier aan te pakken. Want guess what? Er zijn een hoop PMU-nazorg producten die jouw klant de eerste dagen door de heling heen helpen na een PMU-behandeling. En dít zijn daar een aantal voorbeelden van:

 • Aloe Vera Gel
  Dit is dé herstellende en kalmerende gel die jouw klant in haar beautykastje moet hebben staan voor na de permanente make-up behandeling. Deze gel dient meerdere keren per dag aangebracht te worden op de – met cleansing milk gereinigde – huid.
 • Cleansing milk
  En over die cleansing milk gesproken: dit is jóuw after-PMU held die de behandelde huid zacht en grondig reinigt. Een must-have na een behandeling.
 • Hydrogel
  Een nazorggel om het herstelproces van de PMU eyeliner te versnellen, verkoelt de huid. De gel mag gedurende 5 dagen na de behandeling 4 a 5 keer met een wattenstaafje aangebracht worden op het botje boven het oog (de gel zakt naar beneden en wordt dus niet direct op de behandelde huid aangebracht)
 • Nazorgboekjes
  Een slimme meid is goed voorbereid! Daarom is het fijn om ook een goed naslagwerk te bieden aan jouw klant met alle informatie die nodig is om de huid goed na te behandelen na een PMU-behandeling. In dit boekje staan de Long-Time-Liner nazorginstructies van de wenkbrauwen, eyeliner en lippen.
 • Shea Lip Balm
  De Shea lip balm is rijk aan shea butter, de balsem voelt erg aangenaam aan op de lippen en heeft een fijne geur. Ideaal om geheelde gepigmenteerde lippen te benadrukken.
 • Spirularin HS
  Spirularin voorkomt herpesinfecties voor en na de permanente lippigmentatie. De onzichtbare en neutraal smakende speciale lipverzorging bevat hoogwaardige natuurlijke oliën zoals onder andere distelolie, jojoba-olie en sheaboter, geoogst uit gecontroleerde biologische teelt
 • Sunblock stick
  Dé (Lip) balm om de permanente make-up lippen en wenkbrauwen (na genezing) te beschermen tegen de zon. Het advies? A sunblock a day, keeps the PMU sunburn away! PS. Dit pareltje laat géén witte waas achter. Fijn toch?
 • Vitamine E gel
  De vitamine E-crème geeft de huid bescherming en verzorging na de permanente make-up- of removal behandeling. Deze nazorgcreème beschermt de behandelde huid tegen vrije radicalen en UV-stralen, ook wordt de huidregeneratie gestimuleerd.

Wat jouw klant moet weten over de herstelperiode:

 • Nadat de permanente make-up is gezet kan de behandelde huid opzwellen, bij sommigen is dit minimaal en bij anderen zwelt het wat meer op.
 • Het kan zijn dat de huid rood en geïrriteerd is gedurende het helingsproces
 • Het gepigmenteerde gebied ziet er donkerder en dikker uit dan het uiteindelijke resultaat.
 • Na de behandeling is het lichaam gewend aan het pigment en zal de huid het beter accepteren wat ervoor zorgt dat het minder snel zal vervagen.
 • Onthoud: alle permanente make-up resultaten variëren van persoon tot persoon en persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de medische pigmentatie of permanente make-up absoluut noodzakelijk.

Dit proces kan vergemakkelijkt worden aan de hand van bovenstaande nazorgproducten die wij aan élke PMU-specialist aanbevelen.

Een goede pigment remover

Oké, maar stel hè? Jouw klant is hiervoor bij een andere salon geweest en zit nog met de gebakken peren van mislukte permanente make-up, microblading of zélfs tatoeages? Wat dan? Dan zeggen wij bij PMU Elegance letterlijk ‘Bye-Bye pigment’. Met onze pigmentverwijderaar Bye-Bye Pigment draaien we een eerder gemaakte fout voor onze klant terug. Zo zacht mogelijk en zo effectief als nodig. Dislaimer: dit product mag alleen gebruikt worden door specialisten die de removal training hebben gevolgd. Maar áls je deze hebt gevolgd, is deze pigment remover een essentieel item in jouw PMU-koffer en mag ‘ie niet ontbreken in jouw permanente make-up benodigdheden stash.

De Long-Time-Liner pigmenten

Je hebt de beste apparaten, de juiste nazorgproducten en een goede pigment remover in de pocket. And now what? Een flinke voorraad aan pigmenten natuurlijk! Want zónder pigmenten géén permanente make-up. Wist je dat Long-Time-Liner een flink assortiment aan pigmenten heeft? Dat maakt dat je eindeloze combinaties kunt maken voor een nog uitgebreider kleurenpalet. Zo zijn er meer dan 30 lip pigmenten, 16 wenkbrauw pigmenten, 4 eyeliner pigmenten en 15 camouflage kleuren. Long-Time-Liner biedt pigmenten die feilloos aansluiten bij de huidtypes van jouw klanten. Hierdoor oogt het heel natuurlijk en voorkom je een harde uitstraling, zoals sommige andere PMU-behandelingen opleveren. De pigmenten zijn ook nog eens dierproefvrij, wat veganisten over de streep kan trekken om hun permanente make-up bij jou te laten doen. Win, win!

long-time-liner-pigmenten

De pigmenten van Long-Time-Liner zijn verkrijgbaar in drie verschillende potjes. Aan jou de keuze. Ga je voor de meest populaire keuze, het plastic potje? Dit potje biedt de exacte dosering van het pigment. Liever het kleine plastic potje? Dit is ideaal als je een kleur eens wilt uittesten, maar ook uitermate geschikt voor kleuren die je niet vaak gebruikt. De laatste keuze is het klassieke glazen potje met pipetje.

Maar het zit ‘m niet slechts in de pigmenten. Het is de unieke combinatie met het Long-Time-Liner apparaat dat ervoor zorgt dat jouw klant het allerbeste resultaat krijgt. Doordat er met de LTL – in tegenstelling tot Microblading – geen sneetjes worden gemaakt in de huid, is er minder zwelling en geeft de behandeling geen kans op littekens of korstjes. 

Wij zetten alle pigmenten voor je op een rij zodat je helder hebt waaruit je kunt kiezen.

Lip pigmenten:

Pigmenten voor lippen:

Eyeliner pigmenten:

Wenkbrauw pigmenten:

Camouflage kleuren:

Pencelen om de ideale vorm te tekenen

Permanente make-up plaatsen blijft natuurlijk altijd spannend. Vooral als je het voor het eerst doet. Dan wil je zeker zijn dat je in goede handen bent, maar ook: dat je vooraf weet wat je kunt verwachten. In dat geval is het fijn als je als PMU-specialist het kunstje alvast voordoet en de vormen die je gaat vullen al tekent. Zodat de klant ziet hoe het er ongeveer uit komt te zien. Hier zijn pencelen de ideale tools voor! Gelukkig hebben we er ook hiervan een aantal in diverse tinten. Zodat je áltijd een kleur hebt die perfect aansluit bij jouw klant. Dít zijn de pencelen die niet mogen ontbreken in jouw voorraad als permanente make-up specialist:


Dé musthave PMU-accessoires


Maar natuurlijk zijn er naast alle essentials ook een aantal PMU-accessoires die je jezelf als permanente make-up expert niet mag ontnemen. Omdat ze jouw job nu eenmaal een stuk makkelijker maken én het leven van jouw klant ook. Bovendien zorgen deze accessoires ervoor dat niet alleen het proces voorafgaand aan de behandeling soepeler verloopt, maar ook de behandeling zélf en de periode erna. Maar deze accessoires zijn bijvoorbeeld óók ideaal om alle bovenstaande tools goed mee te kunnen organiseren in jouw salon. Dus ga ervoor zitten, pak pen en papier erbij en noteer de volgende ultieme PMU must-have accessoires.


Jouw PMU-benodigheden in de praktijk brengen
Gefeliciteerd, ambitious lady! Je hebt alles in huis wat je nodig hebt om jouw klant de beste permanente make-up en zorg te bieden. En zo niet, dan kun je deze binnenkort allemaal aanschaffen in onze webshop. Maar wat als je alleen nog maar de basis skills beheerst? En stiekem nog onzeker bent over wat je qua vaardigheden in huis hebt? Geen zorgen! Bij PMU Elegance bieden we diverse PMU vakopleidingen die ervoor zorgen dat jij dé permanente make-up specialist wordt waarvan jij droomt.

Als de Nederlandse vestiging van Long-Time-Liner maken we dankbaar gebruik van 30 jaar didactische ervaring in het opleiden van professionals. Dit mooie Duitse merk heeft inmiddels meer dan 10.000 succesvolle trainingen op haar naam staan. PMU Elegance biedt voor elk niveau een passend Long-Time-Liner opleidingsconcept. Of je nou een beginner of een ervaren PMU specialist bent, er is altijd een passende training beschikbaar die tegemoet komt aan jouw persoonlijke loopbaanbehoeften. Het certificaat van Long-Time-Liner wordt wereldwijd erkent. Na het behalen van dit certificaat kunnen onze studenten overal ter wereld aan de slag als PMU Artist.

In 10 intensieve dagen leid ik jou op tot een professionele permanente make-up Artist met de drie specialisaties lippen, wenkbrauwen en eyeliner. Tijdens de opleiding leer je de theorie en krijg je veel praktijkoefeningen om het vak onder de knie te krijgen. Een verkorte 3-daagse opleiding is ook mogelijk, je leert dan alles over één van de specialisaties. De basisopleiding is inclusief een starterskit. Deze bevat een Long-Time-Liner apparaat, 4 pigmenten en 20 naalden. Zo kun jij na de opleiding direct aan de slag als Permanente Make-up Artist of deze dienst aanbieden in jouw eigen salon. Deze basisopleiding is geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen tot permanente make-up specialist of beauty professionals die ook permanente make-up willen aanbieden in hun salon. De opleiding is tevens interessant voor permanente make-up specialisten die tegen bepaalde problemen aanlopen.

Overweeg je om mee te doen met onze PMU-opleiding of heb je nog een aantal vragen over de PMU-benodigdheden? Dat kan natuurlijk, dus we beantwoorden je vragen graag. Je kan ons elke werkdag telefonisch bereiken op 079-7854690 tussen 9.00 uur en 17.30 uur.

In de tussentijd kun je ook een kijkje nemen bij onze andere blogs. Zo hebben we eerder al geschreven over…

Volg ons via:

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Stel je vraag