Permanente make-up korstjes: wat kun je tegen de korstjes doen?

Je hebt zojuist permanente make-up laten zetten en stuit niet lang daarna op korstjes. Help, paniek in de tent. Want: “Die horen daar toch helemaal niet?” In principe niet. Althans, niet als jij je laat behandelen door PMU Elegance. Máár het kan – afhankelijk van jou huidtype en de nazorg – wel voorkomen. Wij vertellen je hoe je het beste kan omgaan met korstjes na permanente make-up.

 • Waarom jij korstjes krijgt na permanente make-up
 • Hoe zien die permanente make-up korstjes eruit
 • Wanneer krijg je korstjes na permanente make-up?
 • Wanneer vallen de korstjes na permanente make-up eraf?
 • Het genezingsproces stap voor stap
 • PMU Wenkbrauwen na 3 dagen
 • PMU Wenkbrauwen na 5 dagen
 • PMU Wenkbrauwen na 1 week
 • 5 nazorg tips tegen permanente make-up korstjes
 • Blijf van de behandelde huid af
 • Zorg dat de behandelde huid droog blijft
 • Houd jouw behandelde huid soepel
 • Vermijd de zon
 • Advies nodig over PMU? PMU Elegance staat voor je klaar

 • Waarom jij korstjes krijgt na permanente make-up

  We begrijpen dat je er niet perse op zit te wachten: korstjes op jouw porseleinen gelaat. Maar geen man, eh vrouw overboord! Het is namelijk een teken dat jouw huid aan het genezen is. Na een permanente make-up behandeling start direct het genezingsproces. Wat jij daar van kán merken? Korstvorming. Dit komt omdat de huid een deel van het pigment afstoot. En dat kan zo’n twee tot vier dagen aanhouden. Níet het allerbeste moment om ergens op gesprek te gaan dus. Wél om eindelijk quality time met jezelf in te plannen en die lang uitgestelde Netflix marathon te houden.

  Hoe zien die permanente make-up korstjes eruit

  Hoe die korstjes er precies uitzien, verschilt heel erg per persoon. Zo kunnen het verharde, donkere korstjes zijn, maar kan het er ook uitzien als velletjes of een vliesje. Belangrijk is vooral dat je er met jouw tengels (excuse our French) vanaf blijft. Gepeuter en gekrab kan namelijk voor littekens zorgen and honey, you don’t want any of that! Daarnaast is de kans groot dat je naast de korsten ook een deel pigment wegtrekt. Zorg er in plaats daarvan voor dat jij je goed aan de nazorginstructies houdt en dat je de behandelde huid koste wat het kost droog houdt.

  Wanneer krijg je korstjes na permanente make-up?

  Spring je nét uit die behandelstoel? Dan wil je weten waar je aan toe bent. En wil je niet na een aantal dagen voor een onaangenamen verrassing komen te staan. Daarom willen we je goed voorbereiden op wat je kunt verwachten. Eventuele korstvorming is daar een voorbeeld van. Dit kun je vrij snel verwachten. Lees: binnen enkele dagen ná de PMU behandeling.

  Wanneer vallen de korstjes na permanente make-up eraf?

  Je wil vást weten wanneer jij die korstjes kunt uitzwaaien. Goed nieuws, want wij hebben het antwoord voor je! Na ongeveer vier dagen na de permanente make-up behandeling vallen de korstjes er al af. Soms kan het hierbij lijken alsof de inkt van de permanente make-up ook loslaat. No worries, want dit is heel normaal. Er zit namelijk ook pigment onder de huid dat nog naar boven moet komen. Sterker nog, het duurt ongeveer zo’n 5 weken totdat het pigment helemaal is uitontwikkeld in de huid. Na die 5 weken zie je dus of je volledig tevreden bent met de kleur of dat het nog gefinetuned moet worden met een nabehandeling.

  Wil weten hoe lang permanent make-up uiteindelijk blijft zitten? Lees dan onze uitgebreide informatie op https://www.pmuelegance.nl/hoe-lang-blijft-permanente-make-up-zitten/.


  Het genezingsproces stap voor stap

  Het genezingsproces van PMU wenkbrauwen verloopt in verschillende fasen, en het is belangrijk om te weten hoe je de nazorg gedurende elke fase moet aanpakken.

  PMU Wenkbrauwen na 3 dagen

  Drie dagen na je PMU wenkbrauwbehandeling is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met je wenkbrauwen. Het genezingsproces is nog steeds aan de gang en je moet speciale aandacht besteden aan het behoud van de pigmentatie en het voorkomen van infecties.

  Vermijd nog steeds direct contact met water, vochtige ruimtes en zware inspanningen die kunnen leiden tot overmatig zweten. Gebruik geen make-upproducten op of rondom de wenkbrauwen en probeer niet te krabben of te wrijven aan het behandelde gebied.

  Blijf de steriele vaseline of nazorgcrème volgens de instructies van je specialist gebruiken om de huid te hydrateren en te beschermen. Dit zal helpen bij het herstelproces en het behoud van de kleurintensiteit van je wenkbrauwen.

  PMU Wenkbrauwen na 5 dagen

  Na vijf dagen begint het genezingsproces van je PMU wenkbrauwen goed op gang te komen. Het is belangrijk om de nazorginstructies nog steeds strikt op te volgen om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen goed genezen en het gewenste resultaat behouden.

  Je kunt je wenkbrauwen voorzichtig reinigen met water en een milde reiniger. Wees echter voorzichtig bij het drogen en vermijd wrijven. Dep de wenkbrauwen zachtjes droog met een schone tissue.

  Blijf de steriele vaseline of nazorgcrème aanbrengen om de huid gehydrateerd te houden en het genezingsproces te bevorderen. Vergeet niet om je wenkbrauwen niet bloot te stellen aan direct zonlicht of de zonnebank, aangezien UV-straling het pigment kan vervagen.

  Blijf geduldig en volg de verdere nazorginstructies van je specialist op. Naarmate de dagen verstrijken, zul je merken dat je wenkbrauwen hun natuurlijke uitstraling terugkrijgen en het uiteindelijke resultaat binnenkort zichtbaar zal zijn.

  PMU Wenkbrauwen na 1 week

  Na een week is het belangrijk om te weten hoe je de nazorg voor je PMU wenkbrauwen kunt voortzetten. Je hebt de eerste cruciale dagen al achter de rug, maar er zijn nog steeds enkele richtlijnen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen mooi genezen en het gewenste resultaat behouden.

  Het is nu toegestaan om je wenkbrauwen voorzichtig met water te reinigen, maar vermijd wrijven of scrubben. Gebruik milde reinigingsproducten en dep de wenkbrauwen voorzichtig droog met een schone tissue. Blijf ook na het reinigen de steriele vaseline of nazorgcrème aanbrengen om de huid gehydrateerd te houden en het genezingsproces te bevorderen.

  Je zult merken dat je wenkbrauwen mogelijk lichter worden naarmate ze genezen. Dit is normaal en het uiteindelijke resultaat zal na enkele weken zichtbaar worden. Blijf geduldig en volg de verdere nazorginstructies van je specialist op.

  PMU Wenkbrauwen na 1 week
  PMU Wenkbrauwen na 1 week? Zo goed kan het er dan al uit zien

  5 nazorg tips tegen permanente make-up korstjes

  Je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor het genezingsproces van jouw permanente make-up. Zoals we eerder al zeiden is de mate waarin jij de nazorginstructies naleeft heel bepalend in hoe jouw PMU geneest. Wil je de kans op langdurige of lelijke korstjes dus minimaliseren? Dan moet je de volgende dingen doen:

  Blijf van de behandelde huid af

  Peuteren, krabben, trekken. Het zijn allemaal no-go’s als je zojuist een permanente make-up behandeling hebt gehad. Zelfs als het ontiegelijk erg jeukt, kun je er het beste gewoon helemaal vanaf blijven. Zodra je eraan zit, is de kans op littekenvorming erg groot en zul je uiteindelijk niet tevreden zijn met het eindresultaat. Zonde, dus!


  Zorg dat de behandelde huid droog blijft

  Blijf ver uit de buurt van water, gezichtslotions en die douchestraal. Dit kan voor vervelende ontstekingen zorgen die een goed verlopend helingsproces in de weg staan. Simpel gevalletje van: geduld is een schone zaak & better safe than sorry. Zorg er dus voor dat jouw huid droog blijft. Oók tijdens het wassen van jouw haren. Lees hier alles over de nazorginstructies van douchen na permanente make-up.

  Houd jouw behandelde huid soepel

  Om jouw huid sneller te laten helen, is het verstandig als je de gepigmenteerde huid insmeert met de steriele vaseline die je van ons meekrijgt. Dit doe je minimaal drie keer per dag tot het genezen is. Let op: zorg er wel voor dat je dit doet met schoon gewassen handen.

  Vermijd de zon

  We snappen dat je die laatste zonnestralen nog snel even wil meepikken voordat het herfst is. Tóch raden we je aan dit níet te doen als je net uit de behandelstoel komt. De eerste week na de behandeling kun je de zon(nebank) namelijk het beste vermijden. Regelmatig zonnen zorgt ervoor dat de kleur sneller verdwijnt. Iets waar je niet op zit te wachten. Zorg er dan ook voor dat je altijd een SPF 50 of hoger op jouw PMU aanbrengt om de kleur van jouw pigment te beschermen.

  Advies nodig over PMU? PMU Elegance staat voor je klaar

  Bij PMU Elegance begrijpen we dat het zetten van permanente make-up een belangrijke beslissing is en dat je mogelijk vragen of advies nodig hebt voordat je de stap neemt. Daarom staan onze experts klaar om je te helpen en al je vragen over PMU te beantwoorden. Of het nu gaat om wenkbrauwen, eyeliners of lippen, we bieden graag advies op maat en begeleiden je tijdens het hele proces.

  Ons team van ervaren professionals is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige permanente make-up en uitstekende klantenservice. We luisteren naar je wensen, bespreken de mogelijkheden en adviseren je over de meest geschikte behandeling voor jouw specifieke behoeften en gezichtskenmerken. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke look of juist een meer dramatisch effect wilt bereiken, wij helpen je graag om jouw gewenste resultaat te realiseren.


  Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe PMU Elegance jou kan helpen bij het bereiken van prachtige en langdurige resultaten met permanente make-up. Ons team staat voor je klaar en verwelkomt je graag in onze salon.

  Laat het me weten als je nog verdere hulp nodig hebt!

  Accentueer jouw schoonheid

  Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

  Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

  Inspiratie nodig?

  Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

  Winkelwagen
  Scroll naar boven
  Stel je vraag
  0 Shares
  Share
  Share
  Tweet
  Pin