Veelgestelde vragen

Vaak wordt het lijntje kohlpotlood iedere dag onder de ogen gezet. Het zou dus veel tijd besparen om deze lijn permanent te laten plaatsen. Maar dit kan ook met de lijn boven de oog of rond de lippen. Verfraai de wenkbrauwen, met permanente make-up hebben deze altijd de perfecte vorm. Sta iedere dag op met een mooi opgemaakt gezicht.

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razend snel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. De techniek lijkt op tatoeëren. Om permanente make-up goed aan te brengen is vakmanschap en deugdelijke apparatuur een eerste vereiste.

Zoals de naam doet vermoeden blijft permanente make-up niet voor altijd zitten. De pigmentatie zal na één tot vier jaar vervagen. Permanente make-up wordt vaak vergeleken met een tatoeage, dit is geen correcte vergelijking. Een tatoeage wordt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is daardoor wel blijvend. Permanente make-up wordt in de zogenaamde lederhuid aangebracht en dit is minder diep. Simpelweg het vernieuwen van de huid kan er daardoor al voor zorgen dat de lijnen vervagen. Dit gaat echter heel geleidelijk.

Dat kan zeker! Denk er aan dat je pas 4 weken na het plaatsen van fillers een permanente make up lippen behandeling kunt doen. En andersom, je kan 2 weken na het plaatsen van lippigmentie weer lipfillers nemen.

We adviseren 2 dagen vooraf de behandeling je extensions eraf halen zodat de lijm van de huid weg is.
Vervolgens kan het 10 dagen erna weer erop. Houd er wel rekening mee dat er tussen de eerste behandeling en nabehandeling 4-6 weken zit. Het is dus niet efficiënt ze tussen de twee behandelingen weer te plaatsen.

Daarover zijn de meningen verdeeld. Hier kan dus geen eenzijdig antwoord op worden gegeven. Er zijn vrouwen die het vergelijken met epileren, voor een ander is het pijnlijker. Emla crème is een verdovend middel en kan op doktersrecept bij de apotheek worden afgehaald. De ervaring leert dat het pigment minder goed pakt op een met Emla verdoofde huid. Gebruik dit alleen als het echt nodig is. Een paracetamol of twee voor de behandeling kan ook al helpen. Let op: neem in geen geval aspirine, omdat dit bloedverdunnend werkt.

De eerste behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur; de nabehandeling drie kwartier tot een uur.

Het is raadzaam om de huid een paar dagen droog te houden, maar draag geen pleisters of verband. Ik geef een verzorgend middel mee om de huid te verzachten en het herstellingsproces te versnellen. Na drie of vier dagen zal de opperhuid zich vernieuwen. Probeer er niet aan te komen, laat het vanzelf genezen voor het beste resultaat

Aan Elegance zijn na een inspectie van de GGD vergunning verleend voor het gebruik van pigmenteerapparatuur. De salon voldoet dus aan alle hygiënevoorschriften, dit geldt tevens voor de behandelmethode. Ook de inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit is gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit en goed bevonden. Elegance werkt met de hoogwaardige pigmenten van Biotek, Ecuri en Irma Hulscher.

In verband met overgevoeligheid en hormonen is dit niet ideaal voor een PMU behandeling, dit kan invloed hebben op het pigment. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zal Elegance zwangere dames dan ook adviseren om te behandelen. Tijdens het geven van borstvoeding is het overigens geen probleem.

Er zijn ziektes of andere aandoeningen waarbij permanente make-up vanwege verschillende redenen geen goed idee is. Dit is het geval bij hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals contactallergie, eczeem, pathologische wondgenezing, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Dit geldt ook voor het gebruik van specifieke medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners. Bij twijfel raadpleeg een huisarts of behandelend specialist.

Veel vrouwen vinden het handig om juist voor de zonvakantie permanente make-up aan te laten brengen. Let er dan wel op dat dit ruim een week voor de vakantie wordt aangebracht. De eerste vijf dagen na de behandeling mag de behandelde huid namelijk niet in aanraking komen met zon, zee en chloorwater.

Voor een zo rustig mogelijk verloop van de behandeling is het niet de bedoeling dat je iemand meeneemt de behandelruimte in. Maar in de buurt zitten genoeg koffietentjes en winkels waar reisgezelschap de tijd kan doorbrengen!

Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Zo’n vijf dagen na de pigmentatie is de huid sowieso lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na maximaal drie behandelingen goed.

Doe dit 48 uur van tevoren middels een telefoontje of e-mail. Na die tijd wordt er geld in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd, ongeacht de reden. Nabehandelingen vervallen bij niet tijdig afbellen.

PMU Behandelingen

De diverse diensten van PMU Elegance:

icon-behandeling

Wenkbrauwen

eye-pencil

Eyeliner

lippen-svg-icon

Lippen

029---Hair-Follicle-Moisturising

Huidverbetering

pigmentatie-svg-icon

Medische pigmentatie

tooth

Tanden bleken

Winkelwagen
Stel je vraag