Meest gestelde vragen

Vaak wordt het lijntje kohlpotlood iedere dag onder de ogen gezet. Het zou dus veel tijd besparen om deze lijn permanent te laten plaatsen. Maar dit kan ook met de lijn boven de oog of rond de lippen. Verfraai de wenkbrauwen, met permanente make-up hebben deze altijd de perfecte vorm. Sta iedere dag op met een mooi opgemaakt gezicht.

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razend snel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. De techniek lijkt op tatoeëren. Om permanente make-up goed aan te brengen is vakmanschap en deugdelijke apparatuur een eerste vereiste.

Zoals de naam doet vermoeden blijft permanente make-up niet voor altijd zitten. De pigmentatie zal na één tot vier jaar vervagen. Permanente make-up wordt vaak vergeleken met een tatoeage, dit is geen correcte vergelijking. Een tatoeage wordt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is daardoor wel blijvend. Permanente make-up wordt in de zogenaamde lederhuid aangebracht en dit is minder diep. Simpelweg het vernieuwen van de huid kan er daardoor al voor zorgen dat de lijnen vervagen. Dit gaat echter heel geleidelijk.

Daarover zijn de meningen verdeeld. Hier kan dus geen eenzijdig antwoord op worden gegeven. Er zijn vrouwen die het vergelijken met epileren, voor een ander is het pijnlijker. Emla crème is een verdovend middel en kan op doktersrecept bij de apotheek worden afgehaald. De ervaring leert dat het pigment minder goed pakt op een met Emla verdoofde huid. Gebruik dit alleen als het echt nodig is. Een paracetamol of twee voor de behandeling kan ook al helpen. Let op: neem in geen geval aspirine, omdat dit bloedverdunnend werkt.

De eerste behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur; de nabehandeling drie kwartier tot een uur.

Het is raadzaam om de huid een paar dagen droog te houden, maar draag geen pleisters of verband. Ik geef een verzorgend middel mee om de huid te verzachten en het herstellingsproces te versnellen. Na drie of vier dagen zal de opperhuid zich vernieuwen. Probeer er niet aan te komen, laat het vanzelf genezen voor het beste resultaat.

Aan Elegance zijn na een inspectie van de GGD vergunning verleend voor het gebruik van pigmenteerapparatuur. De salon voldoet dus aan alle hygiënevoorschriften, dit geldt tevens voor de behandelmethode. Ook de inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit is gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit en goed bevonden. Elegance werkt met de hoogwaardige pigmenten van Biotek, Ecuri en Irma Hulscher.

In verband met overgevoeligheid is dit sterk af te raden, dit kan invloed hebben op het pigment. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zal Elegance zwangere dames dan ook niet behandelen. Tijdens het geven van borstvoeding is het overigens geen probleem.

Er zijn ziektes of andere aandoeningen waarbij permanente make-up vanwege verschillende redenen geen goed idee is. Dit is het geval bij hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals contactallergie, eczeem, pathologische wondgenezing, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Dit geldt ook voor het gebruik van specifieke medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners. Bij twijfel raadpleeg een huisarts of behandelend specialist.

Veel vrouwen vinden het handig om juist voor de zonvakantie permanente make-up aan te laten brengen. Let er dan wel op dat dit ruim een week voor de vakantie wordt aangebracht. De eerste vijf dagen na de behandeling mag de behandelde huid namelijk niet in aanraking komen met zon, zee en chloorwater.

Tijdens een semi permanente mascara behandeling worden uw wimpers met een verwarmde wimperkrultang gekruld zodat deze mooi omhoog gaan staan. Na de behandeling is daarom het gebruik van een wimperkruller overbodig. Tevens wordt het gebruik van een wimperkrultang afgeraden.
Met de juiste verzorging blijft semi permanente mascara 2 tot 3 weken op uw wimpers. Daarna begint de substantie langzaam te slijten. Bij een nieuwe behandeling wordt eerst de oude semi permanente mascara verwijderd waarna de nieuwe semi permanente mascara meteen kan worden toegepast.
Het is zeker mogelijk extra mascara aan te brengen, echter is dit niet noodzakelijk. Semi permanente mascara geeft uw wimpers immers dezelfde uitstraling als reguliere mascara. Wilt u toch een extra touch voor uw wimpers bijvoorbeeld bij feestjes of speciale gelegenheden is dit geen enkel probleem! Let wel op: gebruik alleen mascara’s op waterbasis! Producten op oliebasis zijn funest voor uw semi permanente mascara!
Een gemiddelde behandeling duurt een half uur tot drie kwartier. Naar uw wens worden 2, voor een normale mascara-look, of 3 laagjes, voor een meer expressieve look, aangebracht. De adviesprijs voor een semi permanente mascara handeling bedraagt € 35,-.
Ja! semi permanente mascara is 100% waterproof! U kunt douchen, zwemmen, naar het strand gaan en lekker zonnen, zelfs een keertje naar de sauna is geen probleem. Semi permanente mascara vlekt niet en loopt niet uit.
Het dragen van contactlenzen of een bril heeft geen enkele invloed op semi permanente mascara . Het is immers een geteste veilige semi permanente coating. Alleen tijdens de behandeling moeten de contactlenzen en bril verwijderd worden.
Semi permanente mascara is als een traditionele mascara en kan uw wimpers tot wel 50% meer volume geven! Het is speciaal ontwikkeld om uw ogen een mooie volle expressieve blik te geven. Bovendien is semi permanente mascara waterbestendig, vlekt het niet en zullen de wimpers niet aan elkaar plakken.
Semi permanente mascara is een veilige en oogvriendelijke wimpercoating die uitvoerig aan testen onderworpen is. Het product is gecertificeerd volgens de Europese normen. Niet voor niets heeft semi permanente mascara het beveiligingscertificaat 1907/2006/EU toegekend gekregen. Semi permanente mascara is niet schadelijk voor uw wimpers of ogen en kan zonder bezwaar steeds opnieuw gebruikt worden!
Nadat uw wimpers zijn ontvet en schoongemaakt worden ze met een wimperkrultang gekruld. Na het aanbrengen van een primer wordt de semi permanente mascara laagje voor laagje op uw wimpers aangebracht. Afhankelijk van uw wens worden 2 of 3 laagjes gedaan. U kunt zowel de boven- als ook de onder wimpers laten behandelen!
Het is aan te raden een make-up remover op waterbasis te gebruiken en hiermee op een zachte manier de ogen dagelijks te reinigen. Gebruik nooit een remover op oliebasis, dit is namelijk funest voor de semi permanente mascara!
Voor een zo rustig mogelijk verloop van de behandeling is het niet de bedoeling dat je iemand meeneemt de behandelruimte in. Maar in de buurt zitten genoeg koffietentjes en winkels waar reisgezelschap de tijd kan doorbrengen!
Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Zo’n vijf dagen na de pigmentatie is de huid sowieso lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na maximaal drie behandelingen goed.
Doe dit 48 uur van tevoren middels een telefoontje of e-mail. Na die tijd wordt er € 50 in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd, ongeacht de reden. Nabehandelingen vervallen bij niet tijdig afbellen.

Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.