fbpx
FAQ

Meest gestelde vragen

WAAROM KIEZEN VOOR PERMANENTE MAKE-UP?
Vaak wordt het lijntje kohlpotlood iedere dag onder de ogen gezet. Het zou dus veel tijd besparen om deze lijn permanent te laten plaatsen. Maar dit kan ook met de lijn boven de oog of rond de lippen. Verfraai de wenkbrauwen, met permanente make-up hebben deze altijd de perfecte vorm. Sta iedere dag op met een mooi opgemaakt gezicht.

HOE WORDT PERMANENTE MAKE-UP AANGEBRACHT?
Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razend snel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. De techniek lijkt op tatoeëren. Om permanente make-up goed aan te brengen is vakmanschap en deugdelijke apparatuur een eerste vereiste.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
Zoals de naam doet vermoeden blijft permanente make-up niet voor altijd zitten. De pigmentatie zal na één tot vier jaar vervagen. Permanente make-up wordt vaak vergeleken met een tatoeage, dit is geen correcte vergelijking. Een tatoeage wordt in het onderhuidse bindweefsel geplaatst en is daardoor wel blijvend. Permanente make-up wordt in de zogenaamde lederhuid aangebracht en dit is minder diep. Simpelweg het vernieuwen van de huid kan er daardoor al voor zorgen dat de lijnen vervagen. Dit gaat echter heel geleidelijk.

DOET HET PIJN?
Daarover zijn de meningen verdeeld. Hier kan dus geen eenzijdig antwoord op worden gegeven. Er zijn vrouwen die het vergelijken met epileren, voor een ander is het pijnlijker. Emla crème is een verdovend middel en kan op doktersrecept bij de apotheek worden afgehaald. De ervaring leert dat het pigment minder goed pakt op een met Emla verdoofde huid. Gebruik dit alleen als het echt nodig is. Een paracetamol of twee voor de behandeling kan ook al helpen. Let op: neem in geen geval aspirine, omdat dit bloedverdunnend werkt.

WAT IS DE DUUR VAN EEN BEHANDELING?
De eerste behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur; de nabehandeling drie kwartier tot een uur.

HOE KAN IK DE HUID HET BESTE VERZORGEN NA DE BEHANDELING?
Het is raadzaam om de huid een paar dagen droog te houden, maar draag geen pleisters of verband. Ik geef een verzorgend middel mee om de huid te verzachten en het herstellingsproces te versnellen. Na drie of vier dagen zal de opperhuid zich vernieuwen. Probeer er niet aan te komen, laat het vanzelf genezen voor het beste resultaat.

HOE STAAT HET MET DE HYGIËNEVOORSCHRIFTEN?
Aan Elegance zijn na een inspectie van de GGD vergunning verleend voor het gebruik van pigmenteerapparatuur. De salon voldoet dus aan alle hygiënevoorschriften, dit geldt tevens voor de behandelmethode. Ook de inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit is gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit en goed bevonden. Elegance werkt met de hoogwaardige pigmenten van Biotek, Ecuri en Irma Hulscher.

MAG IK TIJDENS ZWANGERSCHAP BEHANDELD WORDEN?
In verband met overgevoeligheid is dit sterk af te raden, dit kan invloed hebben op het pigment. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zal Elegance zwangere dames dan ook niet behandelen. Tijdens het geven van borstvoeding is het overigens geen probleem.

IS PERMANENTE MAKE-UP VOOR IEDEREEN GESCHIKT?
Er zijn ziektes of andere aandoeningen waarbij permanente make-up vanwege verschillende redenen geen goed idee is. Dit is het geval bij hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals contactallergie, eczeem, pathologische wondgenezing, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Dit geldt ook voor het gebruik van specifieke medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners. Bij twijfel raadpleeg een huisarts of behandelend specialist.

HEEFT EEN ZONVAKANTIE INVLOED OP PERMANENTE MAKE-UP?
Veel vrouwen vinden het handig om juist voor de zonvakantie permanente make-up aan te laten brengen. Let er dan wel op dat dit ruim een week voor de vakantie wordt aangebracht. De eerste vijf dagen na de behandeling mag de behandelde huid namelijk niet in aanraking komen met zon, zee en chloorwater.

HOELANG BLIJVEN MIJN WIMPEREXTENSIONS ZITTEN?
Je wimperextensions blijven 6 tot 8 weken zitten. Dit heeft te maken met de natuurlijke uitgroei (groeicyclus) van je eigen wimpers.

HOE WORDEN DE WIMPEREXTENSIONS BEVESTIGD?
Je wimpers worden haartje voor haartje van een wimperextension voorzien. De extensions worden met een speciaal voor deze methode ontwikkelde formaldehyde vrije lijm bevestigd.

HOEVEEL WIMPEREXTENSIONS WORDEN ER PER OOG GEPLAATST?
Per oog plaatsen wij circa 80 tot 120 extensions. Dit is afhankelijk van je eigen natuurlijke wimper.

HOELANG DUURT EEN BEHANDELING?
Een behandeling duurt gemiddeld 1.5 uur. Elke wimper wordt voorzien van een extension.

WAT IS HET VOORDEEL VAN DE ÉÉN VOOR ÉÉN WIMPEREXTENSIONS VERGELEKEN MET ANDERE METHODEN?
De één voor één wimperextensions zien er volledig natuurlijk uit en het draagcomfort is groot. Ook blijven de één voor één wimperextensions langer zitten en mocht er een eigen wimper inclusief extension uitvallen valt dit veel minder op dan zogenaamde trosjes, wimperstukjes of wimperstrips.

KAN/MAG IK DOUCHEN EN ZWEMMEN MET DE WIMPEREXTENSIONS?
Ja, je kunt douchen, zwemmen, sporten, etc. Gewoon doen wat je altijd al deed. De wimperextensions zijn dan ook ideaal voor bijvoorbeeld vakantie!

IS ER KEUZE IN DIKTE, LENGTE EN CURVE VAN DE EXTENSION?
Ja, je bepaalt zelf welke extension je graag geplaatst wilt hebben (dikte, lengte en curve). Natuurlijk adviseren wij hierbij.

BESCHADIGEN MIJN EIGEN WIMPERS?
Nee, je eigen wimpers beschadigen niet. De lijm die wij gebruiken is speciaal voor deze methode ontwikkeld, blijft flexibel en ontziet je eigen wimper. Je loopt dus niet met ‘afgebroken’ wimpers mocht je besluiten om de extensions te laten verwijderen.

HOE HOUD IK MIJN WIMPEREXTENSIONS OPTIMAAL?
Wij adviseren om na circa 3 tot 4 weken een zogenaamde refill te laten doen. Door de groeicyclus verlies je van nature je eigen wimpers en daarmee ook je extensions. Om de ‘volle wimper look’ te behouden plaatsen wij dan extensions op de nieuwe wimpers.

KAN IK BIJ SEMI PERMANENTE MASCARA MIJN WIMPERKRULLER BLIJVEN GEBRUIKEN?
Tijdens een semi permanente mascara behandeling worden uw wimpers met een verwarmde wimperkrultang gekruld zodat deze mooi omhoog gaan staan. Na de behandeling is daarom het gebruik van een wimperkruller overbodig. Tevens wordt het gebruik van een wimperkrultang afgeraden.

HOELANG HOUDT SEMI PERMANENTE MASCARA OP DE WIMPERS?
Met de juiste verzorging blijft semi permanente mascara 2 tot 3 weken op uw wimpers. Daarna begint de substantie langzaam te slijten. Bij een nieuwe behandeling wordt eerst de oude semi permanente mascara verwijderd waarna de nieuwe semi permanente mascara meteen kan worden toegepast.

KAN IK EXTRA MASCARA AANBRENGEN ALS IK AL SEMI PERMANENTE MASCARA HEB?
Het is zeker mogelijk extra mascara aan te brengen, echter is dit niet noodzakelijk. Semi permanente mascara geeft uw wimpers immers dezelfde uitstraling als reguliere mascara. Wilt u toch een extra touch voor uw wimpers bijvoorbeeld bij feestjes of speciale gelegenheden is dit geen enkel probleem! Let wel op: gebruik alleen mascara’s op waterbasis! Producten op oliebasis zijn funest voor uw semi permanente mascara!

HOELANG DUURT EEN SEMI PERMANENTE MASCARA BEHANDELING EN WAT ZIJN DE KOSTEN?
Een gemiddelde behandeling duurt een half uur tot drie kwartier. Naar uw wens worden 2, voor een normale mascara-look, of 3 laagjes, voor een meer expressieve look, aangebracht. De adviesprijs voor een semi permanente mascara handeling bedraagt € 35,-.

IS SEMI PERMANENTE MASCARA WATERPROOF?
Ja! semi permanente mascara is 100% waterproof! U kunt douchen, zwemmen, naar het strand gaan en lekker zonnen, zelfs een keertje naar de sauna is geen probleem. Semi permanente mascara vlekt niet en loopt niet uit.

KAN IK SEMI PERMANENTE MASCARA NEMEN ALS IK CONTACTLENZEN OF EEN BRIL DRAAG?
Het dragen van contactlenzen of een bril heeft geen enkele invloed op semi permanente mascara . Het is immers een geteste veilige semi permanente coating. Alleen tijdens de behandeling moeten de contactlenzen en bril verwijderd worden.

HOEVEEL MEER VOLUME KAN IK VAN SEMI PERMANENTE MASCARA VERWACHTEN?
Semi permanente mascara is als een traditionele mascara en kan uw wimpers tot wel 50% meer volume geven! Het is speciaal ontwikkeld om uw ogen een mooie volle expressieve blik te geven. Bovendien is semi permanente mascara waterbestendig, vlekt het niet en zullen de wimpers niet aan elkaar plakken.

IS SEMI PERMANENTE MASCARA VEILIG GETEST?
Semi permanente mascara is een veilige en oogvriendelijke wimpercoating die uitvoerig aan testen onderworpen is. Het product is gecertificeerd volgens de Europese normen. Niet voor niets heeft semi permanente mascara het beveiligingscertificaat 1907/2006/EU toegekend gekregen. Semi permanente mascara is niet schadelijk voor uw wimpers of ogen en kan zonder bezwaar steeds opnieuw gebruikt worden!

HOE GAAT EEN SEMI PERMANENTE MASCARA BEHANDELING IN ZIJN WERK?
Nadat uw wimpers zijn ontvet en schoongemaakt worden ze met een wimperkrultang gekruld. Na het aanbrengen van een primer wordt de semi permanente mascara laagje voor laagje op uw wimpers aangebracht. Afhankelijk van uw wens worden 2 of 3 laagjes gedaan. U kunt zowel de boven- als ook de onder wimpers laten behandelen!

HOE KAN IK MIJN OGEN HET BESTE REINIGEN ALS IK SEMI PERMANENTE MASCARA HEB LATEN AANBRENGEN?
Het is aan te raden een make-up remover op waterbasis te gebruiken en hiermee op een zachte manier de ogen dagelijks te reinigen. Gebruik nooit een remover op oliebasis, dit is namelijk funest voor de semi permanente mascara!

MAG IK IEMAND MEENEMEN?
Voor een zo rustig mogelijk verloop van de behandeling is het niet de bedoeling dat je iemand meeneemt de behandelruimte in. Maar in de buurt zitten genoeg koffietentjes en winkels waar reisgezelschap de tijd kan doorbrengen!

PAKT PERMANENTE MAKE-UP BIJ IEDEREEN EVEN GOED?
Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Zo’n vijf dagen na de pigmentatie is de huid sowieso lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na maximaal drie behandelingen goed.

WIL JE EEN AFSPRAAK ANNULEREN?
Doe dit 48 uur van tevoren middels een telefoontje of e-mail. Na die tijd wordt er € 50 in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd, ongeacht de reden. Nabehandelingen vervallen bij niet tijdig afbellen.

Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Stel een vraagAfspraak maken

Bel direct!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang speciale aanbiedingen, nieuwsupdates, model uitnodigen en andere voordelen.

PMU studio Den Haag
WhatsApp chat