Álles over de nazorginstructies van douchen na permanente make-up

Overweeg je permanente make-up te laten zetten? Wellicht vraag je je af hoe het dan zit met de nazorg en douchen na permanente make up te hebben gezet. Want hoelang mag je eigenlijk niet douchen na PMU? En waarom is het beter als je niet direct na de behandeling de douche instapt? In deze blog geven we jou dé nazorginstructies van douchen na permanente make-up.

Hoelang mag je niet douchen na permanente make-up?
Je wandelt nét als een super tevreden mens de salon uit. Trots op het resultaat en klaar om het met de hele wereld te delen. Groot gelijk! En als je het goed doet, kun je dit resultaat maar liefst 1,5 jaar lang met de wereld delen (say what). Als – ja, daar komt ‘ie – je je tenminste aan de nazorgregels houdt. Jouw pigmentatie droog houden is hier één van. Wat dat concreet betekent? Geen douche rechtstreeks op jouw gezicht en oppassen met vochtige ruimtes. Jouw pigmentatie moet namelijk 7 (!) dagen droog blijven. Baantjes trekken in het zwembad of je kapot zweten tijdens een bootcamp zijn die eerste weken na een PMU behandeling dus ook niet een al te goed idee. Voor het beste resultaat houd je je permanente make-up een week helemaal droog.

Lees ook over het genezingsproces PMU Wenkbrauwen na 1 week voor meer informatie.


Adviezen voor ná de 7 dagen na permanente make-up
Maar hoe zit het dan ná die 7 dagen dat je permanente make-up geplaatst is? Kun je jouw douche routine dan weer helemaal herpakken? Niet helemaal. No worries, je kunt die douchestraal na een week alweer met een gerust hart op jouw hoofd richten of badderen na een drukke dag. Maar let wel op met hoe jij jouw gezicht droogt na jouw pamper routine. Na die 7 dagen moet je jouw pigmentatie na het douchen namelijk aan de lucht laten drogen. Het droogwrijven met een handdoek is een absolute no-go. In plaats daarvan kun je het behandelde gebied wel droogdeppen met een tissue. Lijkt het alsof jouw pigmentatie na een week lichter wordt? Geen paniek! Dit is onderdeel van het helingsproces. Pas na 3 à 4 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Waarom je niet mag douchen na permanente make-up


We horen je al denken: “Waarom kan ik niet douchen na een PMU behandeling zoals ik dat gewend ben?”. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: zodat jouw huid de tijd krijgt om goed te helen. De genezing van permanente make-up bedraagt van buitenaf namelijk ongeveer een week. Op het moment dat de gepigmenteerde huid nat wordt, kan het gaan verweken waardoor er eerder pigment afstoot kan ontstaan. Gevolg: een minder mooi eindresultaat. Zonde als je tijd en geld hebt geïnvesteerd in PMU. 


Wat je het beste direct kunt doen na de behandeling

Wat wél verstandig is om te doen na de behandeling, is de gepigmenteerde huid insmeren met de steriele vaseline die je van ons meekrijgt. Dit doe je minimaal drie keer per dag tot het genezen is. Let op: zorg er wel voor dat je dit doet met schoon gewassen handen.  

Dít is waar je nog meer rekening mee moet houden na de behandeling
Naast het vermijden van de douche, zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden na een permanente make-up behandeling. Zoals bijvoorbeeld het feit dat jouw huid gevoelig en trekkerig aan kan voelen en het mogelijk is dat er een kleine zwelling optreedt. Geen reden tot paniek. Wie mooi wil zijn moet bovendien – soms een klein beetje – pijn lijden. Daarom hebben we speciaal voor jou een lijstje gemaakt met zaken waaraan je kunt denken nadat je uit de behandelstoel stapt. Spoiler alert: you’ve got this!


Jouw checklist voor nazorginstructies


Met deze simpele stappen zorg je er namelijk voor dat jouw genezingsproces soepel verloopt en jij voor een lange zichtbaarheid van het eindresultaat zorgt:

  • Zorg ervoor dat de behandelde huid – naast water – ook niet in aanraking komt met bodymilk, lotion en make-up. Better safe, than sorry!
  • Wil je dat kleurtje weer even opkrikken nu de zomer niet meer van zich laat zien? Daar kun je beter nog maar even mee wachten. De eerste week na de behandeling kun je namelijk het beste de zonnebank en natuurlijk zonlicht vermijden.
  • Zit jij normaal gesproken veel aan jouw gezicht? Not this week, missy! Om infecties te voorkomen, zorg je er het liefst voor dat je jouw huid zo min mogelijk aanraakt.
  • Heb je voor lippigmentatie gekozen? Wees dan extra voorzichtig bij het tandenpoetsen. Smeer jouw lippen voorafgaand aan de poetssessie in met vaseline en drink het liefst de eerste uren na de behandeling door een rietje.

Maar oké, stel hè: je houdt je netjes aan al deze regels. Wát is dan het resultaat? Lees: What’s in it for you? Daar kunnen we heel kort over zijn. Namelijk, een super snelle genezing en een prachtig eindresultaat waarvan de dames – en heren ook natuurlijk – om je heen van hun stoel vallen. En jij? Jij kijkt tevreden én zelfverzekerd in de spiegel, omdat je na het volgen van deze instructies volop van jouw natuurlijk ogende permanente make-up kunt genieten. Win, win!

Wil je meer weten over de nazorginstructies van permanente wenkbrauwen, eyeliners of lippen? Ontdek hier algemene informatie over de herstelperiode na een PMU-behandeling >>>

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
1 Shares
Share
Share
Tweet
Pin1