BINNEN 10 DAGEN PMU SPECIALIST WORDEN?

Opleiding tot allround PMU specialist

Is permanente make-up altijd al jouw passie geweest en droom jij ervan om PMU-specialiste te worden? Kies dan voor een opleiding tot PMU specialist via de PMU Academy! Je zult versteld staan van hoe je een volgende stap kan zetten in jouw carrière als PMU-specialiste!

Opleiding tot PMU specialist

Is permanente make-up altijd al jouw passie geweest en droom jij ervan om PMU-specialiste te worden? Kies dan voor een opleiding tot PMU specialist via de PMU Academy! Je zult versteld staan van hoe je een volgende stap kan zetten in jouw carrière als PMU-specialiste!

pmu academy

10-daagse PMU opleiding

De opleiding tot PMU specialist wordt enkele malen per jaar gegeven door Elmas Aydin van PMU Elegance in Zoetermeer. Onze opleiding onderscheidt zich van andere PMU opleidingen doordat er naast de basis van PMU ook aandacht wordt gegeven aan ondernemerschap. Zo word je klaargestoomd om straks als PMU specialist te gaan werken.Bovendien maken wij als enige in Nederland gebruik van de Long-Time-Liner. Dit apparaat is de pionier op het gebied van permanente make-up en garant voor kwaliteit. Daarnaast zijn al onze materialen vrij van kankerverwekkende stoffen en vegan.

Op deze pagina te vinden:

 • pmu-icon
  Ervaringen
 • pmu-icon
  Hoe ziet de opleiding er uit?
 • pmu-icon
  Verdiepende stof
 • pmu-icon
  Start je droom hier!

Ervaringen

Zo hebben zij de PMU Academy ervaren.

youtube-video-thumbnail
youtube-video-thumbnail
Inhoud

Hoe ziet de opleiding er uit?

De basis van PMU

Anatomie van de huid
Pigmentologie
Kleurenleer
Vormenleer
Unieke Elegance academy methode voor perfecte hairstrokes
PMU tekenlessen en inzicht
Uitmeet- en symmetrie lessen
Werken op modellen
Uitleg over contra-indicatie

Specifieke PMU onderdelen

Wenkbrauw technieken
– Strokes en shading
– Ombre
– 3D hairstroke
– Combinatietechnieken

Lip technieken
– Lipcontouren
– Lipmodellen
– Kleurgebruik
– Full lips techniek

Eyeliner technieken
– Stakke lijnen
– Wing

Alles over ondernemerschap

- Hoe maak je de beste foto’s van je werk
- Vergroot je publiek en betrokkenheid op social media
- GGD begeleiding

Inhoudelijke vragen

Verdiepende stof

Duur en studiebelasting
De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. Tijdens deze lesdagen gaan we volop aan de slag met de het toepassen van PMU kennis in de praktijk. Naast de lesdagen is het ook de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met de theorie.

Startdata
Er zijn elk jaar verschillende startdata van de basisopleiding PMU. De lessen worden altijd op doordeweekse dagen gegeven van 10.00 tot 16.00 uur. 

Locatie PMU studio
De basisopleiding wordt gegeven bij de Academy van PMU Elegance (Heliumstraat 250, Zoetermeer)

Deelnemers
Om de kwaliteit van onze opleiding zo hoog mogelijk te houden, werken wij met maximaal 5 deelnemers per opleiding.

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. De basisopleiding is zowel geschikt voor beginners als ook voor PMU- specialisten die graag zich nog meer willen specialiseren in dit vak. Wel wordt het aangeraden om minimaal MBO niveau 3 te hebben.

Modellen
Tijdens de opleiding ga je eerst veel oefenen op latex. Daarna ga je oefenen op diverse modellen. We willen je graag verzoeken zelf modellen mee te nemen, lukt dit niet? Laat het ons dan even weten dan gaan wij op tijd voor je op zoek. De modellen die jij meeneemt hoeven ons niks te betalen maar je zou zelf wel een klein bedrag kunnen vragen (denk aan €150,- inclusief nabehandeling).
Het is tijdens het examen gebruikelijk om je eigen modellen mee te nemen

Examen
Gedurende de opleiding vinden een aantal (proef)toetsen plaats, met name om te kijken of je de theorie bestudeerd hebt en of je deze voldoende onder de knie hebt. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen van 6 uur en een theoretische toets. Tijdens deze dag is het verplicht om geheel wit gekleed te komen, dus een witte broek en bloes. Bovendien neem je tijdens dit examen een twee eigen modellen mee.

Certificaat
Na deelname aan de Vakopleiding tot PMU specialist ontvang je een certificaat van deelname. Long-Time-Liner is internationaal een marktleider op het gebied van PMU. Het certificaat wordt daarom wereldwijd erkend. Zo kun jij overal ter wereld aan de slag als PMU Artist!

Kosten en betaling
Het kostenplaatje ziet er als volgt uit:

 • 10-daagse opleiding: €3600,-
 • Long-Time-Liner apparaat: €5.650,-
 • Uitgebreid starterspakket: €800,-

Totaal bedrag ex btw: 10.050

Alle bovenstaande bedragen zijn exclusief btw.,-. Je bent niet verplicht het starterspakket aan te schaffen.

Open dag
Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je meer weten? Bezoek de open dag en ga in gesprek met oud studenten

Startdata opleiding

 • 10-daagse opleiding: 6 t/m 17 november 2023
 • 10-daagse opleiding: 4 t/m 15 december 2023

Start je droom hier!

Schrijf je in voor één van onze opleidingen of masterclasses. Meer informatie nodig? Neem dan contact op of vraag via onderstaande knop vrijblijvend meer informatie aan.

Winkelwagen
Stel je vraag