5 tips voor mooie en volle wenkbrauwen

Niet alle wenkbrauwen zijn hetzelfde. De ene wenkbrauw is rond en smal, de ander is vol en recht en dan heb je ook nog allerlei wenkbrauwvormen ertussenin. Ze mogen gezien worden. Maar hoe creëer je mooie en volle wenkbrauwen? Als je denkt dat je het gewoon maar moet doen met wat je hebt, dan heb je het mis. Je hebt zelfs meerdere opties om de perfecte brows te creëren!

ALLES OVER MOOIE EN VOLLE WENKBRAUWEN

Op deze pagina vind je echt alle informatie over het krijgen van mooie en volle wenkbrauwen. We zullen de volgende vragen uitgebreid beantwoorden:

 • Waarom wenkbrauwen bijwerken?
 • Hoe kies ik de juiste wenkbrauwvorm?
 • Hoe kan ik mijn wenkbrauwen laten groeien?
 • Hoe krijg ik mooie volle wenkbrauwen?
 • Welke mogelijkheden heb ik om mijn wenkbrauwen te laten doen met permanente make-up?

Waarom je wenkbrauwen bijwerken?

Laten we bij het begin beginnen: waarom zou je je wenkbrauwen laten bijwerken? 

Reden #1. Je bent niet tevreden met je wenkbrauwen

Wel, het kan zijn dat je simpelweg niet tevreden bent met hoe je wenkbrauwen eruit zien. Hieronder enkele veelvoorkomende redenen: 

 • Je wenkbrauwen zijn smal en je wilt mooie en volle wenkbrauwen
 • Op sommige plekken in je wenkbrauwen zitten geen haartjes en je wilt de “gaatjes” opvullen
 • Door een ziekte ben je (een deel van) de haren van je wenkbrauwen verloren
 • Je wenkbrauw heeft niet de vorm die je wilt
 • Je hebt teveel van je wenkbrauw geëpileerd
 • De kleur van je wenkbrauwen past niet bij de kleur van je pas geverfde haar
 • Je hebt geen zin om elke ochtend je wenkbrauwen bij te werken

Reden #2. Je wordt succesvoller ingeschat als je je wenkbrauwen aanzet

Wist je dat je succesvoller wordt ingeschat als je je wenkbrauwen aanzet? Ja, echt. In het VPRO-programma Wetenschap havermoutpap gaat psycholoog Pieter Hulst op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Wat bepaalt ons gedrag?’. Bekijk deze video eens om te zien wat voor invloed wenkbrauwen hebben op hoe wij over mensen denken >>>

De presentator van het programma gaat met een blonde vrouw de straat op en vraagt voorbijgangers in te schatten hoe slim de vrouw is en welk beroep ze heeft. Vervolgens worden haar wenkbrauwen donkerder aangezet. Ze gaan weer met haar de straat op en stellen dezelfde vraag nogmaals aan andere passanten. Het resultaat is schokkend! Haar intelligentie werd zonder aangezette wenkbrauwen ingeschat op een 7,1 (met beroepen als caissière, winkelmedewerker of werk in de horeca). Nadat ze haar wenkbrauwen bijtekende kreeg ze gemiddeld een 8,6 en passeren beroepen als advocaat en arts de revue. Onbewust hebben we het gekke vooroordeel dat ze slimmer is met bijgetekende wenkbrauwen.

Hoe dat komt? Volgens het programma heeft dat te maken met je mimiek. Met donkere wenkbrauwen kan je beter je emoties tonen. Het is voor degene tegenover je makkelijker te zien dat je meeleeft, blij of boos bent of nadenkt. Met lichte wenkbrauwen lijkt het onbewust of er minder in je omgaat. En dat resulteert in het vooroordeel dat je minder slim bent. Raar, maar waar. Goed nieuws dus voor alle Cara Delevingne’s onder ons. Niet getreurd als je niet gezegend bent met een volle en donkere wenkbrauw en dat wel zou willen. Het is makkelijk te veranderen!

Reden #3. Je gaat graag mee met de wenkbrauwtrends

Wenkbrauwen zijn ontzettend trendgevoelig. Waar we in de jaren 80 rondliepen met volle, natuurlijke wenkbrauwen haalden we in de jaren 90 massaal onze pincetten uit de kast. Onze wenkbrauwen werden in hele smalle, dunne lijntjes geëpileerd. In 2000 waren we helemaal klaar met die geplukte wenkbrauwen. Voorzichtig groeiden onze wenkbrauwen weer wat dikker. Het is een trend die we vandaag de dag nog steeds zien. Hoe dikker en voller, hoe beter.

Er zijn maar weinig mensen bij wie hun wenkbrauwen tijdens het opstaan al meteen ‘on fleek’ zitten. Al is het maar omdat de haartjes door het slapen schots en scheef zijn gaan staan. Gelukkig is het totaal niet moeilijk om je wenkbrauwen weer in model te krijgen. Je hebt ontzettend veel opties die jouw gezicht zullen doen stralen: van thuis zelf epileren tot aan semi-permanente wenkbrauwen laten zetten in een salon. Perfecte wenkbrauwen in een oogwenk? Daar gaan we.

Hoe kies ik de juiste wenkbrauwvorm?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke wenkbrauwvorm je wilt. Je kunt kiezen voor je natuurlijke wenkbrauwvorm en deze accentueren. Een andere manier om de vorm te bepalen is aan de hand van de vorm van je gezicht. Misschien komt dit zelfs wel overeen. Elke wenkbrauwvorm laat iets anders in je gezicht opvallen. Wat past dan bij jou? Kijk eerst eens goed in de spiegel en bepaal de vorm van jouw gezicht.

 • Rond gezicht

Jouw gezicht is in de lengte en in de breedte bijna even lang. Je wangen zijn het breedste punt. Ronde wenkbrauwen leggen de nadruk op je ronde gezicht. Om je gezicht wat langer te laten lijken, raden we wenkbrauwen met een knikje aan. Het liefst niet met een harde knik, dat maakt je uitstraling streng. Een zachte hoek past het mooist bij een rond(er) hoofd.

Wenkbrauwen verven
Wenkbrauwen verven
 • Langwerpig gezicht

Jouw gezicht is smal en langwerpig. Je voorhoofd is wat groter en je jukbeenderen zijn duidelijk aanwezig. Om je gezichtsvorm te benadrukken raden we wat rechtere wenkbrauwen met een hele lichte boog aan.

 • Hartvormig gezicht

Jouw gezicht heeft de vorm van een omgekeerde druppel. We noemen het ook wel hartvormig. Een hartvormig hoofd kenmerkt zich door een puntige kin en een iets groter voorhoofd. Wil je je kin iets minder laten opvallen? Daarvoor raden wij rondere wenkbrauwen aan.

Vind je het moeilijk je te bepalen welke wenkbrauwvorm het beste bij jou past? De specialisten van PMU Elegance staan te popelen om jou te helpen de juiste vorm te bepalen bij jouw gezicht. Kom gerust eens langs voor mooie en volle wenkbrauwen.

Hoe kan ik mijn wenkbrauwen laten groeien?

Oeps, je bent een tikkeltje te enthousiast in de weer geweest met je pincet met twee trieste streepjes als resultaat. Als je graag mooie en volle wenkbrauwen wilt, moet je door een fase waar je liever niet doorheen wilt. Een fase met stoppeltjes en korte haartjes… Wil je overstappen op een andere vorm wenkbrauw? Ook dan zal je die vervelende fase door moeten. Alles voor een mooi resultaat. Met de volgende tips krijg je je wenkbrauwen zo snel mogelijk back in shape.

 • Tip 1: Neem afscheid van je pincet

De eerste tip is uiteraard de meest voor de hand liggende: laat je pincet met rust. Toch gaat dit bij veel wenkbrauwgroeiers nog vaak fout. Voor dat ene feestje op vrijdagavond epileer je toch wat haartjes weg. Je wilt er wel verzorgd bij lopen. Het weekend daarna heb je een date en werk je je wenkbrauwen stiekem weer even bij. Niet doen! Voor het allerbeste (en snelste!) resultaat laat je je wenkbrauwen twee tot drie maanden met rust. Natuurlijk mag je tussen je wenkbrauwen de haartjes weghalen en ook echt verdwaalde haartjes mag je aanpakken, maar verder blijf je van je wenkbrauwen af.

Permanente wenkbrauwen | PMU Elegance
Permanente wenkbrauwen | PMU Elegance
 • Tip 2: Kijk niet steeds in de spiegel

Onthoud: jij ziet meer dan ieder ander. Niemand ziet jou van zo dichtbij als jijzelf. Als je ’s ochtends je make-up aanbrengt voor de spiegel, vallen jou de stoppeltjes en korte haartjes meteen op. Die toevallig voorbijlopende vrouw op straat of de caissière in de supermarkt zien het echt niet.

 • Tip 3: Gebruik een wenkbrauwpotlood of –poeder om stoppeltjes te verbergen

Om ervoor te zorgen dat de stoppeltjes en korte haartjes minder opvallen, shape je je wenkbrauwen met wenkbrauwpotlood of -poeder. Maak je wenkbrauw iets breder en zorg dat de stoppeltjes en korte haartjes bedekt zijn. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook voor dat je niet zo snel geneigd bent toch met het pincet aan de haal te gaan. Houd vol, nog even en je wenkbrauwen zijn helemaal bijgegroeid.

 • Tip 4: Probeer een wenkbrauwserum

Wist je dat er naast wimperserum – voor vollere en langere wimpers – ook wenkbrauwserum bestaat? Om meteen een misverstand de wereld uit te helpen: wenkbrauwserum zorgt er niet voor dat er haartjes gaan groeien op plaatsen waar je nooit haar hebt gehad. Ben jij van nature bedeeld met hele smalle wenkbrauwen, dan worden ze van wenkbrauwserum niet breder. Wat het serum wel doet, is jouw wenkbrauwharen de optimale lengte laten bereiken. Dat oogt meteen een stuk voller. Het werkt namelijk zo: door schadelijke invloeden van buitenaf of het gebruik van make-up, beschadigen jouw wenkbrauwharen. Het serum beschermt de haren van jouw wenkbrauw. Dat zorgt ervoor dat ze minder snel uitvallen. Ook kunnen ze langer doorgroeien tot ze hun optimale lengte hebben bereikt. Het resultaat is een prachtige, volle wenkbrauw.

 • Tip 5: Smeer je wenkbrauwen in met olie

Kokosolie, amandelolie of the good old olijfolie. Breng het ’s avonds met een wattenschijfje aan op je wenkbrauwen en laat het de hele nacht goed intrekken. ’s Ochtends was je het eraf met lauw water. Na een tijdje zal je echt verschil gaan zien. Hoe het werkt? De olie zit vol met vitamine A, B en E, wat ervoor zorgt dat de haargroei wordt gestimuleerd. Ook de groei van de haren van je wenkbrauwen!

 • Hoe krijg ik mooie volle wenkbrauwen?

Zo, je hebt bepaald welke wenkbrauwvorm jou het beste staat én, niet geheel onbelangrijk, je begint met een blank canvas, want je hebt je wenkbrauwen afgelopen tijd met rust gelaten. Dan is het nu tijd om volumineuze wenkbrauwen te creëren. Hoe? Kies een van onderstaande opties om je wenkbrauwen te shapen. Let’s start.

 • Wenkbrauwen verven

Door je wenkbrauwen te verven, lijken je wenkbrauwen voller. De lichte haartjes worden donkerder en dat geeft je wenkbrauwen meer definitie. Wenkbrauwverf blijft één tot drie weken zitten. Ideaal voor een vakantie of bruiloftsweekend! Als je je wenkbrauwen gaat verven zijn er twee opties: gewone wenkbrauwverf (gebruik nooit haarverf!) en henna. Henna hecht ook aan de huid en dat geeft een voller effect. Dat is meteen ook een nadeel, want als het aanbrengen je zelf niet helemaal lukt, loop je lang rond met een minder mooie look.

 • Wenkbrauwen epileren

Geëpileerde wenkbrauwen kunnen je gezicht veel goeds doen. Het geeft je een open blik en trekt de aandacht naar je ogen. Voor het eerst epileren kan een beetje eng zijn, maar wees gerust, jij kan dit. Na de vorm te hebben bepaald, kan je aan de slag. Begin met de haartjes tussen je wenkbrauwen te verwijderen. Trek de huid strak tussen je vingers. Met een pincet pak je de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel voordat je ze eruit trekt met de haargroei mee. Vervolgens zijn de haartjes onder je wenkbrauw aan de buurt. Laat de haartjes aan de bovenkant zo veel mogelijk met rust, tenzij er echt verdwaalde haartjes hoog boven je wenkbrauw staan. De natuurlijke vorm aan de bovenkant is het mooist en wil je graag zo houden. En onthoud: wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Ze zijn niet identiek. Het hoeft niet compleet symmetrisch.

Een andere optie is het harsen of waxen van je wenkbrauwen. Ons advies: ga hier niet zelf mee aan de slag, maar laat dit door een specialist doen. Het is echt een precisiewerkje.

Wenkbrauwen tekenen

Om je wenkbrauwen meer op te laten vallen, kun je ze opvullen of tekenen. Voor de meest natuurlijke look kies je voor wenkbrauwpoeder. Dit is ideaal voor vrouwen die hun wenkbrauwen alleen willen opvullen om iets meer definitie te geven. Wil je je wenkbrauwen strak bijtekenen? Dan kies je voor een wenkbrauwpotlood en vul je het op met wenkbrauwpoeder. Met wenkbrauwgel, eventueel met een kleurtje, maak je je look compleet.

Volle wenkbrauwen accentueren

 • Borstel je wenkbrauwen naar beneden zodat je de bovenste, natuurlijke lijn van je wenkbrauw goed ziet. Gebruik het wenkbrauwpotlood om die lijn te tekenen.
 • Doe hetzelfde met de onderste lijn van je wenkbrauw door eerst alle haartjes omhoog te borstelen en vervolgens de onderste lijn te tekenen.
 • Borstel je wenkbrauw in model.
 • Kleur nu je wenkbrauw in met wenkbrauwpoeder. Begin licht aan de binnenkant van je wenkbrauw en maak het steeds donkerder naar de punt van je wenkbrauw toe. Dat geeft het meest natuurlijke effect.
 • Maak het af met wat wenkbrauwgel.

Heb je volle wenkbrauwen die je wilt accentueren? Volg dit stappenplan:

Dunne wenkbrauwen accentueren

Heb je dunne wenkbrauwen die je wilt bijtekenen? Dan ga je iets anders te werk:

 • Bepaal de juiste vorm voor jouw wenkbrauwen. Dat doe je door het beginpunt, het eindpunt en de plek van de boog te bepalen (zie onderstaande afbeelding).
 • Borstel je wenkbrauw omhoog en teken de bovenste lijn bij.
 • Doe hetzelfde met de onderste lijn.
 • Kleur je wenkbrauw in door korte lijntjes te zetten voor een heel natuurlijk effect. De buitenkant mag iets donkerder zijn dan de binnenkant.

Wenkbrauwen tatoeëren

Wenkbrauwen tatoeëren klinkt voor veel mensen eng en spannend. Dat komt vast omdat je bij tatoeëren het idee hebt dat het voor altijd blijft staan. Misschien heb je ook wel het idee dat getatoeëerde wenkbrauwen eruit zien als twee donkere strepen op je gezicht. Gelukkig is dat, zoals ze in de jaren 90 wel deden, nu niet meer de standaard. Getatoeëerde wenkbrauwen zien er, mits goed gezet, heel natuurlijk uit. Het pigment wordt bij tatoeëren dieper in de huid aangebracht dan bij semi-permanente wenkbrauwen, waardoor het niet na een aantal jaren vervaagt en verdwijnt.

In plaats van permanent pigment wordt er tegenwoordig door veel salons semi-permanent pigment gebruikt. Na een jaar of twee tot drie vervagen de gezette wenkbrauwen en kun je ze bij laten werken. Ook PMU Elegance gebruikt semi-permanent pigment.

Wenkbrauwen bijwerken met semi-permanente make-up

Door middel van permanente make-up kun je mooie en volle wenkbrauwen creëren. Je wenkbrauwen zitten altijd perfect. Kale plekjes zijn verleden tijd. Het is een topoplossing voor iedereen die ’s ochtends geen zin heeft om voor de spiegel te staan en zich zelfverzekerder en prettiger voelt met volle wenkbrauwen. Wenkbrauwen die van zichzelf niet vol zijn. Je hoeft je wenkbrauwen niet meer bij te tekenen, maar je wordt dagelijks wakker met perfecte wenkbrauwen. Dat scheelt veel tijd.

Welke mogelijkheden heb ik om mijn wenkbrauwen te laten doen met permanente make-up?

Stel je voor: je wordt ’s ochtends wakker, kijkt in de spiegel en je ziet er meteen wakker uit. Je wenkbrauwen zijn in perfecte shape. Altijd. Als je uit bed komt, als je hebt gesport, als je hebt gedoucht. Jouw wenkbrauwen blijven gewoon zitten en hoef je nooit bij te werken. Je hoeft ’s ochtends niet lang voor de spiegel te staan. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is je wenkbrauwen laten doen met (semi)-permanente make-up vast iets voor jou! Dit zijn de opties:

Microblading wenkbrauwen

Microblading is een vorm van permanente make-up, die een heel natuurlijke look geeft. Het resultaat wordt bereikt door handmatig met een mesje hele kleine sneetjes in je wenkbrauw te zetten. Er komt dus geen machine aan te pas. De kleine sneetjes worden opgevuld met pigment, wat voor verfijnde getekende haartjes zorgt. Zachte en natuurlijke wenkbrauwen zijn het resultaat.

De ervaringen met microblading zijn wisselend. Omdat er met een mesje kleine sneetjes in de huid worden gemaakt, is er kans op littekenweefsel en is er ook kans dat de kleur snel vervaagt. Gelukkig is dit bij PMU Elegance niet het geval. Wij maken gebruik van een van de meest geavanceerde PMU-apparaten van dit moment: de Long-Time-Liner

Dit apparaat injecteert het pigment direct in de huid, met een nauwkeurig lijntje als gevolg. Dit in tegenstelling tot microblading waarbij er met een mesje eerst een sneetje wordt gemaakt en vervolgens pas pigment wordt toegevoegd. Dit sneetje geeft kans op littekenvorming, wat de Long-Time-Liner uitsluit. Het resultaat is mooier en je hebt langer plezier van je nieuwe wenkbrauwen.

Is microblading iets voor mij?

Als je graag zachte wenkbrauwen wilt die er natuurlijk uitzien, zijn hairstrokes iets voor jou. Deze techniek is vooral geschikt als je weinig tot geen wenkbrauwen hebt. Heb je een vette of oudere huid? Dan is deze techniek minder geschikt voor jou, omdat het pigment sneller kan uitlopen.

Hairstroke wenkbrauwen

De Hairstroke wenkbrauw is een hele populaire manier van permanente make-up, omdat het niet van echt te onderscheiden is. Deze techniek geeft een hele natuurlijke uitstraling. Het zal niemand opvallen dat jij iets aan je wenkbrauwen hebt laten doen. Dat komt omdat er bij de wenkbrauwen met behulp van hele dunne naaldjes hele fijne lijntjes worden gepigmenteerd. Door middel van kleine sneetjes in de huid wordt er pigment aangebracht in de bovenste huidlaag. Met uiterste precisie kunnen wij van PMU Elegance met onze geavanceerde apparatuur streepjes – haartjes – van een millimeter klein zetten. Precies in de kleur en vorm die bij jouw gezicht past. Samen met een specialist wordt er gekeken welke vorm, kleur en methode we het beste kunnen toepassen. Dat doen we door te kijken naar jouw natuurlijke haarkleur en de vorm van je gezicht. Het resultaat: in 1,5 tot 2 uur heb je stralende, superrealistische en vollere wenkbrauwen. Hairstoke wenkbrauwen worden ook wel 3D-wenkbrauwen genoemd.

Zijn hairstroke wenkbrauwen iets voor mij?

Hairstroke wenkbrauwen zijn geschikt voor jou als je dunne of geen wenkbrauwen hebt. Ook als je niet tevreden bent met de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen, is de hairstroke techniek de oplossing voor jou. Alleen als je last hebt van een vette huid moet je oppassen. Hairstroke wenkbrauwen vervagen snel bij een vette huid, omdat het pigment als het ware doorloopt op het vette huid. Zonde! Kies liever voor Ombre brows voor een mooi resultaat.

Voor en na foto’s; het resultaat van PMU Hairstroke wenkbrauwen door PMU Elegance:

Dunne wenkbrauwen omtoveren tot volle wenkbrauwen met permanente make-up
Dunne wenkbrauwen omtoveren tot volle wenkbrauwen met permanente make-up

Ombre wenkbrauwen / Powder Brows

Ombre wenkbrauwen zijn de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up wenkbrauwen. Het wordt ook wel Powder Brows genoemd. Dat komt omdat deze vorm van permanente make-up lijkt op poeder. Het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Het geeft een natuurlijk, licht en luchtig resultaat. Inclusief intake duurt deze behandeling slechts 1,5 tot 2 uur.

Hairstroke wenkbrauwen #10 | PMU Elegance
Hairstroke wenkbrauwen #6 | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance

Zijn ombre wenkbrauwen iets voor mij?

Ombre wenkbrauwen zijn, in tegenstelling tot hairstroke wenkbrauwen, wel geschikt voor vrouwen met een vettere huid. Ook als je een droge of normale huid hebt, is het resultaat prachtig en blijft het lang zitten. Ze gaan 1,5 tot 2 jaar mee voordat er een touch-up nodig is. Ombre is erg geschikt voor vrouwen die minder eigen haartjes hebben of kale plekken in hun wenkbrauw hebben. Deze techniek werkt ook zeer goed voor de camouflage van littekens. Het effect van de techniek is licht en luchtig. Wil je liever zwaardere wenkbrauwen? Kies dan voor Hairstroke of Microblading.

Tot slot

Je weet nu alles dat je moet weten over wat je kunt doen om mooie en volle wenkbrauwen te krijgen. Is het allemaal een beetje overweldigend voor je? Maak gerust een afspraak bij PMU Studio Elegance voor een gratis intakegesprek. Dan kunnen we samen bekijken wat voor jou de beste optie is. Zo’n intakegesprek is overigens geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen #14
Ombre wenkbrauwen #13
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance

Mooie volle wenkbrauwen | Before foto PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Hairstroke wenkbrauwen #8 | PMU Elegance
Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin