Geen volle wenkbrauwen meer? Dit kan je doen tegen dunne wenkbrauwen

Plukken, plukken en nog eens plukken. Totdat er niets meer overbleef van onze wenkies. Haven’t we all been there? Dunne wenkbrauwen waren een lange tijd een trend. Maar nu de bold brows inmiddels al een lange tijd terug zijn van weggeweest, balen we van onze eigen plukgedrag. We dromen van volle wenkbrauwen. Maar hoe krijgen we ze terug? In deze blogpost vertellen we je wat jij kunt doen tegen die dunne wenkbrauwen.

Waarom vallen mijn wenkbrauwharen uit?

Om te weten wat je ertegen kunt doen, moet je natuurlijk wél eerst weten hoe – los van het plukken – uitval van jouw wenkbrauwharen ontstaat. Soms heeft het namelijk weinig te maken met iets wat je zelf doet, maar heb je simpelweg pech. We hebben een aantal mogelijke oorzaken van uitvallende wenkbrauwharen op een rijtje gezet: 

  • Alopecia areata. Dit is een auto-immuunziekte waarbij het haar van sommige of alle lichaamsdelen uitvallen;
  • Bloedarmoede als gevolg van ijzertekort;
  • Hormonale schommelingen;
  • Huidziektes;
  • Een te traag werkende schildklier;
  • Veroudering.

Je ziet het, er kunnen verschillende oorzaken zijn voor die dunne wenkbrauwen.

Wanneer spreken we van dunne wenkbrauwen?

Heb jij nog nooit aan jouw wenkbrauwen gezeten en kun je je niet vinden in bovenstaande redenen? Dan kunnen je dunne wenkbrauwen natuurlijk ook met erfelijkheid te maken. Hoe dan ook snappen we dat je dolgraag jouw brows een upgrade geeft en ervan droomt dat ze voller zijn. Om je een helder beeld te geven van hoe dunne wenkbrauwen eruitzien, hebben we een paar voorbeelden voor je op een rij gezet.

Dunne wenkbrauwen
Dunne wenkbrauwen
Dunne wenkbrauwen

Hoe maak ik mijn dunne wenkbrauwen weer dikker?


Oké, je bent tot de conclusie gekomen dat je dunne wenkbrauwen hebt en je bent er niet tevreden mee. Maar wat doe je eraan? Hoe maak jij jouw dunne wenkbrauwen weer wat dikker? Niet getreurd, het is niet het einde van de wereld (we promise). Er zijn namelijk wel degelijk methodes waarmee jij jouw wenkbrauwen weer voller maakt. 

  • #1. Goede verzorging met bijvoorbeeld een wenkbrauw serum

Dunne wenkbrauwen hebben baat bij speciale technieken waarmee jij jouw natuurlijke haargroei stimuleert. Dat kan door bijvoorbeeld een wenkbrauw serum te gebruiken. Let op, this is the long road. Met andere woorden, het is een langdurig proces waarvoor je veel geduld nodig hebt. Daarnaast is het een optie om jouw donshaartjes te verven om zo jouw wenkbrauwen optisch voller te laten lijken. En last but not least, je gelooft het niet: epileren. We get it, jouw nekharen gaan vast en zeker acuut omhoog staan bij de gedachte. Maar neem van ons aan dat als je het op de juiste manier doet, het werkt. Laat tenslotte jouw brows ademen door zo min mogelijk dagverzorging op jouw wenkbrauwen aan te brengen. Jouw wenkies zullen je dankbaar zijn!

  • #2. Zelf vollere wenkbrauwen met make-up

Ga je liever voor de wat snellere route? Wij zijn de laatsten die hierover zullen oordelen. Want wie wordt er nu niet gelukkig van vollere wenkbrauwen? Gelukkig kun je met make-up een hoop oplossen. Zodat je niet weken of maanden hoeft te wachten op het resultaat van de hiervoor besproken methodes. Let er wel op dat het hierbij om een kortetermijnoplossing gaat die alleen zichtbaar is op het moment dat je jouw make-up hebt aangebracht. Zodra je jouw make-up er ’s avonds weer afhaalt, kijk je helaas weer tegen die dunne wenkbrauwen aan. Wát die truc dan precies inhoudt? We gaan het je vertellen! Je hebt er maar twee tools voor nodig: een schuin aflopend kwastje en wenkbrauwpoeder. Het vullen van de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder geeft een zacht, natuurlijk effect. Het is ideaal om kale plekjes mee op te vullen of littekens te camoufleren.

Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance
  • #3. Blijvend volle wenkbrauwen met permanente make-up

Maar wat als je gewoon élke dag wil opstaan met vollere wenkbrauwen? Zonder dat je hiervoor alle trucjes en methodes uit de kast hoeft te halen? Misschien heb je helemaal geen energie voor al die poespas. Of kost het je simpelweg gewoon te veel tijd om er een vaste routine van te maken. Wij hebben dé oplossing voor je: permanente make-up. Het kost je eenmalig een investering in geld en tijd en levert je daarna zo’n 1,5 jaar vollere wenkbrauwen op. Zonder dat je er ook maar íets voor hoeft te doen. Wow! Klinkt dat niet als een droom? Met PMU ben je verzekerd van blijvend mooie volle wenkbrauwen. Je wordt wakker met dikkere wenkies en gaat naar bed met dikkere wenkies. 

Dunne wenkbrauwen omtoveren tot volle wenkbrauwen met permanente make-up
Dunne wenkbrauwen omtoveren tot volle wenkbrauwen met permanente make-up

Ja, ik wil mijn dunne wenkbrauwen weer mooi vol laten maken!

PMU Elegance is gespecialiseerd in permanente make-up behandelingen om dunne wenkbrauwen weer mooi vol te maken. Wil je hier graag meer over weten? En ben je benieuwd naar welke behandeling het beste bij jou past? Wij bieden voor elke situatie en huidtype een geschikte permanente make-up behandeling aan. Bekijk onze PMU wenkbrauwen behandelingen hier.

Tijd om jouw dunne wenkies uit te zwaaien en jouw vollere brows te verwelkomen! Ben jij er klaar voor om elke dag op te staan met een sprankelend gezicht waarover jij super tevreden bent? Plan een afspraak met ons in!

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin