Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Hoelang blijft permanente make-up zitten? Het is een van de meest gestelde vragen rondom dit onderwerp. Als fan van permanente make-up weet je vast hoe handig het kan zijn om er op elk moment van de dag op je best uit te zien. Maar misschien vraag je je af hoelang je er daadwerkelijk van kunt genieten. In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we je meer informatie over houdbaarheid van permanente make-up.

 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
 • Wat kun je doen om de levensduur te verlengen?
 • Hoelang blijven permanente make-up wenkbrauwen zitten?
 • En geldt dit ook voor permanente eyeliner en lippen?
 • Kan het ook zijn dat permanente make-up niet blijft zitten?
 • Conclusie: de houdbaarheid van permanente make-up is 1 tot 3 jaar

 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

  Permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten voordat het begint te vervagen. Dat is toch best wel een tijdje! Maar, het is belangrijk om te onthouden dat dit kan verschillen, afhankelijk van de persoon en de plaats op het lichaam waar de permanente make-up is aangebracht. Zo vervaagt permanente make-up op de wenkbrauwen bijvoorbeeld sneller dan PMU op de lippen.

  Wat kun je doen om de levensduur te verlengen?

  Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van permanente make-up te verlengen. Zo is het belangrijk om de permanente make-up goed te verzorgen, vooral in de eerste paar weken na de behandeling. Een goede nazorginstructie voor permanente make-up omvat onder andere het vermijden van zonlicht, het niet aanraken van het behandelde gebied met vuile handen en het regelmatig aanbrengen van vochtinbrengende crème (zoals Vitamine E Crème) om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is het slim om regelmatig een touch-up behandeling te ondergaan om de kleur fris te houden.

  En, omdat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen, is het ook super belangrijk om alleen naar een gekwalificeerde en ervaren professional te gaan. Permanente make-up is een persoonlijke keuze en het is niet voor iedereen geschikt. Bij een gevoelige huid of bepaalde medische aandoeningen is het bijvoorbeeld niet aan te raden. Doe daarom altijd goed onderzoek en neem de tijd om een professional te vinden die bij jou past.

  Hoelang blijven permanente make-up wenkbrauwen zitten?

  Permanente make-up wenkbrauwen blijft over het algemeen ook gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten voordat het begint te vervagen. De precieze duur kan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kleur en het type pigment dat wordt gebruikt, de huidtype en de verzorging van de wenkbrauwen na de behandeling.

  Goede verzorging en regelmatige touch-up behandelingen kunnen de levensduur van permanente make-up wenkbrauwen verlengen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat permanente make-up uiteindelijk vervaagt en dat het bijwerken van de wenkbrauwen om de paar jaar nodig kan zijn om de kleur en vorm te behouden.

  Hoe lang blijven permanente make-up wenkbrauwen zitten
  Vrouw met permanente make-up wenkbrauwen

  En geldt dit ook voor permanente eyeliner en lippen?

  Ja, ook voor permanente make-up eyeliner en lippen is de levensduur gemiddeld 1 tot 3 jaar en is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met:

  • Het type en de kleur van pigment dat wordt gebruikt.
  • De plaats op het lichaam waar de permanente make-up is aangebracht.
  • Het huidtype en de gezondheid van de huid.
  • De verzorging van de permanente eyeliner na de behandeling.
  • De ervaring en kwalificaties van de professional die de behandeling uitvoert.
  • Reguliere touch-up behandelingen om de permanente eyeliner bij te werken en de kleur en vorm te behouden.

  Kan het ook zijn dat permanente make-up niet blijft zitten?

  Het kan zijn dat permanente make-up niet goed blijft zitten als het niet op de juiste manier wordt aangebracht of als er geen goede nazorg wordt gegeven. Het kan ook gebeuren dat het niet goed wordt opgenomen door de huid, waardoor het resultaat minder lang blijft zitten.

  In deze gevallen kan het nodig zijn om de permanente make-up opnieuw aan te brengen of te corrigeren. Echter, in het algemeen blijft permanente make-up wel degelijk zitten en vervaagt het pas na verloop van tijd. Een ervaren en gekwalificeerde professional zal echter alles in het werk stellen om de duurzaamheid te en het gewenste resultaat te behalen.

  Conclusie: de houdbaarheid van permanente make-up is 1 tot 3 jaar

  Kortom, permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten en de levensduur kan worden verlengd door het goed te verzorgen en regelmatig touch-up behandelingen te ondergaan. Vergeet niet om een gekwalificeerde en ervaren professional te raadplegen voordat je besluit permanente make-up te laten zetten.

  PMU Elegance staat klaar om jou te helpen het gewenste resultaat te behalen!

  Accentueer jouw schoonheid

  Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

  Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

  Inspiratie nodig?

  Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

  Winkelwagen
  Scroll naar boven
  Stel je vraag
  0 Shares
  Share
  Share
  Tweet
  Pin