fbpx
3-daagse permanente make-up opleiding

Droom jij van een carrière als permanente make-up specialist?

Dan is onze 3-daagse permanente make-up opleiding iets voor jou! In 3 dagen tijd maken wij van jou een echte permanente make-up specialist waarbij jij de keuze hebt om je te specialiseren in één specifiek onderdeel: permanente wenkbrauwen, lippigmentatie of eyeliner.

Wat is het verschil met de 10 daagse basisopleiding?

De 3-daagse permanente make-up opleiding is een verkorte opleiding voor vrouwen die permanente make-up specialist willen worden en die zich willen specialiseren in één specifiek onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan het zetten van permanente wenkbrauwen, lippigmentatie of eyeliner. Wil jij je echt breed laten opleiden? Dan is onze 10 daagse basisopleiding geschikt voor jou waarbij alle 3 de onderdelen aan bod zullen komen.

Waarom een opleiding bij PMU Elegance volgen?

De opleidingen worden gegeven door Elmas Aydin, eigenaar en oprichter van PMU Elegance. Elmas werkt al jaren als permanente make-up specialist en is als enige in Nederland gecertificeerd om opleidingen over het werken met de Long-Time-Liner te geven. Naast haar eigen salon heeft Elmas vele trainingen, in zowel het binnen-als buitenland, gevolgd op het gebied van permanente make-up.

Wij werken daarnaast niet alleen zelf met de Long-Time-Liner, maar verkopen deze ook aan onze klanten. Wij vinden kwaliteit leveren namelijk enorm belangrijk! Wist je dat klanten bijvoorbeeld geen korsten krijgen na een behandeling met de Long-Time-Liner? En dat de behandelingen geheel pijnloos zijn omdat de naalden als het ware in de huid worden geschoten en geen kant op kunnen (lees: de huid gaat op die manier niet schuren)? Dit is prettig voor de klant maar ook voor jou als toekomstige permanente make-up specialist (lees: meer tevreden klanten en o.a. efficiënter werken)! Het werken met de Long-Time-Liner biedt enorm veel voordelen!

Wil jij werken met de Long-Time-Liner? Dan zijn wij diegene in Nederland die jou kunnen helpen met onze jarenlange ervaring! Zo hebben wij veel permanente make-up specialisten mogen opleiden die nu enorm succesvol zijn. Daar zijn we toch best wel een beetje trots op! 😉

Dit is wat anderen over onze opleiding zeggen

Diana Entius – eigenaresse van Diana Entius Permanente Make-up & Beauty Specialist: “De opleiding was erg vriendelijk en persoonlijk. Je voelt je gelijk welkom en de salon en sfeer is er ook super. Ook de informatie is verrijkend en ze helpen met modellen als dat niet zelf lukt. Al met al heel erg fijn! Het is daarnaast heerlijk om te mogen werken met de Long-Time-Liner. Op het begin was het wel even wat wennen omdat je helemaal geen druk hoeft uit te oefenen wat bij de andere apparaten wel het geval is. De Long-Time-Liner glijdt als het ware over de huid. Erg prettig, voor zowel de klant die geen pijn ervaart, als voor mij om mee te werken. De genees week is ook veel fijner voor de klant omdat er geen lelijke korsten komen.”

Diana over het werken met de Long-Time-Liner en haar ervaring als permanente make-up specialist:

Aysen Aksoy – Permanente Make-up by Aysen Aksoy: “Ik heb gisteren bij Elmas een masterclass/ training gevolgd voor hairstroke & shadow wb. Ik ben namelijk zelf ook een pmu specialist. De masterclass heb ik zo prettig en leerzaam ervaren en raad mijn pmu collega’s die pas afgestudeerd zijn en tegen bepaalde dingen aanlopen zeker ook een masterclass te volgen bij Elmas.”

Ingrid van Boxtel – werkt bij Queens beauty salon: “Ik heb al meerder masterclasses bij PMU Elegance gevolgd die kundig en professioneel gegeven worden. Ook de persoonlijke benadering stel ik enorm op prijs!”

Inhoud opleiding

Tijdens de 3-daagse opleiding tot permanente make-up specialist zullen onderstaande punten – afhankelijk van welke specialisatie je kiest – aan bod komen. Na 3 dagen ben jij helemaal ready om direct aan de slag te gaan!

Opleiding permanente make-up wenkbrauwen

 • Uitmeet- en symmetrie lessen
 • Permanente make-up tekenlessen en inzicht
 • Wenkbrauw technieken: strokes en shading, ombre, 3D hairstroke en combinatietechnieken
 • Pigmentologie
 • Kleurenleer (lees: welke kleur is geschikt per type wenkbrauw)
 • Vormenleer (lees: hoe bepaal je de juiste vorm)
 • Werken met de Long-Time-Liner op oefenmateriaal én op de modellen
 • Uitleg over contra-indicatie

Opleiding permanente make-up lippen

 • Uitleg theorie van verschillende lipvormen
 • Permanente make-up tekenlessen en inzicht
 • Pigmentologie
 • Kleurenleer (lees: welke kleuren zijn geschikt en hoe kun je mengen met verschillende kleuren)
 • Vormenleer (lees: hoe bepaal je de juiste vorm)
 • Lippen technieken: de full lips en lipshadow
 • Werken met de Long-Time-Liner op oefenmateriaal én op de modellen
 • Uitleg over contra-indicatie

Opleiding permanente make-up eyeliner

 • Uitmeet- en symmetrie lessen
 • Permanente make-up tekenlessen en inzicht
 • Eyeliner technieken: strakke lijnen, shadow en de wing
 • Pigmentologie
 • Kleurenleer (lees: welke kleur is geschikt en hoe bepaal je die)
 • Vormenleer (lees: hoe bepaal je de juiste vorm)
 • Werken met de Long-Time-Liner op oefenmateriaal én op de modellen
 • Uitleg over contra-indicatie

De Long-Time-Liner voor uitzonderlijke kwaliteit

Long-Time-Liner heeft 30 jaar ervaring met hun organische- en anorganische pigmenten en is vrij van zware metalen en kleurstoffen. Bovendien bevatten deze pigmenten geen kankerverwekkende stoffen, zijn ze niet op dieren getest en zijn ze allemaal vegan.

Tijdens de opleiding werk je uitsluitend met de Long-Time-Liner. Je zult ontdekken hoe fijn het is om met dit apparaat te werken. Zo zijn alle pigmenten van de Long-Time-Liner mengbaar, waardoor er vele mogelijkheden zijn met het pigmenteren. Verder werkt de Long-Time-Liner zo mild mogelijk. Hierdoor ervaart de klant minder pijn tijdens de behandeling en ontstaan er geen korsten op de huid tijdens het genezingsproces. PMU Elegance is als enige in Nederland distributeur van de Long-Time-Liner en gecertificeerd om opleidingen over het werken met de Long-Time-Liner te geven.

Lees hier alles over de Long-Time-Liner >>

Mag ik met een eigen permanente make-up apparaat werken?

Het is niet toegestaan om tijdens de opleiding te werken met een ander of eigen apparaat. Vaak krijgen wij de vraag van schoonheidsspecialisten die al een eigen permanente make-up apparaat bezitten, of zij niet met hun eigen apparaat kunnen werken. Dit is helaas niet mogelijk omdat de gehele opleiding gebaseerd is op de theorie van de Long-Time-Liner. De aanschaf van de Long-Time-Liner is daarom ook verplicht. Verder streven wij kwaliteit na. Om die reden willen wij dat de deelnemers van onze opleiding ook gaan werken met de Long-Time-Liner en verkopen wij geen andere (goedkopere) apparaten. Lees meer over alle voordelen van de  Long-Time-Liner>>

Before & After

Permanente make-up wenkbrauwen beforePermanente make-up wenkbrauwen

 

Duur en studiebelasting

De opleiding bestaat uit 3 lesdagen. Tijdens deze lesdagen gaan we ook volop aan de slag met de het toepassen van de permanente make-up kennis in de praktijk.

Na het volgen van de 3-daagse opleiding voor een permanente make-up specialisatie naar keuze kun je zelf direct aan de slag gaan! Elmas Aydin, eigenaar en oprichter van PMU Elegance, zal de opleidingen geven. Elmas heeft al veel succesvolle permanente make-up specialisten mogen klaarstomen voor het vak. Een opleiding bij ons volgen staat dus gegarandeerd voor kwaliteit!

Startdata

Er worden elk jaar verschillende 3-daagse opleidingen gegeven. De lessen worden altijd op doordeweekse dagen gegeven van 10.00 tot 16.00 uur. De laatste opleidingen die in 2019 worden geven vinden plaats op:

 • 9, 10 en 11 december 2019: 3-daagse opleiding permanente make-up wenkbrauwen
 • 16, 17 en 18 december 2019: 3-daagse opleiding permanente make-up lippen
Inschrijven

Locatie

De 3 daagse opleiding wordt gegeven bij de Academy van PMU Elegance aan de Taag 75 in Den Haag.

Deelnemers

Om de kwaliteit van onze opleidingen zo hoog mogelijk te houden, werken wij met maximaal 4 deelnemers per opleiding. Wil je verzekerd zijn van een plek en nog profiteren van de december korting? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding is geschikt voor beautyspecialisten die meer in hun salon willen aanbieden dan alleen gezichtsbehandelingen en/of massages. Ook is de opleiding geschikt voor vrouwen die nog geen ondernemer zijn en ervan dromen om ook permanente make-up specialist te worden. Na de 3-daagse permanente make-up opleiding kun jij jezelf permanente make-up specialist noemen en direct aan de slag gaan. Na een paar behandelingen heb jij de investering alweer terugverdient! Overigens raden wij wel aan om minimaal MBO niveau 3 op zak te hebben.

Wie regelt de modellen?

Tijdens de opleiding ga je eerst veel oefenen op latex. Daarna ga je oefenen op diverse modellen. Hier hoef je je zelf geen zorgen om te maken, want deze modellen worden door ons geregeld. Als je graag zelf een model mee wil nemen is dit uiteraard ook mogelijk, maar in principe wordt dit voor je geregeld. Tijdens het examen is het overigens wel gebruikelijk om je eigen model mee te nemen.

Examen

Gedurende de 3-daagse opleiding vinden er een aantal (proef)toetsen plaats, met name om te kijken of je de theorie thuis bestudeerd hebt en of je deze voldoende beheerst.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen van 6 uur en een theoretische toets. Tijdens deze dag is het verplicht om geheel wit gekleed te komen, dus een witte broek en blouse. Bovendien neem je tijdens dit examen een eigen model mee.

Certificaat

Na deelname aan de 3-daagse opleiding tot permanente make-up specialist ontvang je een certificaat van deelname. Je kunt vervolgens direct aan de slag!

Kosten en betaling

De totale kosten voor de 3-daagse opleiding bedragen €2.250,- per specialisatie (lees: voor de wenkbrauwen, lippen of eyeliner opleiding). Dit bedrag is excl. de BTW en excl. het apparaat. Volg je de opleiding nog in het jaar 2019 (zie onderstaande data), dan profiteer je van een december korting! Je betaalt dan slechts €1.950,- excl. BTW voor de 3-daagse opleiding tot permanente make-up specialist!

De prijs voor de Long-Time-Liner (het exclusieve apparaat waarmee je jaren als permanente make-up specialist vooruit kunt) en het starterspakket (de koffer, 20 naalden en 4 pigmenten) bedraagt in totaal €5.450,- excl. BTW. Hierbij zijn ook het theorieboek, de materialen, het regelen van de modellen en de lunch/koffie/thee bij inbegrepen. Het aanschaffen van de Long-Time-Liner is verplicht omdat onze leerlingen vanwege de kwaliteit die wij waarborgen allemaal niet met een ander apparaat werken. Verder verdient het werken met de Long-Time-Liner zich op zoveel vlakken terug, dat je uiteindelijk alleen maar winstgevender zult zijn. Met een paar behandelingen heb jij de Long-Time-Liner al terugverdient! Het apparaat gaat overigens jaren!

Inschrijven

 

Ben jij al een permanente make-up specialist en wil jij jouw kennis naar The Next Level brengen? Wij bieden ook verschillende Masterclasses aan. Je vindt ze op de volgende pagina: Masterclass HairstrokesMasterclass Eyeliner en Masterclass Lippen.

Bel direct!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang speciale aanbiedingen, nieuwsupdates, model uitnodigen en andere voordelen.

PMU studio Den Haag
WhatsApp chat