Wat is permanente make-up?

Wat is permanente make-up?

Vanaf het moment dat topmodel en actrice Cara Delevingne de catwalk flaneerden, stonden opeens de wenkbrauwen volop in de spotlights. Want wie wilt er immers nou niet net zulke mooie en volle wenkbrauwen als dat van haar? Helaas is niet iedereen van nature gezegend met zulke volle wenkies. Juist voor deze mensen biedt permanente make-up de perfecte oplossing! Natuurlijk heeft iedereen wel een bepaald beeld bij het gebruik van permanente make-up. Maar wat is permanente make-up nou precies?

Permanente make-up (ook wel bekend als PMU) is het inbrengen van huidvriendelijke pigmenten in de lederhuid. Met behulp van steriele, ultradunne naalden worden er met kleine bewegingen het pigment aangebracht in de huid. Zo ontstaat er allemaal kleine lijntjes, waardoor er een natuurlijke uitstraling ontstaat. Hierdoor is permanente make-up niet van het echt te onderscheiden. Uiteraard is alles veilig en medisch goedgekeurd. Alle permanente make-up behandelingen bij Studio PMU Elegance voldoen aan de hygiënische richtlijnen van de GGD.

Dankzij permanente make-up zie je er de hele dag mooi en verzorgd eruit, zonder dat je daar enkele moeite voor moet doen. Wie wilt dat nou niet?! Permanente make-up is de ideale oplossing voor als je op vakantie gaat, veel sport, weinig tijd hebt om elke ochtend weer uren voor de spiegel te moeten staan, gevoelige ogen hebt en geen enkele mascara of eyeliner kan verdagen en als je bij elke make-up die je koopt een allergische reactie krijgt. Herken je in één van deze situaties? Dan kan permanente make-up de ultieme oplossing zijn voor deze problemen! Daarnaast is het natuurlijk een groot voordeel dat je dankzij permanente make-up nooit loopt met een ‘blote billen gezicht’. Zo bespaar je ’s ochtends erg veel tijd en kun jij je ’s ochtends nog een keer lekker omdraaien.

Permanente make-up vs. Tattoo

Bij het maken van een afspraak krijgen wij vaak de vraag of permanente make-up hetzelfde is als tatoeëren. Het antwoord is simpelweg: Nee! Op het eerste gezicht heeft een tatoeage veel overeenkomst met het plaatsen en zetten van permanente make-up. Toch is dit niet zo! Waarbij een tatoeage meer dan 3 mm in het onderhuidse bindweefsel wordt geplaatst, wordt bij permanente make-up het pigment 1,5 – 2 mm geplaatst in de lederhuid. Dit verklaart gelijk ook waarom een tatoeage vrijwel blijvend is en permanente make-up sneller vervaagd. Daarnaast wordt er bij het pigmenteren van permanente make-up ook hele andere apparatuur gebruikt dan bij een tatoeage. Bovendien worden er ook andere naalden, pigmenten en technieken gebruikt. De technieken die bij permanente make-up worden toegepast zijn totaal verschillend dan dat van een tatoeage.

Ben ik een type voor permanente make-up?

Jazeker! Iedereen is een geschikt type voor permanente make-up. Het is daarom ook belangrijk dat er voorafgaande behandeling goed jouw wensen worden besproken. Daarnaast kijken wij vooraf naar de vorm van je gezicht en doen wij ook een goede analyse van je huidskleur. Het is natuurlijk bepalend welk type huiskleur jij hebt: Warm of koel. Aan de hand hiervan wordt gekeken welke kleur pigment het beste past bij jouw huidskleur. Dit geldt voor zowel de wenkbrauwen als voor jouw lippen. De kleur is persoonlijk, maar is ook erg afhankelijk van jouw huidskleur.

Intakegesprek

Als je een afspraak wilt maken, vragen wij altijd vooraf of je eerst een intakegesprek wilt boeken. Dit is een kennismaking, waar jij al jouw vragen kan stellen. Wat is permanente make-up? Wat kan ik verwachten van de behandeling? Hoe lang blijft permanente make-up zitten? Een intakegesprek is altijd fijn als je zit met vragen of je eventuele wensen wilt bespreken. Uiteraard is dit geheel kosteloos. Wel attenderen wij de klanten altijd dat er niet wordt getekend tijdens het intakegesprek. Dit kost simpelweg te veel tijd. Probeer hier dus rekening mee te houden!

Is het zetten van permanente make-up pijnlijk?

Één van de meest veelvoorkomende vragen in onze salon is of het plaatsen van permanente make-up pijnlijk is. Dit is volledig voor iedereen erg persoonlijk. De één ervaart het als pijnlijk, terwijl de andere klant het omschrijft als een ‘zeurderige, maar geen vreselijke pijn’. Uiteraard wordt er vooraf de behandelde plek verdoofd met een speciale verdovingszalf. Door het gebruiken van deze zalf ervaren over het algemeen de meeste mensen minder pijn, waardoor de behandelingen wel gewoon verdraagbaar zijn. Natuurlijk kunnen wij je niet garanderen dat het geen pijn doet (wie mooi wilt zijn, moet immers pijn lijden), maar het moet wel haalbaar zijn. Dat is het plaatsen van permanente make-up zeker!

Nazorg

Na de behandeling is het uiterst belangrijk dat je strikt houdt aan de nazorginstructies. De behandelde plek is tenslotte een open wond en daarom is het belangrijk dat je deze plek goed behandelt de komende dagen na de behandeling. Voor de nazorg adviseren wij altijd de Cleansing Milk van de Long Time Liner, een reinigingsproduct die zeer geschikt is voor het verzorgen van de behandelde plek. Dit product is noodzakelijk als je na de behandeling veel last hebt van wondvocht. De Cleansing Milk moet je de eerste 48 uur na de behandeling elk uur gebruiken om de plek schoon te maken. Verder geven wij bij elke behandeling na afloop een potje nazorg crème mee. Deze creme moet je aanbrengen met een wattenstaafje, waarbij je de behandelde plek aanstipt. De eerste 48 uur moet je dit ook elk uur aanbrengen, de overige 5 dagen nog maar 3 keer op een dag. Uiteraard geldt er voor iedere type behandeling weer een andere nazorginstructies. Uiteraard lichten wij deze altijd duidelijk naar de klant toe en geven wij daarnaast altijd een formulier mee waarop alle nazorginstructies na te lezen zijn. Wel attenderen wij klanten dat zij zorgvuldig deze instructies moeten volgen, zodat je het optimale resultaat bereikt met de behandeling. Verder gebruiken wij voor de nazorg altijd uitsluitend met de producten van de Long Time Liner.

De nabehandeling

Na elke behandeling volgt er nog een nabehandeling. Deze behandeling vindt altijd plaats tussen 4-6 weken na de behandeling, zodat de huid weer genezen is. Tijdens de eerste behandeling gebeurt het wel eens dat of dat het pigment te donker er uit ziet, maar schrik niet! Dit is volkomen normaal. Juist tijdens de nabehandeling wordt alles netjes bijgewerkt en worden de laatste puntjes op ‘i’ gezet, zodat alles er tiptop uit ziet. De nabehandeling is altijd bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft hier niks extra’s voor te betalen.

Opfrisbehandeling

De opfrisbehandeling is een bijwerking van je permanente make-up behandeling. Meestal vindt deze 1,5 tot 2 jaar plaats na de eerste behandeling. Zo blijft je permanente make-up mooi en fris eruit zien en heb je weer een jaar lang plezier ervan!

Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in permanente make-up of heb jij vragen hierover? Mail dan graag naar admin@pmuelegance.nl of bel naar 079- 7854690 (uiteraard zijn wij ook via WhatsApp bereikbaar via 06 25578081)

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
5 Shares
Share
Share
Tweet
Pin5