Wat is een peeling?

Ga voor een stralende, gladde huid! Na een peeling is de huid weer egaal en glowy. Of je nu acné, eczeem, anti-aging, grove poriën, gevoelige of juist een droge huid hebt, er is voor iedereen een geschikte peeling te vinden. Met deze peelings kunnen prachtige resultaten worden geboekt. Wij bieden diverse soorten peelings aan, zodat er voor ieder wat wils is.

Uitleg over een peeling behandeling

Een peeling is op basis van zuren. De ingrediënten zijn natuurlijk van aard. De peelingvloeistof lost tijdens de behandeling de celtussenstof  op waarmee de (dode)huidcellen met elkaar verbonden zijn. Een aantal laagjes van de huid wordt zo verwijderd: meer laagjes dan met een scrub. Hierdoor worden nieuwe huidcellen aangezet tot een snellere vernieuwing. Een jongere, gladdere huid is het resultaat.

Bij een cosmetische peeling wordt gebruik gemaakt van bepaalde enzymen en zuren om de huid te exfoliëren. De oude, oppervlakkige huidcellen worden verwijderd en er komen nieuwe, jonge huidcellen voor terug. Op deze manier wordt een frissere, helderdere en jeugdigere huid zichtbaar.

Al met al kan je met een peeling ontzettend mooie resultaten behalen. Het is wel van belang dat de huid na een peeling goed onderhouden zal worden met de huid verzorging producten die wij zullen adviseren na een peeling. Dit zorgt er namelijk voor dat de peeling beter zijn werk kan doen. Verder moet de huid na een peeling goed worden beschermd met minimaal een zonnefactor 30 SPF.

Is een peeling pijnlijk?

Nee, een peeling doet geen pijn. Wel kan het een gevoelige behandeling zijn. Omdat een peeling zuren bevat kan het zijn dat het wat gaat prikken, het lijkt op het gevoel van spa rood op een gevoelig plekje of een wondje. Het aller fijnste gevoel? Nee, maar zeker geen pijn.

Bij welke huidproblemen helpt een peeling behandeling?

Een peeling kan een mooi verschil bieden bij de volgende huidproblemen:

 • huidveroudering
 • fijne lijntjes en rimpels
 • pigmentvlekken
 • zonschade
 • grove huidstructuur
 • grove poriën
 • acne
 • vette huid
 • restlittekens van acne

Welke verschillende peelings zijn er?

 • Amandelzuur
 • Glycolzuur
 • Salicylzuur peeling

Welke peeling bij welk huidtype?

Peelings worden verdeeld in verschillende dieptes. Je hebt oppervlakkige peelings, middeldiepe peelings en diepe peelings. Deze diepte wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder het type product, de concentratie, het huidtype, het behandeldoel en het aantal lagen. Peelings geven een uitstekend resultaat met betrekking tot het verbeteren van de teint en textuur van de huid. Afhankelijk van jouw huid en huidwensen combineren wij  regelmatig ook verschillende soorten peelings per huidzone en stapelen we lagen wat kan zorgen voor een nog mooier en sneller resultaat.

Al met al kan je met een peeling ontzettend mooie resultaten behalen. Het is wel van belang dat jouw huid al goed voorbereid is met producten die je thuis gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de peeling beter zijn werk kan doen.

Amandelzuur peeling:

Amandelzuur lost de verbindingen op met dode huidcellen, waardoor deze dode huidcellen zullen verdwijnen. Wat je ervoor terugkrijgt? Een stralende en frisse huid! Daarnaast zorgt deze peeling er ook voor dat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, zodat je niet alleen een frisse, maar ook een verjongende huid voor terugkrijgt. De amandelzuur peeling is tevens ook zeer goed geschikt voor melasma (donkere verkleuring/ pigmentstoornis) in het gezicht, die ontstaan zijn door hormonale veranderingen of zwangerschap. Mocht je dus hier last van hebben, dan is deze peeling een aanrader.

Glycolzuur peeling:

De glycolzuur peeling is de perfecte peeling voor de droge huid die een flinke boost nodig heeft. Deze peeling bestaat uit fruitzuren. Deze fruitzuren dringen, door de lage zuurgraad, diep door tot in de huid. Daarnaast geeft het de huid een boost om collageen en elastine te stimuleren, waardoor deze peeling ook goed geschikt voor anti-aging. Glycolzuur zorgt ervoor dat de huid beter in staat is om vocht vast te houden. Een echte oppepper met name voor de droge huid!

Salicylzuur peeling:

Salicylzuur is een werkzame stof die bekend staat om zijn remmende werking tegen schimmels en bacteriën. Dit komt doordat salicylzuur inwerkt op het bovenste laagje van de huid (de hoornlaag). Vervolgens zorgt deze stof ervoor dat dit laagje van de huid loskomt en stimuleert de natuurlijke groei van de huid. Deze peeling is daarom zeer geschikt als je matige acne en andere huidaandoeningen zoals eczeem hebt. Kamp jij regelmatig met oneffenheden? Dan is de salicylzuur peeling de geschikte behandeling voor jou!

Peeling & permanente make-up

Voor optimaal resultaat na een permanente make-up behandeling voor de wenkbrauwen adviseren wij om een peeling vooraf te nemen. De peeling reinigt de huid zodat de permanente make-up op een geheel schone huid gezet wordt en daardoor ook sneller kan genezen.

Peeling & botox of filler behandeling

Indien je botox en filler behandelingen ondergaat, is het zeer geschikt om een peeling voorafgaand te laten toepassen. Het zorgt er namelijk voor dat een cosmetisch arts beter de huid in kan om het product nog mooier in de huid te leggen en het resultaat is langer zichtbaar.

Advies bij PMU Elegance

Wil jij graag advies over jouw huid? Plan dan vrijblijvend een intake gesprek in via onze website bij PMU Elegance zodat wij kunnen helpen. Wij kunnen naar de huid kijken en advies geven voor eventuele behandelingen of producten. Met dit advies kunnen wij een behandelplan maken en de behandelingen vooruit plannen, dan ben je altijd voorzien van een plekje en kan je na een aantal maanden genieten van de beste versie van jouw huid!

Maak hier een afspraak

Microneedling

Een van de betere huid behandelingen is een microneedling behandeling. Deze behandeling kan ook mooi gecombineerd worden met een peeling. Deze twee behandelingen versterken elkaar op het gebied van huidverbetering. Wanneer er op de huid bijvoorbeeld acne littekens of pigmentvlekken zitten is het een effectieve combinatie om een peeling en microneelding te combineren. In het blog ‘Microneedling behandeling bij Jasmijn’ wordt er duidelijk uitgelegd wat een microneedling behandeling is en voor wie deze geschikt is.

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin