Wat is de Microshading wenkbrauw techniek?

Permanente make-up Microshading

Bij PMU Elegance blijven wij altijd up to date met de mooiste nieuwe behandelingen, we blijven onszelf elk jaar door ontwikkelen met verschillende masterclasses en opleidingen in binnen en buitenland om zoveel mogelijk te kunnen aanbieden aan onze trouwe klanten. Ondertussen zijn er veel mooie technieken bij PMU Elegance, denk aan: Lipblush of de smudge shadow eyeliner.

In Nederland zijn wij de eerste salon die begonnen is met de microshading techniek. Het enige verschil bij PMU Elegance is dat wij deze behandeling niet combineren met microblading, dit kan namelijk zorgen voor erge huidtrauma (littekenweefsel). Wij maken de prachtige strokes met ons Long-Time-Liner apparaat die zorgt voor bijna tot geen huidreactie, een pijnloze behandeling, en zichtbaar resultaat tot 1.5 jaar. De hairstrokes brengen wij aan bij de aanzet en dit loopt over naar een powder brow.

Lees in dit blog: alles over microblading, en wat wij hiervoor in de plaats aanbieden.

Wat is de Microshading techniek?

Microshading is een combinatie van hairstrokes & power brows, dit zorgt voor een ultra natuurlijk en realistisch resultaat. In de meeste gevallen brengen wij de hairstrokes aan bij de aanzet van de wenkbrauwen en loopt dit mooi over in een power brow. Je kan deze techniek ook wel kennen als de 3D brows. Wij noemen dit: de combinatie techniek. In Nederland zijn wij hier voor het eerst mee begonnen omdat wij dit veel vaker voorbij zagen komen in het buitenland. Daarnaast past deze techniek ook prachtig bij PMU Elegance, een mooi subtiel vrouwelijk resultaat. Bij PMU Elegance staat een natuurlijk resultaat op nummer 1. De microshading techniek geeft een natuurlijker resultaat vergeleken met de powder techniek. Dit omdat de powder techniek voornamelijk lijkt alsof de wenkbrauw is ingekleurd met poeder waar je een donkere strakke opvallende wenkbrauw van kan krijgen. De hairstrokes zijn kleine subtiele strokes wat lijkt op wenkbrauwhaartjes, wanneer dit goed gedaan is kan dit ook lijken op echte wenkbrauw haartjes. Ook kan je kiezen voor de hairstrokes op zichzelf, dan word er op de gehele wenkbrauw strokes aangebracht, alsof je een volle wenkbrauw hebt.

De microshading techniek is in de meeste gevallen mogelijk, alleen met een vette huid is de kans groter dat de strokes zullen vervagen. Dit betekent dat je vaker terug moet komen voor een opfrisbehandeling. Tijdens deze opfrisbehandeling zullen we de hairstrokes extra definiëren, en de kleur weer mooi ophalen. Hoe vaker je een behandeling uitvoert hebt, hoe meer pigment je opgebouwd hebt en dat zorgt er dus voor dat je steeds langer kunt genieten van jouw brows.  Als je een erg vette huid hebt zullen wij de hairstrokes behandeling afraden.

Plan een afspraak in bij PMU Elegance!

PMUEleganceHairstrokeDarkwenkbrauwtattoo
Microshading wenkbrauwen

Voordelen permanente make-up wenkbrauwen: Microshading

1. Het is zachter voor de huid

Als het idee van microblading waar kleine haartjes in de huid worden gesneden je ongemakkelijk maakt kan microshading een betere en minder ongemakkelijke optie voor je zijn. De techniek van microshading maakt kleine hairstrokes met het Long-Time-Liner apparaat. Dit is op de huid, en niet IN de huid. Microshading is veel minder heftig dan microblading en ook zachter voor de huid. De resultaten zijn meestal prachtig van microblading, maar het is erg belangrijk om de huid te beschermen. Kies daarom voor microshading.

2. Direct een stralende blik bij het opstaan

Misschien wel het belangrijkste voordeel van microshaded/combinatie techniek wenkbrauwen is dat je gewoon wakker wordt met waterproof & vlekbestendige wenkbrauwen. Het is niet nodig om die extra tijd in de ochtend te besteden aan het perfectioneren van je wenkbrauwen elke dag. En je kan gerust in een regenbui lopen of een duik in het zwembad nemen zonder dat de gehele wenkbrauw weg is van de huid.

3. Geen pijn

Geen bloed, geen pijn, geen wondjes, geen sneedjes, geen overdreven zwellingen, geen mesjes. Dit moeten al genoeg redenen zijn om te kiezen voor microshading in plaats van microblading. Wij hebben dagelijks veel klanten die komen voor een nieuwe permanente make-up behandeling, en soms ook die in het verleden microblading hebben gedaan. Wij merken dat naast dat dit lastig te verwijderen is ook lastig te bedekken is met permanente make-up in vergelijking met een schone huid (geen microblading). Wanneer de klant oude permanente make-up heeft (powderbrows) is een touch-up/cover-up of removal wel makkelijk toe te passen, hierin kan je dus merken dat microblading veel schade toe richt aan de huid en daarnaast ook dieper in de huid zit. Het gevoel kan iets gevoeliger zijn dan wenkbrauw epileren maar het zit wel onder het gevoel van een tattoo.

4. Natuurlijk resultaat

Net zoals bij alle andere permanente make-up behandelingen zullen wij dit volledig naar wens aanpassen en opmeten met de welbekende brow mapping techniek. Met deze techniek meten we waar de wenkbrauw moet beginnen, waar het hoogste punt zit en waar de wenkbrauw moet eindigen. Dit zorgt voor een perfect passende wenkbrauw die de mooiste punten in jouw gezicht accentueert. Ook voor kleur kijkt de Pro Artist goed naar een passende kleur, direct na de behandeling kan het donkerder zijn maar na ongeveer 2 weken is het resultaat goed zichtbaar. Wij zullen geen overdreven donkere wenkbrauwen maken als dit niet past bij de klant, wij kijken naar de meest passende kleur bij het haar en de huid.

5. Gemak

In vergelijking met andere technieken of apparaten ben je bij PMU Elegance na ½ behandelingen klaar. Dan kan je een jaar genieten van de permanente make-up op jouw wenkbrauwen. Ook duurt de behandeling niet lang, dit duurt ongeveer 1.5 uur. In 1.5 uur heb je ook het advies/voortekenen van de permanente make-up.

Plan een afspraak bij PMU Elegance!

Microshading wenkbrauwen

Verschillende technieken permanente make-up

Hairstrokes: Dit is een permanente make-up techniek waar wij op de gehele wenkbrauw vorm hairstrokes aanbrengen om een extra natuurlijk resultaat te behalen. Dit is vooral mooi wanneer je zelf al veel wenkbrauwhaartjes hebt maar veel gaten hebt door teveel epileren. Lees hier meer over deze permanente make-up techniek.

(Ombre) powder brows: Dit is een permanente make-up techniek waar de gehele wenkbrauw ingevuld zal worden met een poeder techniek. Bij een ombre is de aanzet minder ingekleurd dan het midden en einde van de wenkbrauw, dit geeft een mooie overloop op de wenkbrauwen. Lees hier meer over deze permanente make-up techniek.

Nadelen microblading (deze behandeling voeren wij niet uit)

 • Littekenweefsel door de sneetjes wanneer er bijvoorbeeld te diep gewerkt is.
 • Bloed en pijn tijdens de behandeling.
 • Vaak een gevoelige reactie op de behandeling.
 • Lastig te verwijderen of te bedekken met nieuwe permanente make-up, vaak komt de microblading nog erg zichtbaar hierdoor heen.

Kies daarom zorgvuldig voor de juiste behandeling & salon, wij zien te vaak dat er mensen terug komen bij ons die erg ontevreden zijn over microblading en/of überhaupt permanente make-up. En boek bij twijfels vooral een intake gesprek om al jouw wensen te bespreken met de PRO Artist, ook kan je dan gelijk aanvoelen of je een goed gevoel hebt over de behandeling, salon en de artist die jou gaat helpen.  

Pre care permanente make-up microshading behandeling

 • Geen alcohol, cafeïne, ibuprofen/bloed verdunnende middelen 24 uur voor de behandeling.
 • 2 weken voor de behandeling niet de wenkbrauwen waxen of epileren.
 • 2 weken voor de behandeling stoppen met een wenkbrauw serum.

After care permanente make-up microshading behandeling

 • Reinig de eerste 2 dagen na de behandeling ieder uur voorzichtig je wenkbrauwen met een vochtige wattenschijfje met Long-Time-Liner cleansing milk, doe dit met een deppende beweging. Laat je wenkbrauwen aan de lucht drogen.
 • Gebruik na 3 dagen de vitamine E creme 2 keer per dag op de wenkbrauwen. Breng een dun laagje aan met een wattenstokje. Doe dit de gedurende 5 dagen.
 • Gebruik na 2 weken de Long-Time-Liner sun block stick om de permanente make-up te beschermen.

Donts na een permanente make-up microshading behandeling

 • Slaap de eerste dagen na de behandeling niet op je gezicht.
 • Vermijd sporten, sauna’s, zwembaden & zonnebank voor de eerste twee weken om je wenkbrauwen droog te houden.
 • Beperk blootstelling aan de zon.
 • Krab of pluk niet aan je wenkbrauwen.
 • 2 weken na de behandeling geen wenkbrauw serum gebruiken.

Hoe kies je voor een juiste permanente make-up salon?

Permanente make-up is een behandeling wat toch in het gezicht komt, uiteraard wil je dat dit goed gedaan wordt en dat het ook veilig gebeurd. Bij permanente make-up is het extra belangrijk om veilig en hygiënisch te werken.

 • Vraag ervaringen in je omgeven en lees recensies op geloofwaardige websites. Bekijk goed zorgvuldig de foto’s, let er op dat de huid er niet geïrriteerd uit hoort te zien of niet dik.
 • Aarzel niet om te vragen naar hun ervaring en training. Zorg ervoor dat de salon en/of specialisten de juiste certificaten bezit om deze behandeling uit te voeren en al een wat langere ervaring op het gebied van permanente make-up.
 • Plan een intake in om de specialist te ontmoeten en een beeld te krijgen van de salon/behandeling.
 • Vraag eventueel naar de merken/materialen waar de salon meewerkt en lees je hierover in, het is bijvoorbeeld belangrijk dat er REACH goedgekeurde pigmenten gebruikt worden. Dit is sinds 2022 verplicht voor permanente make-up behandelingen.
 • Check via de GGD of de salon een GGD goedkeuring heeft, dit is verplicht voor permanente make-up salons. Deze goedkeuring krijg je als het in de salon veilig genoeg is om permanente make-up aan te brengen.
 • Plan een afspraak bij PMU Elegance!

Kosten microshading

De kosten van de microshading behandeling zijn vanaf 545,- inclusief nabehandeling. De nabehandeling is na 6 weken, tijdens de nabehandeling zullen we de kleur ophalen en eventuele aanpassingen uitvoeren. Soms is er ook geen nabehandeling nodig.

Afspraak maken

Via onze website kan je gemakkelijk een afspraak maken voor deze behandeling! Kies voor wenkbrauwen -> permanente make-up wenkbrauwen.

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin