fbpx
PMU opleiding Den Haag

Opleiding PMU specialist

Is permanente make-up altijd al jouw passie geweest en droom jij ervan om PMU- specialiste te worden? Kies dan voor een opleiding tot PMU specialist via de PMU Academy! 

 

Brede opleiding die zich onderscheid in kwaliteit

De opleiding tot PMU specialist wordt enkele malen per jaar gegeven door Elmas Aydin van PMU Elegance in Den Haag. Onze opleiding onderscheidt zich van andere PMU opleidingen doordat er naast de basis van PMU ook aandacht wordt gegeven aan ondernemerschap. Zo word je klaargestoomd om straks als PMU specialist te gaan werken.

Bovendien maken wij als enige in Nederland gebruik van de Long-Time-Liner. Dit apparaat is de pionier op het gebied van permanente make-up en garant voor kwaliteit. Daarnaast zijn al onze materialen vrij van kankerverwekkende stoffen en vegan.

Open dag

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je meer weten? Bezoek de open dag en ga in gesprek met oud studenten.

Inhoud opleiding

De vakopleiding tot PMU specialist bestaat uit meer dan alleen het daadwerkelijk aanbrengen van de permanente make-up. Om een gedegen kennis op te bouwen bestaat onze opleiding uit drie verschillende onderwerpen; basisleer over het huid en kleuren, het toepassen van PMU en lessen over ondernemerschap.

De basis van PMU

 • Anatomie van de huid
 • Pigmentologie
 • Kleurenleer
 • Vormenleer
 • Unieke Elegance academy methode voor perfecte hairstrokes
 • PMU tekenlessen en inzicht
 • Uitmeet- en symmetrie lessen
 • Werken op modellen
 • Uitleg over contra-indicatie

Specifieke PMU onderdelen

 • Wenkbrauw technieken: strokes en shading, ombre, 3D hairstroke en combinatietechnieken
 • Eyeliner technieken; strakke lijnen, shadow, wing
 • Lippen: lipcontouren, lipmodellen, kleurgebruik en full lips techniek.

Ondernemerschap

 • Hoe maak je de beste foto’s van je werk
 • Vergroot je publiek en betrokkenheid op social
 • GGD begeleiding

De Long-Time-Liner voor uitzonderlijke kwaliteit

Bij PMU Elegance kiezen wij voor het beste van het beste op het gebied van PMU. Daarom werken wij uitsluitend met de Long-Time-Liner, de pionier op het gebied van permanente-make up.

Long-Time-Liner heeft 30 jaar ervaring met hun organische- en anorganische pigmenten en is vrij van zware metalen en kleurstoffen. Bovendien bevatten deze pigmenten geen kankerverwekkende stoffen, zijn ze niet op dieren getest en zijn ze allemaal vegan.

Tijdens de opleiding werk je uitsluitend met de Long-Time-Liner. Je zult ontdekken hoe fijn het is om met dit apparaat te werken. Zo zijn alle pigmenten van de Long-Time-Liner mengbaar, waardoor er vele mogelijkheden zijn met het pigmenteren.  Verder werkt de Long-Time-Liner zo mild mogelijk. Hierdoor ervaart de klant minder pijn tijdens de behandeling en ontstaan er minder korsten op de huid tijdens het genezingsproces.

Lees hier alles over de Long-Time-Liner!

Mag ik met een eigen PMU apparaat werken?

Het is niet toegestaan om tijdens de opleiding te werken met een ander of eigen apparaat. Vaak krijgen wij de vraag van schoonheidsspecialisten die al een eigen permanente make-up apparaat bezitten, of zij niet met hun eigen apparaat kunnen werken. Dit is helaas niet mogelijk omdat de gehele opleiding  gebaseerd is op de theorie van de Long-Time-Liner. De aanschaf van de Long-Time-Liner is daarom verplicht.

PMU Elegance is tevens de enige distributeur van Long-Time-Liner in Nederland.

  

Docente Elmas Aydin

De opleiding wordt verzorgd door Elmas Aydin. Elmas is een expert op het gebied van permanente make-up. Naast haar eigen salon heeft Elmas vele trainingen, in zowel het binnen-als buitenland, gevolgd op het gebied van permanente make-up. Ook heeft zij door de jaren heen vele schoonheidsspecialisten klaargestoomd voor het vak en zijn vele inmiddels uitgegroeid tot succesvolle PMU-specialisten.

Duur en studiebelasting

De gehele opleiding bestaat uit 10 lesdagen.  Tijdens deze lesdagen gaan we volop aan de slag met de het toepassen van PMU kennis in de praktijk.

Naast de lesdagen is het ook de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met de theorie. Hier zal je naast de lessen ongeveer 16 uur per week aan besteden.

Startdata

Er zijn elk jaar verschillende startdata van de basisopleiding PMU. De lessen worden altijd op doordeweekse dagen gegeven van 10.00 tot 16.00 uur. De eerstvolgende startdata zijn:

 • 3 februari 2020 – VOL
 • 11 mei 2020 – Nog 3 plaatsen
 • 22 juni 2020
 • 19 oktober 2020
 • 30 november 2020

Locatie

De basisopleiding wordt gegeven bij de Academy van PMU Elegance (Taag 75 in Den Haag).

Deelnemers

Om de kwaliteit van onze opleiding zo hoog mogelijk te houden, werken wij met maximaal 4 deelnemers per opleiding.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding nodig. De basisopleiding is zowel geschikt voor beginners als ook voor PMU- specialisten die graag zich nog meer willen specialiseren in dit vak. Wel wordt het aangeraden om minimaal MBO niveau 3 te hebben.

Modellen

Tijdens de opleiding ga je eerst veel oefenen op latex. Daarna ga je oefenen op diverse modellen. Hier hoef je je zelf geen zorgen om te maken, want deze modellen worden door ons geregeld. Als je graag zelf een model mee wil nemen is dit ook mogelijk, maar in principe wordt dit voor je geregeld.

Wel is het tijdens het examen gebruikelijk om je eigen model mee te nemen.

Examen

Gedurende de opleiding vinden een aantal (proef)toetsen plaats, met name om te kijken of je de theorie thuis bestudeerd hebt en of je deze voldoende onder de knie hebt.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen van 6 uur en een theoretische toets. Tijdens deze dag is het verplicht om geheel wit gekleed te komen, dus een witte broek en bloes. Bovendien neem je tijdens dit examen een eigen model mee.

Certificaat

Na deelname aan de Vakopleiding tot PMU specialist ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten en betaling

De totale kosten voor de 10-daagse opleiding (inclusief starterspakket) zijn €8.950 ,- dit is exclusief btw.

De prijs is inclusief de Long-Time-Liner, het permanente make-up apparaat. Het apparaat, inclusief starterspakket, heeft een waarde van ruim €5700,-. Ook is ons theorieboek hierbij inbegrepen samen met materialen die je gaat gebruiken de opleiding en het examen.

Inschrijven

 

Ben jij al een PMU specialiste en wil jij naar The Next Level? Wij bieden ook verschillende Masterclasses aan:  Masterclass Eyebrows, Masterclass Eyeliner en Masterclass Lippen.

 

Verkorte PMU Opleiding

Beschik jij al over de nodige PMU kennis? Ben je op de hoogte van de meeste theorie en gaat het tekenen van strakke lijnen en goede vormen jou ook gemakkelijk af? Speciaal voor diegene die al ervaring heeft bieden wij ook verkorte PMU opleiding aan. Afhankelijk van jouw kennis bieden wij een traject op maat aan van 5 tot 7 dagen. Hierbij leren we je de fijne kneepjes van het vak en ga je na een aantal dagen gecertificeerd de deur uit. Ook bij de verkorte opleiding staat de Long-Time-Liner centraal en werken wij niet met andere of eigen apparatuur.

Heb jij interesse in de mogelijkheden van een verkort traject op maat? Neem dan contact met ons op: info@pmuelegance.nl 

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je meer weten? Bezoek de open dag en ga in gesprek met oud studenten.

 

 

Bel direct!

Gratis ebook 'PMU The Next Level'

Ben jij een PMU specialist (to be) en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen?Vul je e-mailadres in en ontvang ons

gratis e-book 'PMU The Next Level'

PMU studio Den Haag
WhatsApp chat