Opleiding PMU specialist

Is permanente make-up altijd al jouw passie geweest en droom jij ervan om PMU- specialiste te worden? Kies dan voor een opleiding tot PMU specialist via de PMU Academy!

Brede opleiding die zich onderscheid in kwaliteit

De opleiding tot PMU specialist wordt enkele malen per jaar gegeven door Elmas Aydin van PMU Elegance in Den Haag. Onze opleiding onderscheidt zich van andere PMU opleidingen doordat er naast de basis van PMU ook aandacht wordt gegeven aan ondernemerschap. Zo word je klaargestoomd om straks als PMU specialist te gaan werken.

Bovendien maken wij als enige in Nederland gebruik van de Long-Time-Liner. Dit apparaat is de pionier op het gebied van permanente make-up en garant voor kwaliteit. Daarnaast zijn al onze materialen vrij van kankerverwekkende stoffen en vegan.

Inhoud opleiding

De vakopleiding tot PMU specialist bestaat uit meer dan alleen het daadwerkelijk aanbrengen van de permanente make-up. Om een gedegen kennis op te bouwen bestaat onze opleiding uit drie verschillende onderwerpen; basisleer over het huid en kleuren, het toepassen van PMU en lessen over ondernemerschap.

De basis van PMU

 • Anatomie van de huid
  Pigmentologie
 • Kleurenleer
 • Vormenleer
 • Unieke Elegance academy methode voor perfecte hairstrokes
 • PMU tekenlessen en inzicht
 • Uitmeet- en symmetrie lessen
 • Werken op modellen
 • Uitleg over contra-indicatie

Specifieke PMU onderdelen

 • Wenkbrauw technieken: strokes en
  shading, ombre, 3D hairstroke en
  combinatietechnieken
 • Eyeliner technieken; strakke lijnen, wing
 • Lippen: lipcontouren, lipmodellen,
  kleurgebruik en full lips techniek.

Ondernemerschap

 • Hoe maak je de beste foto’s van je werk
 • Vergroot je publiek en betrokkenheid op social
 • GGD begeleiding

Verdiepende informatie

Duur en studiebelasting
De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. Tijdens deze lesdagen gaan we volop aan de slag met de het toepassen van PMU kennis in de praktijk.
Naast de lesdagen is het ook de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met de theorie.

Startdata
Er zijn elk jaar verschillende startdata van de basisopleiding PMU. De lessen worden altijd op doordeweekse dagen gegeven van 10.00 tot 16.00 uur. De eerstvolgende startdata zijn:
• 7 september 2020
• 22 oktober 2020
• 30 november 2020

Locatie PMU studio
De basisopleiding wordt gegeven bij de Academy van PMU Elegance (Taag 75 in Den Haag).

Deelnemers
Om de kwaliteit van onze opleiding zo hoog mogelijk te houden, werken wij met maximaal 5 deelnemers per opleiding.

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. De basisopleiding is zowel geschikt voor beginners als ook voor PMU- specialisten die graag zich nog meer willen specialiseren in dit vak. Wel wordt het aangeraden om minimaal MBO niveau 3 te hebben.

Modellen
Tijdens de opleiding ga je eerst veel oefenen op latex. Daarna ga je oefenen op diverse modellen. Hier hoef je je zelf geen zorgen om te maken, want deze modellen worden door ons geregeld. Als je graag zelf een model mee wil nemen is dit ook mogelijk, maar in principe wordt dit voor je geregeld.
Wel is het tijdens het examen gebruikelijk om je eigen model mee te nemen.

Examen
Gedurende de opleiding vinden een aantal (proef)toetsen plaats, met name om te kijken of je de theorie bestudeerd hebt en of je deze voldoende onder de knie hebt.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen van 6 uur en een theoretische toets. Tijdens deze dag is het verplicht om geheel wit gekleed te komen, dus een witte broek en bloes. Bovendien neem je tijdens dit examen een twee eigen modellen mee.

Certificaat
Na deelname aan de Vakopleiding tot PMU specialist ontvang je een certificaat van deelname. Long-Time-Liner is internationaal een marktleider op het gebied van PMU. Het certificaat wordt daarom wereldwijd erkend. Zo kun jij overal ter wereld aan de slag als PMU Artist!

Kosten en betaling
De totale kosten voor de 10-daagse opleiding (inclusief starterspakket) zijn €9.450 ,- dit is exclusief btw.

De prijs is inclusief de Long-Time-Liner, het permanente make-up apparaat. Het apparaat, inclusief starterspakket, heeft een waarde van ruim €6.450,-. Ook is ons theorieboek hierbij inbegrepen samen met materialen die je gaat gebruiken de opleiding en het examen.

Open dag
Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je meer weten? Bezoek de open dag en ga in gesprek met oud studenten.

Docente Elmas Aydin

Deze The Next Level Masterclass wordt verzorgd door Elmas Aydin. Elmas is een expert op het gebied van permanente make-up. Naast haar eigen salon heeft Elmas vele trainingen, in zowel het binnen-als buitenland, gevolgd op het gebied van permanente make-up. Ook heeft zij door de jaren heen vele schoonheidsspecialisten klaargestoomd voor het vak en zijn vele inmiddels uitgegroeid tot succesvolle PMU-specialisten.

De Long-Time-Liner voor uitzonderlijke kwaliteit

Bij PMU Elegance kiezen wij voor het beste van het beste op het gebied van PMU. Daarom werken wij uitsluitend met de Long-Time-Liner, de pionier op het gebied van permanente-make up. Long-Time-Liner heeft 30 jaar ervaring met hun organische- en anorganische pigmenten en is vrij van zware metalen en kleurstoffen. Bovendien bevatten deze pigmenten geen kankerverwekkende stoffen, zijn ze niet op dieren getest en ze zijn allemaal vegan.

Tijdens de opleiding werk je uitsluitend met de Long-Time-Liner. Je zult ontdekken hoe fijn het is om met dit apparaat te werken. Zo zijn alle pigmenten van de Long-Time-Liner mengbaar, waardoor er vele mogelijkheden zijn met het pigmenteren. Verder werkt de Long-Time-Liner zo mild mogelijk. Hierdoor ervaart de klant minder pijn tijdens de behandeling en ontstaan er minder korsten op de huid tijdens het genezingsproces. Lees hier alles over de Long-Time-Liner!

Mag ik met een eigen PMU apparaat werken?
Het is niet toegestaan om tijdens de opleiding te werken met een ander of eigen apparaat. Vaak krijgen wij de vraag van schoonheidsspecialisten die al een eigen permanente make-up apparaat bezitten, of zij niet met hun eigen apparaat kunnen werken. Dit is helaas niet mogelijk omdat de gehele opleiding gebaseerd is op de theorie van de Long-Time-Liner. De aanschaf van de Long-Time-Liner is daarom verplicht.
PMU Elegance is tevens de enige distributeur van Long-Time-Liner in Nederland.

Ben jij al een permanente make-up specialist en wil jij jouw kennis naar The Next Level brengen? Wij bieden ook verschillende Masterclasses aan.
Je vindt ze op de volgende pagina: Masterclass Hairstrokes, Masterclass Eyeliner en Masterclass Lippen.