Hoe bepaal je de juiste pigment kleuren voor permanente make-up?

Bij het zetten van permanente make-up denk je waarschijnlijk als eerste aan het creëren van een juiste vorm, maar de kleur is net zo belangrijk. Misschien haast nog wel belangrijker! Veel permanente make-up specialisten vinden het kiezen van een juiste kleur nog lastig. In dit artikel gaan we daarom wat dieper in op het bepalen van de geschikte pigment kleuren. Hoe pak je dit aan?

Hoe kies je nu de juiste kleur permanente make-up?

Een vraag die ik, Elmas Aydin – eigenaar en oprichter van PMU Elegance, vaker van andere permanente make-up specialisten krijg. Het gaat namelijk niet alleen om de techniek. Die moet je natuurlijk ook goed beheersen, maar als je een verkeerde kleur kiest dan verpest je eigenlijk alles!

Ik krijg regelmatig klanten bij mij in de salon met blauwe wenkbrauwen of lippen waarbij de rand met een te donkere kleur is aangezet. Het ziet er niet uit! Gelukkig kan ik dit voor ze herstellen, maar beter voorkomen dan genezen. Dit alles heeft te maken met de kleur die je kiest. Voor een aantal permanente make-up specialisten valt hier nog veel te behalen!

Zie bijvoorbeeld onderstaande foto’s met een voorbeeld hoe het NIET moet

Dit is toch echt wel een nachtmerrie om als permanente make-up specialist te zien. Maar helaas, het komt voor. Dit alles heeft te maken met de kennis van de behandelaar. Zij moeten over de juiste kennis beschikken, dan zal dit ook niet gebeuren.

In mijn salon zet ik het meeste van mijn tijd permanente make-up op de wenkbrauwen. Allereerst bepaal ik de vorm en kleur en vervolgens de techniek. Dit is per klant verschillend. Mijn klanten zijn helemaal weg van de hairstrokes en ombre wenkbrauwen techniek. Maar ook al pas je de techniek juist toe, de kleur die je kiest is de basis!

Wij hebben overigens nog een paar plekjes vrij voor de Masterclasses Hairstrokes. Wij leren je tijdens deze Masterclasses ook ALLES over het bepalen van de juiste pigment kleuren. Wil je hier bij zijn? Meld je dan snel aan via de volgende link >>

De juiste kleur voor permanente make-up bepalen doe ik als volgt:

Ik kijk altijd naar het uiterlijk van de klant. Is het iemand met blonde haren of bijvoorbeeld bruine haren? Heeft de persoon veel of amper wenkbrauwhaartjes van zichzelf? Ook luister ik naar de wens van de klant: wil ze de wenkbrauwen echt natuurlijk houden of toch ietsje donkerder? Welke kleur vind ze zelf mooi? Welke techniek? En wat voor type klant is het? Op basis van een intakegesprek bepaal ik samen met de klant de kleur.

Verder heb ik inmiddels jarenlang ervaring als permanente make-up specialist en heb ik hier veel opleidingen in gevolgd. Zo werk ik al jaren met het fantastische apparaat Long-Time-Liner. Volg je een opleiding bij mij? Dan leer ik je ook hoe je de juiste kleur bepaalt en hoe je dit doet met de Long-Time-Liner. Maar naast dat een intakegesprek enorm belangrijk is, zijn er nog een aantal andere tips die je in je achterhoofd moet houden.

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
7 Shares
Share
Share
Tweet
Pin7