Microblading wenkbrauwen: wat is microblading?

Microblading; misschien heb je er wel al eens over gehoord, misschien ook niet. Eén ding is zeker… Als jij hunkert naar mooiere en vollere wenkbrauwen zónder dat je hiervoor zelf moeite hoeft te doen, is het de ultieme oplossing voor jou: microblading wenkbrauwen. Micro-wat? Geen zorgen. Wij vertellen je in deze blog álles wat je moet weten over microblading wenkbrauwen.

Microblading overzicht:

 

Microblading wenkbrauwen - Microblade mes
Microblading mes
Wat is microblading - Long Time Liner Needle
v.s. Long Time Liner needle

Wat is microblading?


Als je deze blogpost nu aan het lezen bent, betekent het dat er iets in jou al is aangewakkerd. Jij bent ontevreden over jouw huidige wenkbrauwen of je ziet ze graag anders. Voller bijvoorbeeld, in een andere kleur of meer gelijk aan elkaar. En waarschijnlijk lees jij deze blog ook, omdat jij inmiddels als geen ander weet hoe ontzettend veel moeite het kost om je elke dag opnieuw over jouw eigen wenkies te moeten bekommeren. De duurste make-up merken? You’ve been there and you’ve bought that. En het resultaat? Vooral een hoop gedoe. Je weet: dit kan makkelijker. En er is vást een expert die hier wel raad mee weet. Je hebt gelijk. Het goede nieuws? Bij PMU Elegance kunnen we je hier absoluut mee helpen. Het slechte nieuws? Is er niet. Enfin, wát is microblading nu precies? Want dat is natuurlijk wat je je nu afvraagt. Dit is een permanente make-up techniek waarbij er met een mesje (blade) micro sneetjes in je wenkbrauw worden gemaakt. Deze sneetjes worden vervolgens opgevuld met pigment. Zo worden er hele fijne haartjes gemaakt die volume en vorm aan jouw wenkbrauwen geven.  

Microblading wenkbrauwen bij PMU Elegance

Waren we je al kwijt bij ‘sneetjes in je wenkbrauw’? Geen reden tot paniek. Bij PMU Elegance hebben we een alternatief voor microblading: de Hairstroke techniek die gezet wordt met de Long-Time-Liner. Dit is het meest geavanceerde PMU apparaat. Het allerfijnste is dat dit apparaat in tegenstelling tot bij microblading geen sneetjes in de huid maakt. Hierdoor is er ook geen kans op littekens en ontstaan er ultrafijne haartjes die super natuurlijk ogen. Het pigment wordt bij de Long-Time-Liner bovendien direct in de huid gepigmenteerd. Hierdoor wordt het resultaat mooier en heb je er veel langer plezier aan. Ontdek hier alles over onze geliefde Long-Time-Liner!

Microblading pigmenten

Als je voor het eerst kiest voor permanente make-up, kunnen er meer factoren spelen die maken dat je het misschien spannend vindt. Zoals bijvoorbeeld hoe de kleur die je uitkiest, uitpakt bij jouw gezicht. Daarom maken wij enkel en alleen gebruik van de Long-Time-Liner pigmenten. Dit zijn organische en anorganische pigmenten die goed voor jouw huid zijn en niet op dieren zijn getest. Omdat we een zeer uitgebreid assortiment hebben met meer dan 30 lip pigmenten, kunnen we alle mogelijke kleurencombinaties voor jou maken. Zo zit er áltijd een kleurencombinatie tussen die perfect matcht met jouw haarkleur en die jouw huidskleur complimenteert. Opgesomd zijn dít de pigmentkleuren waaruit je kunt kiezen en welke je met elkaar kunt combineren als je ervoor kiest om jouw permanente wenkbrauwen te laten zetten bij PMU Elegance:

Ombre brows vs. microblading

Omdat iedereen anders is en hierin ook andere behoeften kan hebben als het aankomt op PMU, bieden we meerdere soorten permanente wenkbrauwen behandelingen aan. Tot nu toe hebben we het alleen nog gehad over microblading. Maar wist je ook al dat we ombre brows zetten? Deze worden ook wel powder brows genoemd. Ook hiervoor gebruiken we uitsluitend de pigmenten en de PMU apparatuur van de Long-Time-Liner. Hierin weet je dus al wat je van ons kunt verwachten. Het verschil zit hem dan ook in het eindresultaat. Bij ombre brows creëren we namelijk natuurlijk ogende wenkbrauwen door ze van donker naar licht te maken. Oftewel, de aanzet van de wenkbrauw is in een lichtere teint en wordt luchtiger gepigmenteerd dan het onderste gedeelte en het uiteinde van de wenkbrauw. Lees hier alle ins- and outs over de ombre brows techniek.

Wat zijn de verschillen tussen microblading en PMU met de Long-Time-Liner?

Wát zijn nu echt de grootste verschillen tussen PMU en microblading? Zoals je eerder al hebt kunnen lezen in deze blog passen wij geen microblading toe, maar ons alternatief: permanente make-up met de Long-Time-Liner. Maar in het geval dat je al eens eerder microblading wenkbrauwen hebt gehad of je je er al eerder over hebt ingelezen, is het natuurlijk fijn als je globaal voor je hebt waar de verschillen ‘m nu precies in zitten. So, let’s go:

Microblading:

 • Haartjes worden getekend in de huid aan de hand van microsneetjes
  • Vooral geschikt voor vrouwen (en mannen) met weinig tot geen wenkbrauwen
  • Kans op littekens door te diep gezette sneetjes
  • Het resultaat van microblading gaat enkele maanden mee

Permanente wenkbrauwen met de Long-Time-Liner:

 • Het pigment wordt direct in de huid geïnjecteerd en hierbij wordt er niet in de huid gesneden
  • Geschikt voor vrouwen (en mannen) die vollere, meer gelijke en beter geaccentueerde wenkbrauwen willen
  • Geen kans op littekenvorming
  • Het resultaat van permanente wenkbrauwen gaat maar liefst 1,5 jaar mee

Microblading wenkbrauwpotlood

Ken je het al? Het microblading wenkbrauwpotlood? Dit is een potlood waarmee je bij jezelf microblading wenkbrauwen kunt zetten. Althans, dat is wat ze zeggen. De belofte? Dat het waterproof is, je er hetzelfde effect mee creëert als bij microblading en dat het ook net zo lang blijft zitten. Laten we je direct uit je droom helpen en je behoeden voor een miskoop: dit is dus NIET waar. Los van dat het waterproof is, doet het niets wat het belooft. Sterker nog, als we de reviews op het internet mogen geloven, verslechtert het wenkbrauwpotlood na slechts één keer gebruik al in kwaliteit en wordt het snel minder donker en dekkend. Gevalletje ‘goedkoop is duurkoop’.  Los van dat de dunne pennetjes ervoor zorgen dat je er een hairstroke effect mee kunt creëren, is het niets meer of minder dan een wenkbrauwpotlood. Bovendien zul je hiermee niet hetzelfde resultaat krijgen als wanneer een PMU expert jouw wenkbrauwen onder handen neemt. 

Microblading wenkbrauwen genezing

Je weet wat je na jouw permanente wenkbrauwen behandeling wél en vooral ook niet moet doen, hoe lang je ervan kunt genieten en dat je die douche straal eventjes moet vermijden. Maar waarschijnlijk vraag je je ook af hoe snel jouw wenkies zijn genezen? Laten we allereerst vooropstellen dat het genezingsproces verschilt per persoon. Iedereen heeft een andere huid en bij de één geneest permanente make-up net even wat sneller dan bij de ander. Waar je in ieder geval wel van uit kunt gaan, is dat jouw huid ongeveer na 4 tot 6 weken volledig is genezen. Gedurende die zes weken is het belangrijk dat je zo min mogelijk aan jouw wenkbrauwen zit. In sommige gevallen is het tijdens de nazorg nodig om een cleansing milk te gebruiken, speciaal voor de open huid. De cleansing milk is alleen nodig als je huid veel wondvocht produceert. Deze zit niet bij de prijs inbegrepen, maar kun je (indien nodig) los bij ons aanschaffen.

Microblading: hoe lang duurt behandeling

Als je ervoor kiest om een microblading behandeling te boeken, kun je uitgaan van een behandelduur van ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dit omvat niet alleen de behandeling zélf, maar ook het bespreken van jouw wensen. Jouw wenkbrauwen worden gedurende deze eerste behandeling bovendien volledig voorgetekend en bijgewerkt totdat je 100% tevreden bent. Vervolgens gaan we aan de slag met de daadwerkelijke behandeling. 

Het risico van microblading

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen, maar wij zijn lyrisch over ons alternatief voor microblading en dat zijn onze klanten ook. En dat is niet voor niets. Aan een standaard microblading behandeling zitten namelijk risico’s verbonden. Dat is dan ook de reden dat de ervaringen met microblading zeer wisselend zijn. Dit komt voornamelijk door de kans op littekenweefsel en het niet regelmatig verdelen van de kleur. Met onze Long-Time-Liner techniek gaan we deze klachten tegen en heb je hier dus geen last van.

Voor wie zijn microblading wenkbrauwen geschikt?

Laten we allereerst voorop stellen dat microblading voor iedereen is. Maar het is vooral geschikt voor jou als jij geen tot heel weinig wenkbrauwharen hebt en als je de boel dus het liefst wil opvullen, zodat jij vollere wenkbrauwen hebt. Als jij een mooiere wenkbrauwvorm nastreeft, is een microblading behandeling ook zeer geschikt. 

Hoe ziet een microblading behandeling eruit?

Als dit je eerste keer zal zijn dat je overgaat op permanente make-up, kan het best spannend zijn. En daarom delen we graag met je hoe zo’n microblading behandeling eruit ziet, zodat je vooraf exact weet wat je kunt verwachten. Tijdens de behandeling gaan we eerst uitgebreid jouw wensen bespreken en overleggen wat het beste bij jouw wenkbrauwen past. We tekenen de vorm en bepalen de kleur. Daarna gaan we over tot het daadwerkelijk zetten van de PMU wenkbrauwen. Na de behandeling is het belangrijk om je zo goed mogelijk aan de nazorginstructies te houden voor om zo het optimale resultaat uit je wenkbrauwen te halen. 

Binnen twee maanden kom je terug bij ons in de studio in Zoetermeer voor je nabehandeling. Tijdens de nabehandeling worden de puntjes op de i gezet. De nabehandeling is voor alle klanten en is bij de prijs inbegrepen. Na de nabehandeling zien wij jou graag terug binnen een jaar, omdat het pigment zich moet opstapelen in de huid. Het is gebruikelijk dat je elke 9 tot 18 maanden een opfrisbehandeling nodig hebt, maar dit verschilt per huid.

Voordelen microblading wenkbrauwen

We vatten het graag voor je samen, zodat jij de allerbeste keuze kunt maken. Want wat zijn de voordelen en nadelen van microblading wenkbrauwen? Laten we beginnen met de voordelen: 

 • Tijdwinst
  Je hoeft niet meer om te kijken naar jouw wenkies. Jouw wenkbrauwen zijn namelijk altijd in model en mooi opgemaakt.
 • Natuurlijk effect
  Microblading is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. En dit effect is dus nóg natuurlijker met de Long-Time-Liner. 
 • Niet agressief voor de huid
  Daar waar reguliere microblading minder agressief is voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, is microblading met de Long-Time-Liner helemaal niet agressief. Hierdoor is er geen kans op littekenvorming en is de behandeling pijnloos. 
 • Langer behouden resultaat dankzij de Long-Time-Liner
  Doordat wij de Long-Time-Liner gebruiken voor deze behandeling, kun je maar liefst 1,5 jaar genieten van jouw nieuwe brows. Dit in tegenstelling tot drie maanden zonder de Long-Time-Liner

Nadelen microblading wenkbrauwen

En de nadelen? 

 • Geen variatie in wenkbrauwvorm en -make up
  Ben je iemand die graag vaak wisselt van look, dan kun je beter geen semi-permanente of permanente make-up nemen. Want eerlijk is eerlijk, ze blijven een flinke poos zitten. 
 • Niet geschikt als je een ‘powder effect’ wilt
  Als je een poederig effect wilt voor jouw wenkbrauwen, alsof je wenkbrauwpoeder hebt aangebracht, is deze techniek niet geschikt voor jou. In dat geval kun je beter kiezen voor onze powder brows (ombre). 
 • Niet tijdens de zwangerschap
  Microblading wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn en je het pigment vanwege hoge overgevoeligheid waarschijnlijk ook minder goed pakt. Maar ná jouw zwangerschap ben je weer meer dan welkom voor een microblading behandeling! 
Microblading Hairstrokes met LONG TIME LINER
Microblading Hairstrokes met LONG TIME LINER

Microblading na 1 week

Even fast forward: you’ve did it! Je hebt jouw wenkies onder handen laten nemen en je hopt uit die behandelstoel. En dan? Hoe staat het er na een week voor? Dat hangt volledig af van of je voor de reguliere microblading behandeling gaat of voor het alternatief dat wij bieden bij PMU Elegance. Kies je voor the regular microblading? Dan zijn je wenkbrauwen na de eerste week twee keer donkerder dan dat je normaal gesproken gewend bent. Dit zal de komende weken met 50% afnemen. Na zo ongeveer 3 tot 7 dagen zal de huid onder je wenkbrauwen gaan vervellen. Kies je voor PMU met de Long-Time-Liner? Dan zal het gepigmenteerde gebied er iets donkerder en dikker uit zien dan het uiteindelijke resultaat. In tegenstelling tot bij de reguliere microblading zullen jouw wenkbrauwen slechts met 10 tot 40% vervagen. 

Microblading korstjes

Hoewel je bij een Long-Time-Liner permanente wenkbrauw behandeling geen kans hebt op littekens en je dus ook niet zo gauw last zult hebben van korstjes, is dit bij de standaard microblading behandeling een ander verhaal. Bij de eerste twee weken na de behandeling kunnen er namelijk korsten ontstaan waardoor je wenkbrauwen er een beetje gek uit kunnen zien. En we know, het voelt misschien in het moment zelf erg verleidelijk, maar deze korsten mag je dus niet verwijderen. Doe je dit wel? Dan is er een kans op littekens. And ain’t nobody got time for that! 

Microblading nazorg: wat moet je doen en wat kun je verwachten?

Zei iemand daar iets met ‘beter voorkomen dan genezen?’. Het genezingsproces is een stap die je niet kan overslaan, maar wel eentje die je zoveel mogelijk kunt versoepelen als je je aan de instructies houdt. Bij PMU Elegance laten we je namelijk niet aan jouw lot over. Als je eenmaal een PMU behandeling bij ons hebt gehad voor jouw wenkbrauwen, is het tijd voor de volgende stap: jou zo goed en compleet mogelijk informeren over de nazorg van jouw wenkbrauwen. Het naleven van de nazorginstructies zorgt er namelijk voor dat jouw huid zo snel mogelijk heelt, dat de resultaten optimaal zijn en dat jij maximaal van jouw permanente make-up kunt genieten. Daarom geven wij bij een PMU behandeling voor jouw wenkbrauwen altijd de volgende PMU nazorginstructies aan jou mee:

Dag 1 en 2 na de behandeling – elk uur herhalen

 • Kook wat water en laat dit afkoelen.
 • Dompel wat watjes in het steriele water en druk daarna het meeste water er weer uit.
 • Verdeel een pompje cleansing milk over de watjes en maak de behandelde huid deppend schoon.
 • Dit moet elk uur herhaald worden, gedurende twee dagen.

Dag 3

 • Houd een dag rust en gebruik geen reinigsmiddelen, creme of make-up op de behandelde huid.

Dag 4 tot en met 6

 • Gebruik de nazorgcrème gedurende drie dagen.
 • Je kunt deze creme twee keer per dag deppend aanbrengen met een wattenstaafje.

Na 2 weken

Twee weken na de behandeling kan de huid worden beschermd met onze sunblock.

Douchen na microblading

Het is een vraag die de gemoederen bezighoudt. Hoe zit het met douchen na een microblading behandeling? Mag het wél of mag het niet? Het korte antwoord: douchen mag. Het meer gedetailleerde antwoord: het mag, zolang je ervoor zorgt dat het gepigmenteerde gebied niet nat wordt. Douchen met de nodige instructies, dus. Gedurende de drie dagen na jouw PMU behandeling mag er namelijk geen watercontact zijn. Het is dus ook af te raden om de haren tijdens die dagen te wassen of je huid schoon te maken met reinigingsmelk. Oftewel, even drie daagjes doorbijten. 

Hoe lang blijft microblading zitten?

De geoptimaliseerde microblading behandeling (PMU met de Long-Time-Liner) die wij aanbieden, blijft zo’n 1,5 jaar zitten. Het is dus niet volledig permanent, zoals bij een tatoeage. Daarom adviseren we ook altijd om na deze periode bij ons terug te komen voor een touch-up, zodat je nog langer van jouw volle en mooie wenkies kunt genieten. 

Is een microblading behandeling pijnlijk?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, een microblading bij PMU Elegance is niet pijnlijk. Met de nadruk op ‘bij PMU Elegance’, omdat wij voor deze PMU behandeling gebruikmaken van de Long-Time-Liner en dus geen sneetjes in jouw huid maken om jouw wenkbrauwen te pigmenteren. 

Microblading ervaring en succesverhalen

Wij zijn super enthousiast over onze vervangende microblading behandeling: permanente wenkbrauwen met de Long-Time-Liner. Maar neem het zeker niet van ons aan! Je kunt veel beter luisteren naar al onze tevreden klanten bij wie we de wenkbrauwen al eerder hebben gezet. Door de ervaringen van andere vrouwen te lezen, weet je pas zeker of je in goede handen bent. En spoiler alert: dat ben je bij ons wel! Lees hier de reviews van onze lieve klanten.                                                             

Kosten microblading

“Hoeveel mag dat dan kosten?”, denk je nu misschien. In verhouding misschien wel minder dan al die dure make-up producten die je op jaarbasis aanschaft. Maar misschien ook niet. Voor het kostenplaatje moet je het niet doen, maar voor al het gemak dat daar tegenover staat absoluut wel. Want daar kan geen prijs tegenop. Bovendien noemen we het liever een investering. Een investering in jouw natuurlijke schoonheid, jouw staat van zijn en jouw rust. Want hey: die vermoeiende make-up routine kun je voor eens en altijd vaarwel zwaaien met deze fantastische oplossing. Dit zijn de mogelijke investeringen op een rijtje: 

 • Het plaatsen van wenkbrauwen incl. nabehandeling binnen 2 maanden           v.a. € 545
 • Eventueel 2de nabehandeling / aanpassen vorm/kleur binnen 2 maanden      € 100
 • Wenkbrauwen bijwerken binnen 2 tot 5 maanden                                                  € 225
 • Wenkbrauwen bijwerken binnen 6 tot 18 maanden                                                € 310
 • Wenkbrauwen bijwerken na 18 maanden – vanaf                                                   € 480
Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin