Hoe kies je de juiste permanente make-up opleiding?

Veel studenten die op zoek gaan naar een permanente make-up opleiding zien door de bomen het bos niet meer. Volkomen logisch, want de keuze is reuze als het aankomst op cursussen en opleidingen op het gebied van PMU. Tóch zit er wel degelijk een groot verschil tussen het aanbod van opleiders en aanbieders van producten en diensten. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij! 

Niet élke aanbieder heeft verstand van permanente make-up
Het permanente make-up vak is een stuk ingewikkelder dan in eerste instantie misschien lijkt. Dit blijkt ook als je het aanbod van sommige PMU ‘specialisten’ onder de loep neemt. Er komt namelijk heel wat meer bij kijken dan slechts weten hoe je de perfecte wenkbrauw tekent. En dat is iets wat je heel gemakkelijk kunt opmaken uit het aanbod. 

Dit is hoe je weet dat de opleider géén expert is op het gebied van PMU
Als een aanbieder van een PMU opleiding of cursus niet weet wat de pigmenten met de huid doen, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe het helingsproces eraan toegaat, is het níet de ideale plek om jezelf op te leiden tot permanente make-up specialist. Daarnaast is het zinvol om je te verdiepen in de resultaten van een dergelijke opleider. Zijn er littekens, uitloop en/of vervelende reacties van de huid te zien?  

Er is jarenlange kennis nodig om PMU opleidingen aan te bieden
Een goede opleider heeft niet alleen jarenlange ervaring nodig op het gebied van cosmetica, maar óók jarenlange kennis op het gebied van permanente make-up. Het is namelijk een specialisatie die alle aandacht verdient. Daarom is het belangrijk dat jouw opleider over een certificaat beschikt en voorbeelden kan geven uit de praktijk. 

Kennis en kwalitatief goede producten gaan áltijd hand in hand
Maar met alleen kennis kom je er niet. Een opleider moet namelijk ook hoogwaardige producten in huis hebben om mee te behandelen. Zodat je ook zeker weet dat het resultaat goed is. Want zonder goede producten lever je ook geen mooi en veilig werk. Daarom werkt PMU Elegance al sinds het begin met de Long-Time-Liner.

De kwaliteit van de opleiding is af te meten aan de duur en prijs
Als het klinkt als iets wat té mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook. Wees daarom kritisch op de duur van de opleiding en het prijskaartje dat daaraan hangt. Bedenk je of het om een reëel aanbod gaat. Er zijn een aantal punten die jou helpen bij het bepalen van de waarde van jouw opleiding. 

Stel de juiste vragen over de kwaliteit van de opleiding 
Heb je geen verstand van het aanbod op het gebied van PMU opleidingen en wil je graag weten wáár je op moet letten voordat je in zee gaat met een specifieke opleider? Ga op bezoek voor een vrijblijvende kennismaking en zorg dat je de volgende vragen stelt:

  • Welke onderwerpen staan erin de lesboeken?
  • Met welke producten werken we en zijn ze vrij van belastende nano-deeltjes zoals oxides?
  • Is de school alleen gespecialiseerd in permanente make-up of is dit bijzaak binnen de onderneming?
  • Zijn er referenties aanwezig van studenten?
  • Is de school erkend op bepaalde vlakken die mogelijk zijn?
  • Is er sprake van een leerplan en hoe is de begeleiding na de opleiding?
  • Hoe vindt de GGD-begeleiding plaats?
  • Hoe staan de producten en opleidingen binnen de internationale markt bekend?

Ben jij je op dit moment aan het oriënteren op het gebied van PMU opleidingen? We vertellen je graag álles over ons aanbod. Maak hier een vrijblijvende afspraak!

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
3 Shares
Share
Share
Tweet
Pin3