Het verschil tussen organische, anorganische & hybride pigmenten

Verschillende pigmenten

Wat is het verschil tussen organische, anorganische en hybride pigmenten? Na het lezen van deze pigmenten denk je misschien bij jezelf: ik heb hier nog nooit van gehoord! Maar dit is een van de belangrijkste onderdelen als je een PMU specialist bent en ook handig om te weten als klant die binnenkort een PMU behandeling heeft. Pigment en kleur kennis is een belangrijk onderdeel waar ontzettend veel over te leren valt, hier is jaren ervaring voor nodig. In dit blog zullen wij de verschillen vertellen tussen bijvoorbeeld de anorganische pigmenten. Ook kan je de voordelen terug vinden van de pigmenten van Long-Time-Liner en hoe je de pigmenten kan kopen via onze webshop.

Long-Time-Liner

Bij PMU Elegance gebruiken wij pigmenten van Long-Time-Liner, wij zijn van mening dat dit het beste merk is voor pigmenten. Met meer dan 10 jaar ervaring met permanente make-up en verschillende pigmenten/materialen werkt Long-Time-Liner het aller beste. Long-Time-Liner is een Duits bedrijf dat al 35 jaar staat voor kwaliteit en innovatie op het gebied van permanente make-up. Inmiddels is PMU Elegance 6 jaar de Nederlandse distributeur van Long-Time-Liner. PMU Elegance heeft een eigen webshop waar wij met trots alle producten van Long-Time-Liner en andere permanente make-up en beauty benodigdheden verkopen. 

Long-Time-Liner pigmenten

Long Time Liner heeft ontzettend veel keuze in pigmenten, maar liefst: 32 lip pigmenten, 16 wenkbrauw pigmenten, 5 eyeliner pigmenten en 12 camouflage kleuren. De pigmenten zijn onderling goed combineerbaar, dat geeft dus nog meer mogelijkheden om de individuele wensen van je klanten te vervullen. Hoe mooi de vorm of techniek ook kan zijn, een verkeerde kleur kan alles verpesten. In het begin heb je wellicht minder ervaring of nog geen pigmenten kennis, probeer hier zoveel mogelijk mee te oefenen en in te lezen. Zorg goed voor jouw pigmenten, sluit deze direct af en bewaar ze op een droge en koele plek. Alle pigmenten van Long-Time-Liner zijn beschikbaar in 10ML of 3ML. Tegenwoordig zijn er veel andere merken voor PMU pigmenten zoals Ecuri pigmenten, lees hieronder de voordelen van Long-Time-Liner pigmenten.

Voordelen pigmenten:

 • Vegan en niet op dieren getest
 • 100% natuurlijk, zeer lage kans op allergie
 • Geen verkleuring, pigmenten vervagen gelijkmatig
 • 1.5 jaar kleur behoud 
 • Betere duurzaamheid in de huid
 • Ongeveer 80%-90% van de pigmenten blijft zichtbaar na genezing
 • Minder pijn, door delicaat werk
 • Fluweelzachte, vloeiende consistentie
 • Zeer goede en langdurige dekking, na 1 behandeling al prachtig resultaat. Vaak geen nabehandeling nodig

Om pigment geschikt te maken voor permanente make-up worden de volgende bestanddelen toegevoegd:

 • 70% isopropyl (IPA) of ethanol om het pigment steriel te houden
 • 70% isopropyl alcohol (IPA), zuivere alcohol, water of ethanol om de kleur op te lossen
 • Glycerine of veegum om de kleur stabiel te houden. Glycerine wordt ook toegevoegd om te voorkomen dat de kleur verdampt en om het pigment dikker te maken. Zo ontstaan er geen spetters en wordt de kleur mooi verdeeld.

Verbod op pigmenten met AZO kleurstoffen:

Pigmenten met AZO kleurstoffen zijn tegenwoordig verboden in Nederland. Eis daarom van je leverancier dat je alleen pigmenten geleverd krijgt die aan de Warenwetbesluit tatoeage kleurstoffen voldoen en leg dit vast in het inkoopcontract. 

Vegatieve pigmenten zijn niet (meer) geschikt voor permanente make-up. In het verleden is gebleken dat er teveel allergische reacties kwamen en dat de pigmenten verkleurden door het licht.

3ML pigmenten

Wat zijn pigmenten

Als permanente make-up specialist wil je de beste pigmenten gebruiken voor je klanten, maar wat zijn pigmenten? Het kan echter moeilijk zijn om de juiste pigmenten te gebruiken als je het verschil niet kent tussen organische en anorganische pigmenten en hoe ze betrekking hebben op permanente make-up. Het laatste wat je als permanente make-up specialist wilt, is ongeïnformeerd zijn over je eigen pigmenten en werk. 

Organische pigmenten

Vroeger waren deze pigmenten afkomstig van dieren en planten. De groene pigmenten kwamen van planten, terwijl de blauwe pigmenten afkomstig waren van bessen. Dit was echter niet de beste optie omdat de dieren en plantendeeltjes vaak allergische reacties zouden veroorzaken.

Nu worden organische pigmenten meestal gemaakt van waterstof- en koolstofbruggen, onderverdeeld in kleurstoffen en meren. Kleurstoffen zijn de verschillende vormen van chemicaliën die kleur produceren. En meren zijn de kleurstoffen die vervolgens met een machine worden gestabiliseerd.

Organische pigmenten worden soms ook gemaakt van hydroxide van aluminiumoxide. Deze stof is niet oplosbaar, wat helpt de kleur in de huid te houden en ze helderder te maken. Vanwege de helderheid worden organische pigmenten het best gebruikt voor lippen. 

De organische pigmenten van Long-Time-Liner bestaan uit koolstof (C), waterstof (H) en zuurstof (O). Roodtinten bestaan uit organische kleurstoffen en kunnen soms tot een allergische reactie leiden. Veel zwarte pigmenten bevatten een koolstof (C). Deze pigmenten zijn heel mooi voor een hele zwarte eyeliner, maar heeft wel een nadeel: het pigment is tien tot twintig keer kleiner dan een pigment met ijzeroxide. De kleine pigmentdeeltjes kunnen makkelijker gaan migreren. Dit kun je verhelpen door dit soort pigmenten alleen op veilige plaatsen aan te brengen. Hoe kleiner pigmentdeeltjes zijn, des te transparanter is het pigment. Koolstof is de basis van de organische pigmenten.

Een ander veel voorkomend ingrediënt van organische pigmenten voor permanente make-up is het hydroxide van aluminiumoxide. Deze stof is niet oplosbaar, wat helpt bij het behoud van kleur en maakt het pigment zwaarder zodat het beter in de huid kan komen.

Over het algemeen bevatten pigmenten die worden gebruikt voor PMU van de lippen, evenals tepelhoftatoeages, veel organische componenten.

Pigmenten: Dune- Chestnut – Dark Walnut

Voordelen organische pigmenten

 De huidige formulering van organische pigmenten is hypo-allergeen, dit betekent dat ze geschikt zijn voor iedereen. Dit komt omdat de pigmenten worden gewonnen uit natuurlijke ingrediënten. Ook zien organische pigmenten er vaak natuurlijker uit in de huid. 

Nadelen organische pigmenten: 

Organische pigmenten vervagen niet snel, vanwege de kleine deeltjes koolstof in organische pigmenten is de retentie veel langer dan anorganische pigmenten. Het is sterk geconcentreerd en kan koeler/grijzer worden op de wenkbrauwen en eyeliner wanneer klanten ouder worden. Chemicaliën uit huidverzorgingsproducten kunnen schade aanrichten aan dit type.

Hybride pigmenten

Dit is een mix van organische en anorganische pigmenten voor langdurige en betrouwbare resultaten. Sinds de start van hybride pigmenten NUL geregistreerde allergieën bekend.

Hybride pigmenten bieden een alternatief en groeien in de markt. Hybride pigmenten helpen de kloof tussen prestaties en kosten te overbruggen zonder milieuoverwegingen te verwaarlozen. Hybride pigmenten bedekken de volledige kleurruimte van fel geel tot zwart, en elke tint daartussenin. Deze bieden een goede balans van eigenschappen die een hoge ondoorzichtigheid en kleurverzadiging omvatten, terwijl ze uitstekende verweringseigenschappen vertonen met een hoge hittestabiliteit. Hybride pigmenten geven ook een natuurlijke genezing en verkleuring, de kans is kleiner bij hybride pigmenten dat het grijs of rood zal worden. 

Hybride pigmenten zijn vrij nieuw in de permanente make-up wereld, daarom is er op dit moment ook nog niet bekend of Long-Time-Liner gaat uitkomen met hybride pigmenten.

Anorganische pigmenten

Anorganische kleurstoffen zijn mooie, heldere kleurstoffen. Anorganische kleurstoffen bevatten één of meer metaalionen. Er zijn natuurlijke ijzeroxides, maar deze bevatten vaak giftige metalen en verliezen snel kleur. Pigmenten met synthetische ijzeroxides zijn erg populair bij de toepassing van PMU. Door de synthetische ijzeroxides zijn pigmenten kleurvast en hebben ze een goede kleurreflectie. Daarnaast is de kleur zuiverder en hebben de pigmenten een uitstekende kwaliteit. Anorganische pigmenten werden ooit gemaakt van natuurlijke hulpbronnen zoals rotsen, planten en dieren. Maar net als organische pigmenten worden ze nu alleen nog in een laboratorium geproduceerd.

Hoewel pigmenten met ijzeroxides fijn zijn voor PMU pigmenten, is er maar een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar, zoals bruin, donkergrijs, roomwit en zwart. Anorganische pigmenten kunnen tegen de zon en zijn ondoorzichtiger.

Dikkere pigmenten zijn vaak goed gemengd en zijn meestal intensiever van kleur. Deze pigmenten bevatten meer kleurstof en hoeven voor gebruik niet geschud te worden. Andere pigmenten zijn wat dunner. Hierbij kunnen de pigmenten naar de bodem zakken, terwijl het water en de glycerine naar boven komen. Deze pigmenten moeten voor gebruik goed geschud worden.

Voordelen anorganische pigmenten

Anorganische pigmenten zijn mooie luchtige aardetinten en zijn zeer stabiel van kleur. Ze zijn niet giftig & niet beïnvloed door licht en onoplosbaar wat belangrijk is voor het voorkomen van kleurmigratie. Zeer lage kans op allergische reacties. 

Nadelen anorganische pigmenten: 

Omdat het op mineralen is gebaseerd, zijn sommige mensen allergisch voor sommige metalen. Het is belangrijk om allergieën met uw klanten te bespreken. Anorganisch pigment vervaagt in warme tinten zoals oranje of roodachtig. Dit zijn eenvoudige oplossingen bij het bijwerken, het enige wat je hoeft te doen is een beetje donkerder te gaan om de warmte te neutraliseren.

Organisch en anorganische pigmenten, wat is beter?

Na zoveel informatie vraag je jezelf zeker af, wat is nu beter? voor welk pigment moet ik gaan? Voorop gesteld is het belangrijk dat je niet hoeft te kiezen tussen deze twee. Organische & anorganische pigmenten zijn beide perfect geschikt voor permanente make-up, het is alleen belangrijk dat je weet wanneer je welke pmu pigmenten gebruikt. 

Wanneer je een beginnende permanente make-up specialist bent is het handig om zoveel mogelijk met anorganische pigmenten te werken, dit is omdat deze sneller vervagen dan organische pigmenten. Dit is een veiligere optie als je nog niet veel kleur of pigmenten kennis hebt. Wanneer een klant met een rijpere huid een wenkbrauw behandeling wilt raden wij ook een anorganisch pigment aan. Deze zijn veel luchtiger en ook natuurlijk. 

Wanneer iemand een vette huid heeft is het algemeen bekend dat permanente make-up sneller zal vervagen. Wanneer een klant met een vette huid komt voor een wenkbrauw behandeling is het wel weer een goede optie om organische pigmenten te gebruiken. Dit omdat deze pigmenten veel voller en rijker zijn. De kans is groot dat de pigmenten dan beter pakken in de huid.

Probeer bij een jaarlijkse touch-up behandeling het zelfde soort pigment te gebruiken. Anorganisch op anorganisch en organisch op organisch, dit geeft de mooiste vervaging. Het is erg belangrijk om te noteren welke pigmenten jij gebruikt op de klant, noteer dit ook netjes. 

3 & 10 ML Pigmenten

Eyeliner pigmenten:

SmokeAnorganischGrijze kleur, lichter dan Kajal. Erg mooi om te gebruiken voor de infralash, of bij pigmentatie bij mannen.    
KajalAnorganischAntracietkleurig, voor alle huidtypen. Ideaal voor koele blondines of klanten op leeftijd.    
Kajal DarkOrganischIntens zwart.    
OnyxOrganischIntens bruin-zwart. Goed te gebruiken om blauwachtige eyeliner te corrigeren.    
BrazilAnorganischZwart-bruin, ook geschikt om grijs of blauwachtige eyeliners te corrigeren. Doe de outline eerst met Kajal of Kajal Dark, daarna overheen en invullen met Brazil.  
Black VelvetOrganischIntens zwart, geschikt voor infralash. Bevat de hoogste concentratie van pigmentdeeltjes voor een diepzwarte eyeliner, wel sneller kans op migratie.  
Pigmenten: Black velvet – Mandarin

Wenkbrauw pigmenten koel:

Lava LightAnorganischSubtiel bruin-grijs, assig. Geschikt voor lichte types of klanten met wit haar.
TaupeAnorganischAssig koel bruin. Perfect om te mengen met Sand voor meer warmte. Voeg een drupje Olive toe ivm te rood overblijven.
TobaccoAnorganischAssige donkerbruine kleur, intenser dan Taupe. Voeg een drupje Olive toe ivm te rood overblijven.
 
ChestnutOrganischKoele bruintint voor zowel warme als koele toon, grijze ondertoon.
CognacOrganischIntens koel donkerbruine kleur.

Wenkbrauw pigmenten warm:

DuneAnorganischErg subtiel, ook perfect om te gebruiken voor de aanzet van wenkbrauwen.
LavaAnorganischGoede neutrale startkleur. Voeg een drupje Olive toe ivm te rood overblijven.
HazelnutAnorganischRoodachtige natuurlijke kleur.
CoffeeAnorganischIntens donkerbruin voor een blanke huid.
ChocolateAnorganischVoor rood of kastanje kleur haar. Ideaal om grijze PMU te corrigeren.
EspressoAnorganischIdeaal voor olijfkleurige huid, Mediterraanse types.
Dark WalnutAnorganischIntens nootachtig bruin.
EbonyAnorganischDiep fluweel bruin.
SandOrganischIdeaal om koele PMU op te warmen of wanneer je de kleur te donker vindt.
ChestnutOrganischKoele bruintint voor zowel warme als koele toon, grijze ondertoon.
BrownOrganischIdeaal om koele PMU op te warmen of voor roodharigen, erg transparant.
Sugar BrownOrganischVoor rood of kastanjebruin haar.
Dark ChocolateOrganischIntens warm zwart-bruin, ideaal voor de donkere huid.
Pigmenten: Chocolate – Ebony – Brown

Camouflage pigmenten:

Camouflage |AnorganischWit, om een glossy effect te creëren bij gepigmenteerde lippen of een lichte huid te highlighten.
Camouflage ||OrganischKoel beige, om een glossy effect te creëren bij donker gepigmenteerde lippen. In combinatie met Salmon geschikt om oude lippigmentatie te camoufleren. Ook ideaal om te mengen met andere kleuren voor een mat kleurresultaat. Ook voor correctie van de lipcontour of te lang gezette hairstrokes, of om haartjes te zetten tussen te donkere of te geschaduwde wenkbrauwen.
Camouflage |||OrganischLicht roze-wit geschikt voor camouflage bv het oplichten van vlekken in de lippen. Ook ideaal om te mengen met andere kleuren voor een mat kleurresultaat.
Camouflage IVOrganischKoel medium beige. Geschikt voor verschillende retoucheringen en camouflage-micropigmentaties. Vergelijkbaar met Camouflage II alleen iets donkerder. Ideaal voor het corrigeren van PMU wenkbrauwen of lippen.
Camouflage VOrganischBruin-beige kleur. Voor eyeliner correcties, camoufleren van vitiligo, retoucheren van littekens, pigmentaandoeningen, tepelhofcorrectie. Bevat Carbon Black.
Camouflage VIOrganischMidden bruin-beige. Ideaal om lichtere camouflage micropigmentaties weer donkerder te maken. Geschikt voor het camoufleren van micropigmentaties van vitiligo, retoucheren van littekens, pigmentaandoeningen, tepelhofcorrectie.
Camouflage VIIOrganischKoel donkerbruin, ideaal om lichtere camouflage micropigmentaties weer donkerder te maken. Geschikt voor het camoufleren van micropigmentaties van vitiligo, retoucheren van littekens, pigmentaandoeningen, tepelhofcorrectie.
Camouflage VIIIOrganischLicht roze, ideaal voor het neutraliseren van bv groenachtige PMU van wenkbrauwen. Ook geschikt voor het camoufleren van micropigmentaties van vitiligo, retoucheren van littekens, pigmentaandoeningen, tepelhofcorrectie.
Camouflage IXOrganischGeschikt voor het oplichten en camoufleren van donkerdere, grijsachtige PMU wenkbrauwen en lippen.
Camouflage XAnorganischVoor het neutraliseren van rode wenkbrauwen door deze te schaduwen of hairstrokes ertussenin te zetten.
OliveOrganischErg assige tint, gebruik om rode PMU te neutraliseren of voor het mengen met andere kleuren bv Lava en Lava Light.
LemonOrganischOm oude, donkere lip PMU lichter te maken. Ideaal voor het mengen met andere lipkleuren bv Apricot, Mandarin voor een nog warmer, stralender effect. Ook geschikt voor het neutraliseren van grijs-paarse wenkbrauwen (zonder blauwachtige tint).

Lip pigmenten koel:

RaspberryAnorganischNude, licht, poederig, mat, erg subtiele koel roze kleur. Sterke dekking.
MagnoliaAnorganischNude, mat, zachte roze kleur. Meer aarde tint dan Raspberry, erg natuurlijk. Niet geschikt voor touch ups. Volledige dekking.
Wild RoseOrganischHeldere licht roze kleur geschikt voor klanten met een koel huidtype die een frisse, poederachtige kleur willen. Als het meer roze moet worden kun je Camouflage 1 mengen met Wild Rose 1:1. Volledige dekking.
AmaryllisOrganischHelder rood-roze kleur met krachtige toon. Volledige dekking.
RoxyOrganischFrisse koel rode kleur. Erg geschikt voor touch ups van oude permanente make-up. Transparant.
FuchsiaOrganischPaarse erg sterkte kleur, licht gebruiken, ideaal voor het mengen. Transparant.
Tropic TulipAnorganischPoederige frambozenrode kleur. Volledige dekking.
Pigmenten: Light Cherry – Velvet Rose

Lip pigmenten warm:

ApricotOrganischSubtiel oranje-rode kleur. Goed voor het neutraliseren van Oosterse blauwige lippen. Volledige dekking.
MandarinOrganischKrachtige oranje-rode kleur. Goed voor het neutraliseren van donkere, blauwige lippen. Transparant.
Light CherryAnorganischErg frisse, poederachtige, natuurlijk roze kleur. Is iets warmer dan Wild Rose. Tip: gebruik Fox voor de eerste laag en pigmenteer eroverheen met Light Cherry. Volledige dekking.
Soft RedAnorganischWarme poederige lichte rode kleur. Volledige dekking.
Red RoseOrganisch
Anorganisch
Anorganisch
Frisse, intens rode kleur. Kan wel snel roze tonen afhankelijk van de eigen huidskleur. Uitstekend voor het opfrissen van te donkere of te matte lippigmentatie. Meng met Roxy voor klanten die intens rode lippen willen. Transparant.
DahliaAnorganischPoederige koraalrode kleur. Volledige dekking.
Velvet RoseAnorganischPoederige zalmrode kleur. Volledige dekking.
SalmonAnorganischNatuurlijke lip toon, voor klanten die de natuurlijke lipkleur willen behouden. In combinatie met Camouflage 2 geschikt om oude lippigmentatie te camoufleren. Volledige dekking.
SableAnorganischNatuurlijke lipkleur die niet roze uitvalt. Voor klanten die de natuurlijke lipkleur willen behouden maar de contour willen benadrukken. Ook geschikt voor mannen. Ook voor het opfrissen van oude lippigmentatie in combinatie met Camouflage 2. Volledige dekking.
Soft BronzeAnorganischZachte bruinachtige toon, koperachtig. Erg natuurlijk, poederig, ideaal voor blondines. Volledige dekking.
Terracotta lightAnorganischWarme geelachtige-bruin kleur, lichter dan Terracotta Dark. Poederig. Volledige dekking.
Terracotta DarkAnorganischSubtiele bruine kleur, geschikt voor de contour. Voor warme huidtypen. Pigmenteer niet te lang op een gebied, risico op vlekkerigheid. Volledige dekking.
TerraAnorganischRood-bruine kleur. Geschikt voor warme huidtypes en ideaal voor een subtiele oranje-bruine lippigmentatie. Volledige dekking.

Lip pigmenten nude:

Nude PinkAnorganischZachte oudroze kleur, voor alle huid en haartypen. Sterke dekking.
Nude LoveAnorganischPoederige zalm bruine kleur, iets donkerder dan Nude Love. Ook geschikt voor mannen lippen. Sterke dekking.
Nude PassionOrganischFrisse koraal poederige kleur, voor alle huidtypen. Geschikt om donkere lippen op te frissen. Sterke dekking.
Nude RoseOrganischTeder en subtiel, iets lichter dan Nude Passion, voor alle huidtypen. Sterke dekking.
Nude BerryAnorganischBesachtig, poederige lip kleur. Ideaal voor donkere types die iets van kleur willen maar wel in de nude tinten willen blijven. Sterke dekking.
Nude BrownAnorganischPoederachtig, subtiel donkerroze kleur. Ideaal voor lippen die van nature donkerder zijn. Sterke dekking.
Pigmenten: Nude Pink – Nude Berry – Nude Rose

Lip pigmenten watercolour:

Baby DollOrganischZachte, licht poederige koele roze kleur. Ideaal voor klanten die een natuurlijk eindresultaat willen. Erg transparant.
Candy PinkAnorganischKoele roze-lila kleur. Natuurlijk eindresultaat doordat het pigment transparant is. Erg transparant.
PomegranateOrganischKoele, frisse roodtint. Voor klanten die natuurlijk rode lippen willen. Gaat goed samen met andere pigmenten. Erg transparant.
Candy PlumAnorganischKoel rood-paarse kleur. Erg mooi in combinatie met Fox
BurgundyAnorganischDonker koel bordeauxrode kleur, geschikt voor donkere lippen. Meng met Apricot of Nude Rose om te gebruiken om de lippen wat te vergroten.
PapayaOrganischFris en luchtige oranje-rode kleur. Erg mooi in combi met Mandarin, Apricot, Nude Rose en bruintinten. Erg transparant.

Lip pigmenten harmonization:

StrawberryAnorganischNatuurlijke lipkleur, poederachtig. Lijkt op het natuurlijke rood van de lip. Transparant.
Strawberry DarkAnorganischVeelzijdig, natuurlijk, iets intenser en koeler dan Strawberry. Ideaal als een individuele kleur maar ook erg mooi in combinatie met Strawberry om de huidskleur aan te passen voor subtiele vergrotingen van koele lippen. Volledige dekking.
FoxAnorganischDonkere levendige rode koele tint. Ideaal voor de contour en het blenden/schaduwen van de contour met de lip. Erg mooi te combineren met Light Cherry en Red Rose. Transparant.
Fox DarkAnorganischDonkerder dan Fox. Volledige dekking.

Kleuren en pigmentenleer masterclass 28 oktober 14:00

PMU Elegance biedt deze masterclass als service aan, we vinden het belangrijk om jullie up to date te houden en bieden graag de gelegenheid met mensen uit het vak te sparren en ervaring uit te wisselen. Vandaar dat deze masterclass voor cursisten geheel kosteloos wordt aangeboden. 14:00 – 17:00.

Waarom moet jij deze masterclass volgen?

·         Exclusieve kortingen op Long-Time-Liner alleen geldig tijdens deze masterclass.

·         Verschil tussen organische en anorganische pigmenten.

·         Informatie over wanneer welk pigment.

·         De beste kleur combinaties.

·         Long-Time-Liner pigmenten proberen.

·         Kans om met collega’s te praten en sparren.

·         Winactie.

·         Afsluiting met borrel.

Aanmelden? Klik hier!

PMU pigmenten kopen

Wil jij pigmenten kopen van Long-Time-Liner? In onze webshop kan je alle producten van Long-Time-Liner vinden. Ook andere benodigdheden voor een permanente make-up specialist. Onze webshop is uitsluitend voor professionals, een account aanmaken kan gratis. Wij verzenden de bestelling binnen 1 werk dag. Klik op de knop om een account te maken.

PMU Elegance Academy

Heb jij al langer moeite met pigmenten of kleurenleer? Of zou jij je hierin meer willen verdiepen? Neem dan eens een kijkje op de website van de PMU Elegance Academy. Wij geven een volledige 10 of 3 daagse opleiding om je te specialiseren als permanente make-up specialist in alle onderdelen en technieken. De 3 daagse opleiding is voor 1 onderdeel (Wenkbrauw of eyeliner of lippen) 

Naast de basis opleidingen geven wij ook masterclasses. Voor permanente make-up removal, smudge eyeliner, medische pigmentatie, perfectie masterclass voor wenkbrauwen of eyeliner of lippen. Wil jij de volledige aandacht voor jezelf? Dan hebben wij ook nog de prive masterclasses. Dit is 1 op 1 met docente Elmas en dit kan je voor een dagdeel of een gehele dag plannen. 

Eind van het jaar 2022 willen wij ook digitaal uitbreiden in onze academy. Wij willen online masterclasses maken over bijvoorbeeld pigment/kleuren leer of brow mapping. Dit kan je eenmalig aanschaffen en terug kijken wanneer jij wilt. Wil je hier geïnformeerd over blijven? Volg ons dan op Instagram om alle nieuwe updates te krijgen rondom de academy. 

Wij hopen dat wij jullie nu een duidelijk beeld hebben bij de verschillende pigmenten en de voor en nadelen weten. Zoals eerder aangegeven zijn wij overtuigd dat Long-Time-Liner de beste permanente make-up pigmenten heeft. Heb jij nog nooit gewerkt met Long-Time-Liner pigmenten? Begin dan met een pigment in 3ML, dit is een kleiner flesje. Gegarandeerd zal je niet meer willen werken met andere pigmenten!

Heb jij vragen over PMU Elegance, de webshop, de academy, Long-Time-Liner of over iets anders. Neem dan gerust contact op via:

Telefoon nummer: 079-7854690

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin