De dag goed beginnen met PMU Eyeliner

Blog door Twinstyleblog

Goodmorning. Ik kijk in de spiegel en het lijkt even alsof de tijd stil heeft gestaan. Hoewel, hier en daar begint door echt door te sijpelen dat ik niet meer 25 ben, maar 35. Kleine rimpeltjes rondom mond en ogen, en zie ik daar zelfs een grijze haar?  

Als het gaat om mijn uiterlijk, ben ik eigenlijk altijd wel een diva geweest. Sinds het liedje ‘Make-up’ van Kinderen voor Kinderen wist ik; dít is wat ik later wil; make-up!. Na talloze oogschaduwpaletten, eyeliners, heel foute en iets betere foundations, beauty faux-pas en -fails, begin ik nu eindelijk te begrijpen wat er bij mij past. De eyelinerlijntjes zijn door de jaren heen zeker in kwaliteit er stukken op vooruit gegaan (lucky me), maar het is en blijft een heel secuur en precies werkje om te doen. Niet waar ik als mama van een tweeling nu elke morning-rush op zit te wachten.  

Gelukkig kwam mijn geschenk uit de hemel als jonge moeder; PMU. 

Wat is PMU precies?

PMU staat voor permanente make-up. Bij PMU worden er pigmenten ingebracht in de lederhuid. Dit is de huidlaag die onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op het zetten van een tatoeage, maar een tatoeage zit in een diepere huidlaag; dit is écht permanent. PMU daarentegen vervaagt na loop van tijd. Maar goed uit, want iets wat nu bij je past, hoeft misschien over 10/ 20 jaar niet meer bij je te passen. Om een voorbeeld te noemen; de volle wenkies die jarenlang populair waren, make weer plaats voor de laatste mode van de wenkies; smal en shaped. Zit jij met je Delevinge wenkies voor de rest van je leven.. nee. Tatoeages zijn voor mij oké, ik heb er meerderen, maar voor mijn gezicht wil ik bewust kunnen blijven kiezen.  

Bij PMU elegance heb ik eyeliner laten zetten middels PMU. Dit is een semipermanente make-up techniek toegepast met een machinale nanonaald.  Afhankelijk van je pijngrens, is de behandeling al dan niet gevoelig. Ik vond het wel wat gevoelig, maar dit is dus persoonsafhankelijk. Eerder heb ik mijn wenkbrauwen al laten behandelen, en ondanks dat het gevoelig is, weerhoud dit mij niet om vaker PMU te laten zetten; het is het waard! Je kunt voor de eyeliner kiezen uit meerdere ‘bows’, passend bij jou. De dikte kan naar wens worden aangepast; van een zeer smal lijntje, tot een wat brede met een wing, waar ik zeg dol op ben. Ik heb gekozen voor de ‘classic eyeliner’, maar men kan ook kiezen voor een geschaduwde lijn (smudge eyeliner genoemd).

Het leek me best spannend; zo’n naald dicht bij je oog, maar vanaf de start word je fijn begeleid door professionele en zeer vriendelijk personeel. Bij de start vul je een vragenlijst in. Hierin staan allergieën, eerdere behandelingen en ander belangrijke elementen zoals medicijngebruik in. Samen met de PMU-professioneel wordt gekeken of PMU daadwerkelijk bij je past, ondanks dat ik last heb van allergieën, konden we gaan starten, hooray! 

Let op; lenzen moet uit tijdens de behandeling, vergeet dus niet je lenzendoosje mee te nemen, en wimperextensions moeten twee weken voor de behandeling verwijderd zijn. 

Nou; here we go! Een ruim uurtje lig je in de stoel, waarbij een machinale naald langzaam de pmu herhaaldelijk over je ooglid gaat. Bij de eerste laag is dit nog wat gevoelig, maar vanaf de tweede keer wordt er gebruik gemaakt van verdovende crème, en voel je eigenlijk steeds minder ervan. 

Wanneer de behandeling klaar is, is je oog wat gezwollen, net alsof ik net een enorm zielige film had zitten kijken, maar het resultaat is gewoon; wow! Wat een mooie opslag. De PMU classic eyeliner is natuurlijk net gezet, en zal in de komende weken een helingsproces doorlopen. De PMU verloopt ongeveer (dit verschilt per persoon). Dag 1 t/m 3 is de PMU heel donker. Daarna begint de PMU wat te vervagen. Dag 11 tot 28 is er geen kleur of vorm te zien, dan komt na dag 29 de kleur weer terug, maar pas vanaf dag 36-50 is de kleur beter zichtbaar. Belangrijk erbij te vermelden is dat er een touch-up behandeling moet volgen, wil je in plaats van 30 procent resultaat, volledig resultaat hebben… 

Goodmorning! Ik kijk opnieuw in de spiegel. I like what I see! De rimpeltjes rondom m’n ogen zijn er nog. En die grijze haar; allright; die niet meer, die heb ik er uitgetrokken. Maar belangrijker; die oogopslag. Ik zie er wakker uit, zonder enige make-up op. Wél m’n mooie PMU classic eyeliner, die eruit ziet alsof ik stiekem net al vijf minuten voor de spiegel heb gestaan. Zwemmen, dagje sauna, stranddagje op vakantie; ik voel me direct er klaar voor; en dat geeft een gigantische confidence-boost, of je nu 25 of 35 bent! (of 45, 85…)  Nog wat belangrijker sidenotes; voor het beste resultaat, is het belangrijk dat je je goed houdt aan de nazorginformatie, waar je natuurlijk uitgebreid uitleg over krijgt tijdens je bezoek aan PMU Elegance. De kosten voor het zetten van een PMU smudge zijn €625 boven (inclusief één nabehandeling) en voor boven én onder €650. De kosten voor classic eyeliner zijn €340 boven (inclusief één nabehandeling) en voor boven én onder PMU classic eyeliner €440 (inclusief 1 nabehandeling). Voor meer informatie over de PMU, kijk hier.

Accentueer jouw schoonheid

Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

Inspiratie nodig?

Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Stel je vraag
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin