Technieken permanente make-up

Permanente make-up is een geweldige manier om jouw natuurlijke schoonheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat je er altijd op je best uitziet, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aanbrengen van make-up. Er zijn verschillende technieken en dus behandelingen beschikbaar voor verschillende delen van het gezicht. In deze blog zullen we ons concentreren op enkele populaire permanente make-up technieken, namelijk: permanente wenkbrauw technieken, permanente eyeliner technieken, permanente lippen technieken, huidverbetering technieken en medische pigmentatie technieken.

 • Permanente wenkbrauw technieken
 • Permanente eyeliner technieken
 • Permanente lippen technieken
 • Huidverbetering technieken
 • Medische pigmentatie technieken
 • Conclusie
 • Permanente wenkbrauw technieken

  Bij permanente wenkbrauw technieken zijn er verschillende opties beschikbaar om volle en goed gevormde wenkbrauwen te creëren. Hier zijn enkele populaire technieken:

  Ombre

  Ombre is een populaire techniek in de wereld van permanente make-up die wenkbrauwen op een subtiele en natuurlijke manier verbetert. Deze techniek zorgt voor een geleidelijke overgang van kleuren, waardoor de wenkbrauwen een zachte en gedefinieerde uitstraling krijgen.

  Bij de ombre techniek worden de wenkbrauwen opgeschaduwd, waarbij de kleur van lichter naar donkerder verloopt vanaf het begin tot het einde van de wenkbrauw. Dit creëert een mooi verloop van kleuren en een subtiele schaduweffect. De ombre techniek bootst het effect na van natuurlijk ingekleurde wenkbrauwen, waardoor ze er verzorgd en perfect gevormd uitzien.

  Een van de belangrijkste voordelen van de ombre techniek is de veelzijdigheid ervan. Het kan worden aangepast aan verschillende voorkeuren en stijlen, variërend in intensiteit en kleur. Of je nu de voorkeur geeft aan een natuurlijke look of een meer gedurfde uitstraling, met ombre is er een ontwerp dat bij jou past. De ombre behandeling blijft 1 tot 2 jaar mooi en we adviseren om binnen 9 tot 18 maanden een opfrisbeurt te doen. Bekijk hier de actuele prijslijst voor de ombre behandeling.

  PMUElegancewenkbrauwenombrebrowstattoo

  Microblading

  Microblading is een populaire techniek waarmee natuurlijk ogende wenkbrauwen kunnen worden gecreëerd. Het is de ideale oplossing voor mensen die dunne of onregelmatige wenkbrauwen hebben of ze volledig hebben verloren als gevolg van haarverlies of medische behandelingen.

  Bij microblading wordt gebruik gemaakt van een handmatige techniek, waarbij fijne naalden worden gebruikt om kleine sneetjes in de huid te maken en pigment in te brengen. Dit creëert de illusie van individuele haartjes, waardoor de wenkbrauwen er vol en natuurlijk uitzien.

  Een van de voordelen van microblading is dat het resultaat langdurig is. In tegenstelling tot traditionele wenkbrauwmake-up die dagelijks moet worden aangebracht en kan uitlopen, kan microblading wel twee tot drie jaar meegaan. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het pigment vervagen en kan een opfrisbeurt nodig zijn om de wenkbrauwen opnieuw te definiëren. Bij PMU Elegance doen wij geen microblading behandelingen vanwege het littekenweefsel dat kan ontstaan. Als vergelijkbaar resultaat kan de hairstrokes behandeling (zie hieronder) overwogen worden.

  PMUElegancePermanentemakeup

  Hairstroke

  Hairstroke is zeer populaire als permanente make up techniek waarbij realistische wenkbrauwen kunnen worden gecreëerd. Deze techniek wordt ook wel bekend als “3D-hairstroke” of “hairsimulatie”.

  Bij de hairstroke techniek worden individuele wenkbrauwhaartjes nagebootst door middel van microscopisch fijne streepjes pigment. Deze fijne lijntjes worden met de hand aangebracht, waardoor een zeer natuurlijk ogend resultaat wordt bereikt. Door rekening te houden met de richting van de natuurlijke haargroei en de vorm van de bestaande wenkbrauwen, kan de specialist een perfecte illusie van haar creëren.

  Het voordeel van de hairstroke techniek is dat het uiterst gepersonaliseerd is. De specialist kan de dikte, kleur en vorm van de hairstrokes aanpassen aan de individuele behoeften en wensen van de persoon. Hierdoor kan worden voldaan aan verschillende esthetische voorkeuren, van subtiele wenkbrauwen tot vollere en meer gedefinieerde exemplaren. De hairstroke behandeling blijft 1 tot 1,5 jaar mooi en we adviseren altijd een opfrisbeurt te boeken tussen de 9 en 18 maanden. Bekijk hier de actuele prijzen voor de hairstroke behandeling.

  PMUEleganceHairstrokedarkhairmodelgezicht

  Powder brows

  Powder brows, ook wel bekend als ombre brows of poederwenkbrauwen, is een populaire techniek in de wereld van permanente make-up om zachte, gepoederde wenkbrauwen te creëren. Deze techniek resulteert in een achtergrond die geleidelijk donkerder wordt naar de aanzet toe, waardoor er een natuurlijk ogend schaduweffect ontstaat.

  Bij de powder brows techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale apparaat dat pigment met kleine stipjes op de huid aanbrengt. Deze stipjes worden zorgvuldig geplaatst om een vervagend effect te creëren, vergelijkbaar met het effect van wenkbrauwpoeder. Hierdoor ontstaat een zachte, gepoederde look die de wenkbrauwen voller en gedefinieerder maakt.

  Het voordeel van de powder brows techniek is dat het snel geneest en minder gevoelig is in vergelijking met andere permanente make-up technieken. Het resultaat is een zachte, natuurlijke ombre-look die bij verschillende huidtypes en haarkleuren past. De powder brows behandeling blijft 1 tot 1,5 jaar mooi en we adviseren altijd een opfrisbeurt te boeken tussen de 9 en 18 maanden. Bekijk hier de actuele prijzen voor de powder brows behandeling.

  powder brows

  Permanente eyeliner technieken

  Permanente eyeliner zorgt voor een mooie en gedefinieerde oogopslag, zonder dat je elke ochtend eyeliner hoeft aan te brengen. Hier zijn enkele populaire technieken:

  Smudge

  Smudge, ook wel bekend als soft tap of shadow, is een techniek binnen permanente make-up om zachte, natuurlijk ogende eyeliner te creëren. Deze techniek geeft een subtiele smokey effect langs de wimperlijn, waardoor de ogen meer definitie en expressie krijgen. Wij van PMU Elegance zijn de eerste en tevens de enige in Nederland die deze behandeling uitvoert.

  Bij de smudge techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale naald die heel dicht op de huid wordt gehouden. De naald maakt kleine stipjes of lijntjes langs de bovenste of onderste wimperlijn. Het pigment wordt op een zachte en delicate manier in de huid aangebracht, waardoor een zachte vervaging ontstaat. Dit zorgt voor een zachte en vervaagde look, vergelijkbaar met het effect van vervaagde eyeliner.

  Het voordeel van de smudge techniek is dat het de ogen een natuurlijke uitstraling geeft zonder een harde lijn. Het resultaat is een subtiele, rokerige look die de ogen accentueert en de wimpers voller laat lijken. De smudge behandeling blijft gemiddeld 2 tot 2,5 jaar mooi. Bekijk hier de actuele prijslijst voor de smudge behandeling.

  smudge

  Infralash

  Infralash, ook wel bekend als tightlining of invisible eyeliner, is een techniek binnen permanente make-up om de wimpers optisch voller en dikker te laten lijken. Bij deze techniek wordt een dunne lijn tussen de wimperhaartjes aangebracht, waardoor er een subtiele en natuurlijke definitie ontstaat zonder dat het lijkt alsof er eyeliner is aangebracht.

  Bij de infralash techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale naald die heel dicht op de wimperlijn wordt gehouden. Met uiterste precisie wordt er pigment aangebracht tussen de wimperhaartjes, waardoor er een vollere wimperlijn gecreëerd wordt. Het doel van infralash is om de illusie van dikkere wimpers te geven zonder dat het er overdreven of opvallend uitziet.

  Het voordeel van de infralash techniek is dat het de natuurlijke schoonheid van de ogen verbetert zonder dat het lijkt alsof er make-up is aangebracht. Het resultaat is een subtiele, natuurlijke look die de ogen accentueert en een jeugdige uitstraling geeft. De Infralash behandeling gaat tussen 1 tot 3 jaar mee. Bekijk hier de actuele prijslijst voor de behandeling.

  Tot slot bieden we bij PMU Elegance ook de Classic eyeliner met wing aan. Deze Classic Eyeliner is een opvallende, volle eyeliner. De Classicliner is perfect voor vrouwen die iedere dag zelf eyeliner aanbrengen, maar genoeg hebben van een tijdrovend klusje iedere dag. De permanente Classic Eyeliner geeft jou een look die in het oog springt, precies als eyeliner die je zelf aanbrengt. Je kunt kiezen om de eyeliner in een wing te laten eindigen. Dit effect is lastig om zelf te bereiken, maar met Classicliner heb je altijd twee ogen met perfect gelijke permanente eyeliner.

  Voorbeeld van Infralash-behandeling: dramatische verbetering van de wimperlengte en -dichtheid, waardoor een vollere, meer dramatische look ontstaat

  Permanente lippen technieken

  Met permanente lippen technieken kun je volle en mooi gevormde lippen verkrijgen. Mocht de eigen lipkleur door medicijngebruik, koortslip of ouderdom weg is vervaagd, kunnen wij de lippen weer kleuren. Naarmate we als mensen ouder worden, neemt de kleur in ons gelaat en daarmee ook onze lippen weer toe. Dit kunnen we bij PMU Elegance weer terug brengen voor meer jeugdige look. Hieronder zijn enkele populaire permanente liptechnieken uitgelegd:

  Full lips

  Bij de Full Lips techniek, ook wel bekend als de volle lippen techniek, wordt gebruik gemaakt van permanente make-up om de lippen voller en meer gedefinieerd te maken. Deze techniek is ideaal voor mensen die dromen van volle, sensuele lippen zonder het gebruik van fillers of andere tijdelijke opvulmiddelen.

  Bij de full lips techniek wordt pigment in de lippen aangebracht met behulp van een speciale naald. De naald wordt gebruikt om kleine stipjes of lijnen in de lippen te zetten, waardoor de illusie van volume en definitie ontstaat. De kleur en intensiteit van het pigment kan worden aangepast aan de wensen van de persoon, variërend van een natuurlijke tint tot een meer opvallende kleur.

  Het voordeel van de Full Lips techniek is dat het de lippen een jeugdige uitstraling geeft en oneffenheden, zoals asymmetrie of dunne lippen, kan corrigeren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de lippen voller te laten lijken zonder dat er lippenstift of andere make-up nodig is. Bekijk hier de actuele prijslijst van de full lips behandeling.

  Naast de full lips behandeling hebben we bij PMU ook de lipblush techniek. De lipblush techniek is een semi-permanente make-up techniek die wordt toegepast op de lippen. Met behulp van deze techniek worden de lippen gekleurd en krijgen ze een zachte, natuurlijke uitstraling. De lipblush techniek kan worden gebruikt om de lippen voller te laten lijken en onregelmatigheden te camoufleren. Deze techniek maakt gebruik van pigmenten die worden aangebracht op de lippen met behulp van een speciale naald. De lipblush techniek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan de lippen een langdurige kleur geven.
  Het resultaat van de lipblush techniek kan variëren, afhankelijk van de huidtype en de nazorg van de persoon.

  PMUEleganceLippigmentatiepermanentemakeup

  Shadow lips

  De Shadow Lips techniek, ook wel bekend als schaduwlippen techniek, is een populaire methode in de permanente make-up om de lippen meer dimensie en diepte te geven. Deze techniek kan worden gebruikt om een ombre-effect of een subtiel schaduweffect op de lippen te creëren, waardoor ze er voller en natuurlijker uitzien.

  Bij de shadow lips techniek wordt er gebruik gemaakt van verschillende tinten pigment om een schaduweffect op de lippen te creëren. Vaak wordt er begonnen met een donkere kleur aan de buitenste randen van de lippen en geleidelijk overgegaan naar een lichtere kleur in het midden. Dit zorgt voor een mooie overgang en een driedimensionaal effect.

  Het voordeel van de Shadow Lips techniek is dat het de lippen een vollere en meer gedefinieerde uitstraling geeft, zonder dat er fillers of andere opvulmiddelen nodig zijn. Bovendien kan de kleur en intensiteit van het pigment worden afgestemd op de wensen van de persoon, variërend van een natuurlijke look tot een meer opvallende kleur. Bekijk hier de actuele prijslijst van de shadow lips behandeling.

  PMUEleganceLippigmentatieLipfillerTattooRotterdam

  Huidverbetering technieken

  Naast het creëren van permanente make-up, zijn er ook gezichtsbehandeling technieken beschikbaar voor huidverbetering. Hier zijn enkele populaire methodes:

  Microneedling

  De Microneedling techniek, ook bekend als micro-naaldbekjes, is een innovatieve behandeling die de huid kan verbeteren en verjongen. Bij deze techniek worden kleine naaldjes gebruikt om gecontroleerde microperforaties in de huid te maken, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid wordt gestimuleerd.

  Bij de Microneedling techniek worden de micro-naaldjes voorzichtig over de huid gerold of gestempeld, afhankelijk van het behandelingsgebied en het apparaat dat wordt gebruikt. Deze naaldjes veroorzaken kleine microscopische gaatjes in de huid, wat zorgt voor een gecontroleerde beschadiging en stimulatie van de huidcellen.

  Het voordeel van de Microneedling techniek is dat het de aanmaak van collageen en elastine in de huid bevordert. Deze natuurlijke eiwitten zijn verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en jeugdigheid van de huid. Door het stimuleren van de collageen- en elastineproductie, kan de Microneedling techniek helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, littekens, hyperpigmentatie en andere huidproblemen. Wij raden een kuur van 4 behandelingen aan en deze behandelingen kunnen om de 2 weken. Bekijk hier de actuele prijslijst van de microneedling behandeling.

  microneedling

  Peeling

  De Peeling techniek, ook bekend als chemische peeling, is een populaire behandeling voor het verbeteren van de huidtextuur en -toon. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van chemische oplossingen om de bovenste laag van de huid te verwijderen, waardoor er een vernieuwde, jeugdige en stralende huid tevoorschijn komt.

  De Peeling techniek kan worden aangepast aan de individuele behoeften van elke persoon en kan variëren in intensiteit, afhankelijk van het type huidprobleem en de huidconditie. Meestal zijn er drie soorten chemische oplossingen die worden gebruikt bij de Peeling techniek: oppervlakkige peelings, middeldiepe peelings en diepe peelings.

  Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor het behandelen van milde huidproblemen, zoals acne, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Middeldiepe peelings zijn geschikt voor het behandelen van matige huidproblemen, zoals rimpels, zonbeschadiging en ongelijke huidtextuur. Diepe peelings worden gebruikt voor het behandelen van ernstige huidproblemen, zoals diepe rimpels en zeer uitgesproken pigmentvlekken.

  Het voordeel van de Peeling techniek is dat het geschikt is voor bijna alle huidtypes en huidcondities. Door het verwijderen van dode huidcellen kan de Peeling techniek helpen bij de vernieuwing van de huid en het stimuleren van de productie van collageen en elastine in de huid. Het resultaat is een zichtbaar stralende en jeugdige huid. Bekijk hier de actuele prijslijst voor een peeling gezichtsbehandeling.

  peeling gezichtbehandeling

  Oxygeneo

  De Oxygeneo techniek is een geavanceerde behandeling die de huid kan verfrissen en verjongen. Het combineert drie effectieve behandelingen in één sessie: zuurstoftherapie, exfoliatie en huidverjonging.

  Bij de Oxygeneo techniek wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd apparaat dat een drievoudige werking op de huid heeft. Ten eerste wordt er zuurstoftherapie toegepast, waarbij zuurstofmoleculen de huid binnendringen en de bloedcirculatie verbeteren. Dit helpt bij het stimuleren van de celvernieuwing en het bevorderen van een gezonde huidstructuur.

  Ten tweede wordt er exfoliatie toegepast, waarbij de bovenste laag van dode huidcellen wordt verwijderd. Dit zorgt voor een gladde en frisse huidtextuur en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en ongelijkmatige teint.

  Ten derde wordt er huidverjonging toegepast, waarbij voedende serums die rijk zijn aan actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en peptiden, in de huid worden gebracht. Deze serums voeden de huid intensief en stimuleren de productie van collageen en elastine, wat resulteert in een stevigere en jonger uitziende huid.

  Het voordeel van de Oxygeneo techniek is dat het geschikt is voor alle huidtypen en huidcondities. Het is een comfortabele behandeling die geen downtime vereist, wat betekent dat je meteen na de behandeling je dagelijkse activiteiten kunt hervatten. Het resultaat is direct zichtbaar, met een stralende, gehydrateerde en jeugdige huid. Wij raden meestal een kuur aan van 4 behandelingen waarbij er bij oxygeneo 4 weken tussen moet zitten bij de behandelingen.

  oxygeneo behandeling

  Mesotherapie

  De Mesotherapie techniek is een populaire behandeling die gericht is op het verstevigen, hydrateren en verjongen van de huid. Deze techniek maakt gebruik van kleine injecties met vitamines, mineralen, hyaluronzuur en andere voedingsstoffen om de huid te voeden en te stimuleren.

  Bij de Mesotherapie techniek worden de actieve ingrediënten direct in de middelste laag van de huid, de mesoderm, geïnjecteerd. Door de precieze plaatsing van de injecties kunnen de voedingsstoffen direct worden opgenomen door de huidcellen, waardoor de huid wordt gevoed en gestimuleerd om te regenereren.

  De Mesotherapie techniek kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de hals, de handen en het decolleté. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het herstellen van de elasticiteit en stevigheid van de huid.

  Het voordeel van de Mesotherapie techniek is dat het een natuurlijke en niet-invasieve behandeling is die zeer specifiek kan worden afgestemd op de individuele behoeften van elke persoon. De behandeling is over het algemeen goed verdraagbaar en de meeste mensen ervaren slechts een lichte prikkeling of ongemak tijdens de injecties. Tussen de behandelingen zit minimaal 1 week en maximaal 2 weken. Bekijk hier de actuele prijslijst voor de mesotherapie behandeling.

  Medische pigmentatie technieken

  Naast het verbeteren van de esthetiek, kan permanente make-up ook worden toegepast voor medische doeleinden. Hier zijn enkele medische pigmentatie technieken:

  Littekencorrecties

  Littekencorrectie is een techniek die gebruikt wordt om littekens te verminderen of te verbeteren. Littekens kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals operaties, wonden, acne of brandwonden. Deze techniek heeft als doel om het uiterlijk en de textuur van littekens te verbeteren en zo het zelfvertrouwen en welzijn van de persoon te vergroten.

  Er zijn verschillende littekencorrectie technieken die kunnen worden toegepast, afhankelijk van het type en de ernst van het litteken. Enkele veelvoorkomende technieken zijn:

  • Chirurgische littekencorrectie: Dit houdt in dat het littekenweefsel operatief wordt verwijderd en de huid weer wordt gehecht. Dit kan worden toegepast bij grote, opvallende littekens.
  • Verjongingstechnieken: Deze technieken kunnen helpen om de textuur en kleur van littekens te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn lasertherapie, microdermabrasie en chemische peelings. Deze behandelingen stimuleren de celvernieuwing en bevorderen de vorming van gezonde huidcellen.
  • Injecties: Injecties kunnen worden gebruikt om de structuur en het uiterlijk van littekens te verbeteren. Bijvoorbeeld, corticosteroïde injecties kunnen helpen om hypertrofische (verdikte) littekens te verminderen, terwijl fillers gebruikt kunnen worden om deuken en putjes in het litteken op te vullen.
  • Dermabrasie: Deze techniek maakt gebruik van een speciaal apparaat om de bovenste laag van de huid te verwijderen, zodat nieuwe, gezonde huidcellen kunnen groeien. Dit kan helpen om littekens gladder en minder opvallend te maken.

  Het is belangrijk om te weten dat littekencorrectie technieken geen littekens volledig kunnen laten verdwijnen, maar ze kunnen wel aanzienlijke verbeteringen opleveren. De keuze van de techniek hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, grootte en kenmerken van het litteken, evenals de huidconditie en het gewenste resultaat.

  Littekencamouflage

  Littekencamouflage is een techniek die gebruikt wordt om littekens optisch te verbergen of minder zichtbaar te maken. Deze techniek maakt gebruik van speciale camouflagemiddelen en make-up om het litteken te maskeren en de huidskleur meer gelijkmatig te maken.

  Bij littekencamouflage wordt er gebruik gemaakt van kleurcorrigerende producten die speciaal ontworpen zijn om de kleur van het litteken aan te passen aan de omliggende huidtint. Door het zorgvuldig aanbrengen van deze producten kan het litteken minder opvallen en meer opgaan in de natuurlijke huidskleur.

  De littekencamouflage techniek wordt vaak toegepast bij zichtbare littekens op het gezicht, zoals acne littekens, chirurgische littekens of littekens als gevolg van een ongeval. Het kan ook worden toegepast op andere delen van het lichaam, afhankelijk van de locatie en de grootte van het litteken.

  Technieken permanente make-up conclusie

  Door deze technieken permanente make-up te gebruiken, kun je jouw natuurlijke schoonheid verbeteren en zelfverzekerd voelen zonder dat je elke dag make-up hoeft aan te brengen. Of je nu op zoek bent naar volle wenkbrauwen, gedefinieerde eyeliner, mooie lippen of huidverbetering, er is een permanente make-up techniek die bij jou past. Overweeg het eens en ontdek de voordelen van permanente make-up! Zeker wanneer je allergisch bent voor make-up dan is dit de ideale oplossing! Mocht je nou nog twijfelen, dan kun je ook vrijblijvend een intake boeken bij ons (dit is uiteraard geen verplichting).

  Accentueer jouw schoonheid

  Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

  Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

  Inspiratie nodig?

  Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

  Winkelwagen
  Scroll naar boven
  Stel je vraag
  0 Shares
  Share
  Share
  Tweet
  Pin