IPL & SHR LASER ontharing bEHANDELING

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de Medcos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor u kan betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR kunt u zich verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

Welke soorten Behandelingen zijn er?

Zomer pakketten:

 • Bikinilijn + oksels €400 (8 behandelingen) 
 • Bikinilijn + oksels + bovenbenen €900 (8 behandelingen)

DE BEHANDELING

De Medcos IPL & IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR -methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de MedCos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het MedCos IPL &  IPL SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de MedCos IPL SHR behandeling volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard het ontvangst van de client en de intake:

Bovenlip: 1 minuut per behandeling

Oksels: 5 minuten per behandeling

Bikinilijn: 5 minuten per behandeling

Benen: 30 minuten per behandeling

Volledige rug: 25 minuten per behandeling

IPL SHR apparaat voor laseren en ontharen PMU Elegance

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Adviezen vóór de behandeling

Let op: na de behandeling dien je drie dagen je huid droog te houden. Gebruik dus geen water, bodymilk/ lotion en make-up op de net behandelde huid.

De eerste dagen zul je merken dat er een klein korreltje op de huid ontstaat. Dit is normaal en niet erg. Het is echter van belang dat je je huid de tijd geeft om dit zelf af te stoten, ga dus niet aan je lippen krabben of pulken. Als je dit wel doet, kunnen er littekens en oneffenheden in de lipcontouren ontstaan.

Vermijd daarnaast ook in de eerste week na de behandeling zoveel mogelijk de zon. Dat betekent ook dat je de eerste week geen gebruik dient te maken van de zonnebank.

Wij raden aan om na 1 tot 1,5 jaar voor een nabehandeling te komen. Als je dit niet doet, zal de permanente make-up lippen op den duur vervagen.

Adviezen na de behandeling

 • Eerste 24 uur na behandeling niet heet douchen of baden.

 • Eerste 24 uur na behandeling geen sauna of stoombad.

 • Eerste 24 uur na behandeling niet zwemmen.

 • Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de behandeling en/of gebruik een goede

  beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30 waarbij het gebied om de 30 minuten

  ingesmeerd dient te worden) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk.

 • Bij een huidreactie (roodheid) na de behandeling koelen met bijv. een coolpack (niet uit de

  vriezer) of aloë vera gel.

Afspraak maken bij PMU Elegance Zoetermeer

Wilt je je lippen voorzien van permanente lipliner of ga je voor full lips? Bij PMU Elegance in Zoetermeer kun je rekenen op een professionele en zorgvuldige behandeling. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van permanente make-up.

Maak hieronder direct een afspraak of neem contact met ons op via 079 – 7854690 of mail naar admin@pmuelegance.nl