5 basis technieken permanente make-up voor beginners

Permanente make-up (PMU) is een innovatieve schoonheidstechniek die vrouwen en mannen de mogelijkheid biedt om hun natuurlijke schoonheid te versterken en meer definitie aan hun gelaatstrekken te geven. Of je nu op zoek bent naar vollere wenkbrauwen, gedefinieerde ogen, of een subtiele lipkleur, PMU biedt langdurige resultaten. In dit artikel bespreken we 5 basis technieken van permanente make-up.

 • 1. microblading
 • 2. Micropigmentatie
 • 3. Schaduwtechniek
 • 4. Lipblushing
 • 5.Eyeliner PMU
 • Veiligheid eerst
 • 1. Microblading

  Een van de meest populaire PMU-technieken voor wenkbrauwen. Bij microblading wordt gebruik gemaakt van een manuele pen met kleine naaldjes die pigment in de bovenste huidlagen inbrengen. Het resultaat? Natuurlijk ogende haartjes die de wenkbrauwen voller en gedetailleerder maken.

  Het proces uitgelegd

  Elke stap van microblading is zorgvuldig georganiseerd om de perfecte wenkbrauwen te creëren die passen bij de unieke kenmerken van het individu. Vanaf de eerste consultatie tot de uiteindelijke aanbrenging van pigment, elk detail telt. Hieronder leggen we stap voor stap uit wat je kunt verwachten tijdens een microblading sessie:

  • Consultatie:
   Voor de daadwerkelijke procedure is er meestal een consultatiegesprek met de PMU-specialist. Tijdens dit gesprek worden vorm, dikte, kleur en andere voorkeuren besproken.
  • Vormgeving:
   Vóór de microblading begint, zal de specialist de wenkbrauwen tekenen en vormen met een verwijderbaar potlood. Dit geeft een idee van hoe de uiteindelijke wenkbrauwen eruit zullen zien.
  • Verdoving:
   Een verdoving wordt aangebracht om het comfort tijdens de procedure te maximaliseren.
  • Microblading:
   De PMU-artiest maakt fijne sneetjes in de huid en brengt pigment in die sneetjes aan. Dit wordt zorgvuldig en nauwgezet gedaan om de illusie van echte wenkbrauwhaartjes te creëren.
  • Genezing:
   Na de procedure kunnen de wenkbrauwen enigszins rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om de nazorginstructies strikt op te volgen voor het beste resultaat en om infecties te voorkomen.

  2. Micropigmentatie

  Dit is een algemene term voor het inbrengen van pigment in de huid. Micropigmentatie kan worden gebruikt voor wenkbrauwen, eyeliner en lippen. Het wordt gedaan met een elektrische machine en resulteert in een voller en blijvender effect dan microblading. Het helpt om de huid te verbeteren.

  Het micropigmentatie proces

  • Consultatie:
   Voordat de behandeling begint, heb je een consultatie met de PMU-specialist. Tijdens deze sessie worden je wensen en verwachtingen besproken. Factoren zoals huidtype, gewenste kleur en vorm worden ook beoordeeld.
  • Voorbereiding:
   De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd om een hygiënische werkomgeving te waarborgen. Afhankelijk van het te behandelen gebied wordt er een template of schets gemaakt met een verwijderbaar potlood.
  • Verdoving:
   Een topische verdoving wordt aangebracht op het te behandelen gebied om het comfort tijdens de procedure te verhogen. Hierdoor worden de prikkende sensaties van de naald aanzienlijk verminderd.
  • Micropigmentatie:
   Met behulp van een gespecialiseerde machine worden fijne naalden gebruikt om pigment in de bovenste lagen van de huid in te brengen. De diepte, snelheid en type naald kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en het gewenste resultaat.
  • Einde van de sessie:
   Na de behandeling kan het gebied enigszins rood en gezwollen zijn. De PMU-specialist zal nazorginstructies geven om het helingsproces te ondersteunen en het risico op infectie te minimaliseren.
  • Nazorg:
   Het is essentieel om de behandelde huid schoon en beschermd te houden. Vermijd direct zonlicht, zwembaden, en make-up op het behandelde gebied totdat het volledig is genezen.
  • Touch-up sessies:
   Afhankelijk van de behandeling en de reactie van je huid op het pigment, kan een touch-up sessie nodig zijn na enkele weken om eventuele onregelmatigheden te corrigeren en de kleur op te frissen.

  3. Schaduwtechniek

  In plaats van het tekenen van individuele haartjes, wordt bij de schaduwtechniek pigment in de huid ingebracht in een schaduweffect, waardoor de wenkbrauwen een voller en poederachtig effect krijgen.

  Lees ook: hoe kun je wenkbrauwen laten doen? Ontdek het hier!

  De aanpak

  • Consultatie:
   Ook hier begin je met een oriënterend gesprek met de PMU-specialist om de gewenste vorm, kleurdiepte en algemene verwachtingen van de behandeling te bespreken.
  • Voorbereiding:
   Net als bij andere PMU-technieken wordt de huid grondig gereinigd en gedesinfecteerd. De gewenste vorm van de wenkbrauw wordt geschetst met een verwijderbaar potlood als leidraad voor de specialist.
  • Verdoving:
   Een verdovende crème wordt aangebracht om het behandelde gebied te verdoven en eventueel ongemak tijdens de procedure te minimaliseren.
  • Aanbrengen van de schaduw:
   Met behulp van een machine wordt pigment in de huid gebracht in een ‘stippling’-techniek, waardoor er kleine puntjes pigment worden gecreëerd. Deze stippen komen dicht bij elkaar en bouwen geleidelijk op om een schaduweffect te vormen. Hierdoor ontstaat een overgang van donker naar licht, wat een zacht en natuurlijk effect geeft.
  • Afwerking:
   Nadat het gewenste effect is bereikt, wordt overtollig pigment verwijderd en wordt de huid gereinigd.
  • Nazorg:
   Het behandelde gebied kan enigszins rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om direct zonlicht, make-up en overmatig vocht te vermijden om het helingsproces te bevorderen.
  • Touch-up sessie:
   Na enkele weken kan ook hier een touch-up sessie nodig zijn om de kleur op te frissen en eventuele onvolkomenheden aan te pakken.

  4. Lipblushing

  Lipblushing is een PMU-techniek voor de lippen waarbij een subtiele kleur wordt aangebracht voor een natuurlijk getinte look. Het kan de lippen ook meer definitie geven.

  Het traject

  • Voorbespreking:
   Tijdens dit gesprek bespreek je met de PMU-specialist je wensen, verwachtingen en eventuele zorgen. De ideale kleur en vorm van de lippen worden ook bepaald.
  • Voorbereiding:
   De lippen worden gereinigd en gedesinfecteerd om een veilige werkomgeving te garanderen. Vervolgens wordt met een verwijderbaar potlood de vorm van de lippen getekend als richtlijn.
  • Verdoving:
   Een topische verdovingscrème wordt aangebracht op de lippen om eventueel ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren.
  • Lipblushing:
   Met behulp van een fijne naald wordt het gekozen pigment in de bovenste huidlagen van de lippen ingebracht. De specialist werkt nauwkeurig om de gewenste diepte en evenwicht van de kleur te bereiken, waarbij aandacht wordt besteed aan de contouren voor een natuurlijk resultaat.
  • Afwerking:
   Na de procedure worden de lippen gereinigd en wordt een helende zalf aangebracht om het genezingsproces te ondersteunen.
  • Nazorg:
   De lippen kunnen na de behandeling wat gezwollen en gevoelig zijn. Het is essentieel om de nazorginstructies nauwgezet te volgen, zoals het vermijden van pikant voedsel, hete dranken en direct zonlicht. Ook is het belangrijk om de lippen gehydrateerd te houden.
  • Touch-up sessie:
   Na 4-6 weken is het gebruikelijk om terug te keren voor een touch-up sessie om de kleur op te frissen en eventuele onvolkomenheden aan te pakken.
  Lipblushing door PMU Elegance
  Lipblushing door PMU Elegance

  5. Eyeliner PMU

  Met deze techniek kan een dunne of dikke eyeliner worden aangebracht aan de boven- of onderkant van de ogen. Dit bespaart tijd bij de dagelijkse make-uproutine en zorgt voor een altijd perfecte eyeliner.

  Zelf eyeliner aanbrengen is verleden tijd met permanente eyeliner!

  • Voorbespreking:
   In dit oriëntatiegesprek bespreek je samen met de PMU-specialist jouw wensen en verwachtingen. Denk hierbij aan de dikte, kleur en stijl van de eyeliner. Ook eventuele allergieën of medische aandoeningen worden besproken.
  • Voorbereiding:
   Eerst wordt het ooggebied zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd. Afhankelijk van de voorkeur kan een verwijderbaar potlood worden gebruikt om een voorbeeld van de eyeliner te tekenen.
  • Verdoving:
   Een topische verdovingscrème wordt aangebracht om het ooglid te verdoven en eventuele pijn of ongemak tijdens de procedure te minimaliseren.
  • Aanbrengen van de PMU:
   Met behulp van een gespecialiseerde machine en fijne naald wordt het pigment voorzichtig in de huidlaag van de oogleden ingebracht, waarbij nauwkeurigheid en precisie essentieel zijn.
  • Controle:
   Nadat de eyeliner is aangebracht, bekijkt de specialist het resultaat samen met jou om te bepalen of er aanpassingen nodig zijn.
  • Nazorg:
   Na de behandeling kan het ooggebied enigszins rood en gezwollen zijn. Je krijgt specifieke nazorginstructies, waaronder het vermijden van make-up op het behandelde gebied en het niet wrijven in de ogen totdat deze volledig zijn genezen.
  • Touch-up sessie:
   Na ongeveer 4-6 weken kan een touch-up sessie nodig zijn. Tijdens deze sessie kan de specialist eventuele onvolkomenheden corrigeren en de kleurintensiteit aanpassen indien nodig.

  Veiligheid eerst

  Bij het overwegen van PMU is het belangrijk om een gecertificeerde professional te kiezen die ervaring heeft en werkt volgens de hygiënevoorschriften. Een correcte techniek en de juiste apparatuur zijn essentieel voor het bereiken van het gewenste resultaat en het voorkomen van complicaties.

  Zoals bij alle permanente make-up procedures, is het cruciaal om een gekwalificeerde en ervaren specialist te kiezen die zich aan strikte hygiënenormen houdt. Het waarborgt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor de beste esthetische resultaten. PMU Elegance staat voor je klaar!

  Voor een diepgaandere blik op geavanceerde technieken en meer gedetailleerde informatie over permanente make-up, verwijzen we je graag door naar ons algemene artikel over technieken permanente make-up.

  Of je nu kiest voor een subtiele versterking van je natuurlijke schoonheid of een meer opvallende look, PMU biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en kies altijd voor een betrouwbare en gecertificeerde professional. Mocht je overwegen om in termijnen te betalen, neem dan gerust contact op met PMU Elegance voor de beschikbare opties.


  Accentueer jouw schoonheid

  Boek direct jouw permanente wenkbrauwen afspraak!

  Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, de behandelaar naar keuze, vul uw gegevens in en uw afspraak is geboekt!

  Inspiratie nodig?

  Bekijk ons lookbook met voorbeelden van permanente make-up.

  Winkelwagen
  Scroll naar boven
  Stel je vraag
  0 Shares
  Share
  Share
  Tweet
  Pin